Saturday, May 24, 2014

Montel

Bukan tak tahu.
Tahu.

Bukan tak sedar.
Sedar

Bukan tak perasan.
Perasan.

Bukan tak nampak.
Nampak

Bukan tak takut.
Takut.
Takut.
Takut.

Yes, I am fat and I am not OK
*cry*

Na notice masa pregnant kali kedua, Na cuma gained 5-8 kgs. Lepas bersalin I lost around... herm hurm.. did I lost weight? Nope. Nay. Nil. None.

Yup..I did not loss any. *masukkan latar belakang lagu sedih*
Gila kan. Baby weight tak ilang, mommy weight apatah lagi.

Pantang Na tip top.
Nasi on time, panas, x bertambah.
Tungku x lepas.
Fully breastfeed.
Pumping pulak tu.
Tapi nampaknya lemak telah menjadi terlalu tepu and can't find other better place to leave other than within me.

Now. Na rasa that's it.
Enough.
Cannot tahan bring this fat body anymore!!
Grrr.

Masa kenduri baru2 ni.
Ada 2 relatives tegur Na.

Dia 1: awat landut sangat ni. Muda lagi dah tak jaga badan.

Nana : teehee hati senang. Tu yg bdn naik.

Dia 1 : buat la perangai tak jaga badan lagu tu, satgi hang gemuk mcm toot (nama seorang makcik turut dikaitkan) baru tau.

Nana : dak kot.. insya allah (nada dah mula lain sbb dok terbayang kalau gemuk mcm toot td)

Dia 2 : tu laki hang kan? Elok lg. Baik hg jaga badan kalau takmau kena tinggal.

Nana : *gulp* nauzubillah.

Dia 2 : betui pa. La bkn mcm zaman dulu. Setia hujung nyawa. La semua keja, jumpa ramai orang. Lagi cantik lagi lawa. Laki ni mmg fitrah depa suka yg lawa.

Nana : *amik segelas air* gulp gulp gulp

End.

Hoih pedih kot kena sound mcm tu. Tak lalu nak mkn nasi minyak. Grrr.

Bukan la nak kata diet sbb takut suami cari lain. I don't believe that. Kalau benar nak jadi, sebagai penyebab ja.

Tapi orang cakap kena beringat sebelum berlaku. Now baru anak 2 tapi Na dah cpt penat. Kalau weekdays mmg flat. :(

So I'm going to start my diet program. Naturally.

Insya Allah. Berat Na pukul 8.40 malam 24 may 2014(sehari sblm 6th anniversary) ialah err err err.

83 kg.

Hubby n I, we're having the same weight. Punya la sehati sejiwa.

Gulp gulp gulp.

Nah gambar montel satu.


1 comment:

syadz said...

nana..kami tumpang telan air liuq juga..huhu..b4 2nd pregnncy pun almost 70kg..sedangkan ideal weight around 50kg..chaiyok nana..u can do it..bukan sebb nk kurus sja..tp utk kshatan..gud luck..n dun give up tau..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...