Thursday, April 17, 2014

Optimising life

Orang kata masa muda la nak kerja kuat2.
Cuba apa saja to find what suit you best.
Seronok Na tengok orang yang kerja 8-5 etc tapi in between still juggle buat business or specific hobbies.
Seronok tengok ja la sebab there's no way I can do so.
Kerja yang sedia ada dah cukup utilising much of my time..
Tinggal sket ujung2 travel balik umah, cook, clean, cuddle, play with d lil family.
Kadang2 or selalu sangat fikir bila la boleh resign n happily be a housewife.
Even tahu sgt surirumah is not an easy task.
Entah boleh entah tak nak jadik.
Hehe.

Mudah-mudahan ada rezeki jaga anak2 sendiri.
Amin.

Career wise Alhamdulillah. Makin mature. Tahun ni plan untuk develop the technical n soft skills pulak. Perancangan untuk berhijrah tak berjaya lagi. 'Thanks' boss for the suprise. Your resignation has blew away my plan. Haha. Apapun ni bukan pertama kali jalan Na dapat berbeda dari yang dirancang. Well, that's part of challenges. Hadapi dengan senyuman.

Family wise, we'll take a significant leap this year. I put my 100% faith in hubby's plan. With Allah's will, semoga semua berjalan lancar.

On the other note, can't wait for the upcoming family events. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...