Saturday, May 24, 2014

Montel

Bukan tak tahu.
Tahu.

Bukan tak sedar.
Sedar

Bukan tak perasan.
Perasan.

Bukan tak nampak.
Nampak

Bukan tak takut.
Takut.
Takut.
Takut.

Yes, I am fat and I am not OK
*cry*

Na notice masa pregnant kali kedua, Na cuma gained 5-8 kgs. Lepas bersalin I lost around... herm hurm.. did I lost weight? Nope. Nay. Nil. None.

Yup..I did not loss any. *masukkan latar belakang lagu sedih*
Gila kan. Baby weight tak ilang, mommy weight apatah lagi.

Pantang Na tip top.
Nasi on time, panas, x bertambah.
Tungku x lepas.
Fully breastfeed.
Pumping pulak tu.
Tapi nampaknya lemak telah menjadi terlalu tepu and can't find other better place to leave other than within me.

Now. Na rasa that's it.
Enough.
Cannot tahan bring this fat body anymore!!
Grrr.

Masa kenduri baru2 ni.
Ada 2 relatives tegur Na.

Dia 1: awat landut sangat ni. Muda lagi dah tak jaga badan.

Nana : teehee hati senang. Tu yg bdn naik.

Dia 1 : buat la perangai tak jaga badan lagu tu, satgi hang gemuk mcm toot (nama seorang makcik turut dikaitkan) baru tau.

Nana : dak kot.. insya allah (nada dah mula lain sbb dok terbayang kalau gemuk mcm toot td)

Dia 2 : tu laki hang kan? Elok lg. Baik hg jaga badan kalau takmau kena tinggal.

Nana : *gulp* nauzubillah.

Dia 2 : betui pa. La bkn mcm zaman dulu. Setia hujung nyawa. La semua keja, jumpa ramai orang. Lagi cantik lagi lawa. Laki ni mmg fitrah depa suka yg lawa.

Nana : *amik segelas air* gulp gulp gulp

End.

Hoih pedih kot kena sound mcm tu. Tak lalu nak mkn nasi minyak. Grrr.

Bukan la nak kata diet sbb takut suami cari lain. I don't believe that. Kalau benar nak jadi, sebagai penyebab ja.

Tapi orang cakap kena beringat sebelum berlaku. Now baru anak 2 tapi Na dah cpt penat. Kalau weekdays mmg flat. :(

So I'm going to start my diet program. Naturally.

Insya Allah. Berat Na pukul 8.40 malam 24 may 2014(sehari sblm 6th anniversary) ialah err err err.

83 kg.

Hubby n I, we're having the same weight. Punya la sehati sejiwa.

Gulp gulp gulp.

Nah gambar montel satu.


Thursday, May 8, 2014

Nearest holiday - sunway resort and spa

15 mins from my house. Hehe reason being we had so much work, tak sempat bawak kiddos jalan2. Almost a month post bonus was paid and still x sempat shopping.. so it justified why sunway resort and spa. Haha. Boleh pegi sunway pyramid shopping sket and boleh mandi manda kat sunway lagoon. Phew it was fun!!!

About the hotel, I have a high expectation since it's sunway hoi. Big name kan. Booked and paid via agoda. But the service was below average. Haish. Taknak cakap pasal ni lagi since Na dah wrote to trip advisor.

Bilik cantik. Like.. what I love most was the view. Sunway lagoon view. Tak keruan anak2 na ok..hehe. breakfast spread pon best. So kalau improve service sure win!!!
















Had lunch and dinner at sunway pyramid. Jalan2 window shopping n sempat grab cotton silk bedsheet dekat harvey norman..selesanya..would have bought more..herm. na jarang keluar malam. So setahun sekali kitorang akan stay kat hotel yang near to the shopping complex so we could jalan2 masa malam. Nampak? Setahun sekali saja pi shopping complex malam, literally. Hehe. Ada kawan dunia maya yang nampak na kat sunway pyramid tapi segan nak tegur pulak..hehe. tegur je, I don bite.

Esoknya had breakfast tapi anak2 buat perangai pulak. Saif tak sabar nak pegi sunway lagoon sampai makan pon xmo. Adik demam so merengek ja. Maka papa and mama makan tercekik2. Hehe. Then tunggu my lil bro sampai then terus check out. Yea.

I bought sunway lagoon entrance ticket from my friend. Korang boleh google times travel. Adult rm98 and kids rm70. Sufi free.

Tak naik ride sangat sebab saif x sabar nak mandi. Huhu. Tapi memang berbaloi bawak saif. 10 pagi sampai 4 ptg mmg berendam ja. Naik just utk mkn minum toilet. Hehe. Adik pon mandi happy la. Overall we had fun.














Monday, May 5, 2014

Ladies day out

Dah lama plan. Lama sangat almost 4 years. Only now we could make it. Better late than never kan. Alhamdulillah, we had so much fun. A spa treatment, great foodies, shopping with an awesome buddies. Moga ada masa lagi untuk kita repeat. ;)
















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...