Selendang terkini: Menarik, up-to-date, mampu milik!

*This is an advertorial post..Please scroll down for a new entry*

Melihat sejarah, Nana mula berjinak mengenakan tudung seawal di sekolah rendah namun masih lagi on-and-off basis which bila keluar jalan masih free hair dan cuma bertudung di sekolah. Namun menginjak usia 13 tahun, Nana mula bertudung for good. Alhamdulillah. Kemana-mana, dan dalam apa jua keadaan. Insya Allah. Masih cuba untuk menjadi lebih baik which is bukan hanya menutup kepala, tetapi menutup aurat secara keseluruhannya.

Beruntung dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia, kerana kepelbagaian kaum dan bangsa membuatkan warga Malaysia saling meghormati malah menyokong antara satu sama lain. Sepanjang pengalaman Nana, kelebihan bila bertudung adalah orang ramai akan punya lebih rasa hormat dan Nana rasa lebih selamat. Ini pendapat peribadi Na selari dengan pengalaman bertudung selama 18 tahun and many more years to come, Insya Allah.Even when I am on my way to work, I can see majority of Muslims in Malaysia are wearing tudung with nice traditional outfit which bring out the originality of Malaysia. Of course in a good way with all those brilliant colourful tudung invention.

Dulu-dulu Nana selalu shopping tudung di Masjid India, Jalan TAR or even PasarKemboja. It was a great experiences looking at all types of tudung available there. Tapi sejak punya anak dua, my ‘me’ time dah makin berkurang and Nana kena bijak mencari alternative untuk mendapatkan tudung terkini tanpa perlu memikirkan tentang masa, parking, traffic jam dan sebagainya.

Boleh tahan hebat jugak evolusi tudung dekat Malaysia ni. Mula-mula tudung bawal, lepas tu shawl Wahida, and then tudung syria, muncul pulak shawl ala2 Dato’ Siti Nurhaliza dan jugak Shila Amzah. Dah tu untuk memenuhi keperluan pemakai tudung, ada pulak tudung instant. Sarung saja and taadaaa, siap! J

Seiring dengan permintaan, terdapat banyak koleksi selendang terkini di pasaran yang dicipta khas untuk golongan pencinta fesyen Muslimah terkini. Kalau ada yang nak cuci mata, it is advisable to browse through koleksi selendang terkini dan boleh terus grab mana yang berkenan di mata, tertarik di hati.

Design cantik, pilihan up-to-date, warna menarik, harga mampu milik…

Hanya di koleksi selendang terkini.

Comments

Popular Posts