Saturday, July 4, 2015

Melacur vs Melanggan

Rasanya ramai yang dah tahu pasal issue seorang wanita yang terpaksa menjual dan menjaja diri untuk dijamah. Na tulis terpaksa sebab na assume she has her own reason to do that. Manusia yang pegang tali Allah tak akan melakukan perkara terkutuk macam tu. But wanita ini tanpa malu, secara terbuka, memperdagangkan tubuhnya secara online. Ya you read it right. It is online. By a click, you can have a #@$ with her.

Na nampak ada yang menasihati and na yakin ada yang privately pm her to advise her to stop doing this shit. Tapi wanita ini? Bangga sekali dengan tindakannya. Katanya ini hidup aku, kalau masuk neraka, aku yang masuk so jgn kacau hidup aku. Alahai... Sombongnya hamba Allah ini. Semoga Allah bukakan hatinya untuk kembali ke pangkal jalan. Supaya dia pantas bertaubat. Insya allah.

Yang buat Na terkilan, rupanya permintaan untuk khidmat §¥% haram ini sangat tinggi. By scrolling down the comments, Astagfirullah hal azim. Yang namanya muslim, yang profilenya penuh gambar anak dan isteri, yang aktivinya di wall sungguh murni (usai ceramah agama, sokongan terhadap palestin etc) tapi hakikatnya? Ada intention untuk melanggan pelacur? Nauzubillah. Tak ada rasa malu manusia sekarang. Malu dengan Allah.

Bila manusia hilang rasa malu memang porak peranda dunia. Na personally sangat terganggu. Na terfikir kalau benar mereka melanggan.. Pulang ke rumah, gauli isteri pula.. Astagfirullah hal azim tanpa rasa berdosa. Kesian isteri yang setia.

Owh i donno. I seriously disturbed by all these things. I am sad. More sad to those lady yang realised suami mereka terlibat. Kasihan and i don even want to imagine if i were in their shoes.. :( how to react? Maafkan dan proceed as usual? I donno. Ya Allah Kau ringankan beban para isteri yang diduga sebegini. :(

Mungkin ada yang akan bidas, sebab itu lelaki diizinkan untuk menikah 4.

Lousy reason i would say. Kenapa hal itu saja tiba2 semua pun nak ikut sunnah? Kenapa hal2 lain dalam menjaga rumah tangga tak diikut? Kenapa? Why?

Mungkin sebab na wanita yang berakal cuma satu maka na tak boleh hadam kes macam ni. Jijik jijik jijik.

Kalau ada yang kurang dalam perkahwinan, fix it!!! Don find solution outside the marriage. It wont solve the problem. It wont. Neither suami nor isteri is perfect. None. We complement each others. Thats the meaning of marriage. Melengkapi satu sama lain dalam mencari redha Ilahi. Bukannya berharap untuk menjadi penerima dalam perkahwinan. Jangan kerana sudah terlalu lama menerima, kita lupa untuk memberi.

Nasihat na pada yang melacur, kembali ke pangkal jalan. Better late than never. Allah Maha Pengampun.

Nasihat na pada yang melanggan, solat taubat.

:(
:(
:(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...