Tuesday, December 31, 2013

Apa yang baru di tahun baru?


Rumah still under progress.
Renovation belum siap sepenuhnya.
Kurang lebih 80% siap.
Tapi still ada few yang contractor tinggal macam tu je.
Haish.
Dah mula nak fed up pulak dengan dia ni.
Lama sungguh masa ambil nak buat few things ni.
Huhu.
Tapi so far, keje dia ok.
Nana puas hati la.
(^_^)


Eh, he just called me.
Amboi mcm tahu2 je.
Kononnya dah siap, takpe esok kita gi buat spot check tengok.
;p


TV rumah dah buat perangai, berkelip2 and berwarna-warni.
So maybe it's time to CHANGE.
Hehe.


Kereta pun nak tukar jugak la.
Hahah.
Insya Allah.



Monday, December 30, 2013

Akhiri tahun 2013 dengan...

DEMAM SELSEMA.
Semua pulak tu.
Papa, Mama, Saif, Sufi.


I will work till new year.
No more annual leave left.
I utilise 37 days of my annual leaves.
Phew.
Banyak kan.
Heheh.
An now towards the end, dah takde saki baki keje la awak sampai malam new year.


Hubby will be on leave, tom.
Taking Saif for a movie I guess.
Herm, wish I could join them.
Herm...


Thursday, December 19, 2013

Monday, December 16, 2013

Terusik jua hati perempuan ini...

Ucapan tahniah Pak Nil untuk Ashraff Muslim yang bakal bergelar bapa.
Tiada yang salah, benar bagai dikata.
Berita kehamilan sepatutnya jadi berita gembira.
Tapi dalam situasi ini kisahnya berbeda.
Ada 2 hati yang perlu dijaga.
Hati perempuan Na yang birat terluka.
Andai Na di tempat si dia yang pertama.
Sekarang Na makin faham, payung emas di syurga itu...
Mahal harganya.

Thursday, December 12, 2013

Approaching Year End

Bersyukur, dah jalani setahun lagi hidup.
Macam biasa, there's always and ups and downs.
Jatuh tersungkur pun ada.
Hahah.
Tapi bangun la balik.
Semua tu pengalaman yang mengajar, untuk jadi lebih kuat.
Untuk jadi lebih alert.
I don't mind neither.


Career wise, walaupun bukan pilihan I think I cope very well.
Vertical and Horizontally.
Alhamdulillah, I am satisfied with what I done for this year.
Diberi peluang, I will improve and do things better.
Insya Allah.


Bekerja dengan orang yang 'susah', pun pernah.
Memang susah sebenarnya.
Tapi Na cuba anggap itu sebagai cabaran.
On how to manage those people.
Ya, it's an experience for me.
So far, I think I managed to handle the situation but sometimes I just ignore.
My life is too beautiful to be disrupted by those silly things.
Eleh tipu la Nana, ya ya. Saya pernah menangis teresak2 satu masa dalah tahun nie sebab masalah yang ditinggal terlalu besar.. And yet I have to clean it up. Huhu.
Tapi tu la, benda dah jadi and Na pun berjaya melalui.
Alhamdulillah.


Anak-anak?
Alhamdulillah.
Sufi is a very fast learner.
Those simple things that I did only once but he managed to imitate it.
Ingatan pun kuat.
Alhamdulillah.
Nikmat Allah bagi.
We decided to sent Saif to Brainy Bunch FY 2013, Alhamdulillah I would say he become a better Muslim.
Syukur, pilihan yang tepat.
^_^
Boleh solat, boleh baca surah pendek, he will observe things and can make conclusion of some situation. Bagus2 syukur alhamdulillah.
He participated in the performances during FY2013 Brainy Bunch Graduation Day.
Berlinang jugak air mata.
I just can't imagine, how fast time flies.
I love him so much.
He's my first love.
Buah hati.
(-_-")
Mama sooooooo cengeng.


Owh we'll be having family day in PD.
PD again?
Pon boleh!!!

Friday, December 6, 2013

Maybank tawarkan flexi monthly istallment payments untuk mangsa banjir

Maybank is offering one.
Just like what they did previously, during flood in Jan 2012 and etc.
Kalau anda terkesan dengan banjir, ada loans dengan Maybank..
Dial 1 300 88 6688 for further information.
It's a Maybank Hotline.
Insya Allah, they'll assist to give further information on this special arrangement.


Semoga banjir akan kian surut.
Semoga semua selamat.
Amin Amin Ya Rabbal A lamin.

Wednesday, December 4, 2013

Luck is when preparation meets opportunity

Betul sangat kan.
Sometimes kita assume luck ni memang rezeki jatuh tergolek which so not true.
Ambil contoh menang contest.
Orang akan cakap untung la dia asyik menang contest.
Padahal kita tak sedar, kalau singkap balik tabir apa yang dia buat prior to enter that contest.
Beli proof of purchase, isi borang, perah otak fikir nak buat slogan, buat research on the product untuk jawab soalan, beli sampul surat, beli setem, jalan pegi pos, yada yada.
Itu semua namanya usaha kan?
Kalau duduk-duduk relax boleh dapat ke?
Obviously nope right?


Herm, such an eye opener.
For me as well.
I wanted a lot of things in my life.
I want this, I want that.
Tapi usaha yang dibuat?
Minimal.
Cuma berdoa dipermudahkan jalan, dan dimurahkan rezeki.
Dalam Islam agama ulung pun ada cakap, usaha, kemudian baru tawakal.
Ini belum apa2 dah tawakal.
Nana, Nana.
Come on Nana.
Wake up.


Herm.
So what's next.
To do or to keep saying I want to do?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...