Wednesday, February 18, 2015

Don't fix if not broken...

But i personally don't believe it.

If things started to go the way it not supposed to be, do something before get worse.

Tegur sebab sayang. Ada ka manusia yang tak boleh ditegur? Kalau ada then something wrong with her / him.

Na sendiri adalah super sentap. Asal bapak tegur ja na merajuk. Tapi eventually na tahu teguran tu utk my own good. Contoh na lambat bangun pagi, maybe ada parents yang 'KESIAN' nak kejutkan sebab fikirkan anak tu ngantuk. Tapi my parents akan gerak gerak gerak gerak sampai na bangun and solat subuh. Sebab they love me. My parents want me to be an obedient ummah and insya allah boleh bertemu dan bersama di dunia yang lagi satu. Nampak tak tujuan teguran / didikan tu?? Nampak kan?

Pilihan di tangan anda. Kalau dah tak boleh ditegur, sampai bila2 akan buat kesalahan yang sama and takkan sedar kesilapan diri. Tegur sekali, melenting pastu fikir la punca ditegur. Mesti ada sebab. Kalau tak boleh hadam sangat, google. Kan skang zaman moden, dari menghadap fb tak tentu hala baik guna untuk kebaikan.

Jangan nak ego tak tentu hala saying that nape la org ni selalu tegur aku, selalu nampak kesalahan aku.. Geng aku ok ja aku pakai baju jarang mcm ni.. Sibuk ja orang tu nak tegur. Kubur lain2 kot.

Jangan sekali kali sombong dengan Allah. Dengan ajaran Dia. Sebab tujuan kita hidup adalah untuk kumpul 'harta' untuk dunia yang satu lagi.

Belajar.
Belajar.
Belajar.

Back to basic.

Hidup ni kena patuh dekat siapa? Lepas tu siapa dan siapa pulak selepas tu?

Betul ke apa aku buat ni??

Fikir.
Fikir.
Fikir.

Tak guna duit berjuta kalau tak berkat.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...