Friday, October 4, 2013

Jatuh terduduk


Tipu la kan kalau tak pernah rasa macam ni.
(-_-')
Ada few times jugak Na rasa macam ni.
Most of the time sebab study / work.
Tak pernah sesekali sebab cinta. Dan harapnya takkan pernah. Amin.


3 minggu lepas, sekali lagi Na rasa macam ni.
Astagfirullah hal azim.
It was so bad until affected my personal life.
Damn it, menyampah nak ingat.
I shared with my family on the frustration.
Lucky enough I have them who somehow pernah merasa benda yang sama.
Na percaya, api lawannya air.
Keras lawannya lembut.
So masa Na mengomel itu ini, in fact of menambah derita tambah perisa, they gave me advise, encourage me and motivate me.
Masya Allah.
I love them much more now. :)
And it stopped me from doing something silly, I just treated it professionally.
Spoke to those related.
Even though it is not yet settle but I am not stressful anymore.
Alhamdulillah.


Nasihat Na pada diri sendiri dan semua.
Jangan buat keputusan masa kita sedang marah.
Get a quiet time, duduk tepi senyap2 tarik nafas.
Think back.
And of course cuba list down few actions yang kita rasa nak buat and think the consequences of each.
Insya Allah, we won't go wrong.
Buat keputusan masa tengah marah cuma akan menambah masalah.
Rambut putus, tepung berselerak.


Semua orang ada masalah.
It's how u deal with it that matters.
:)





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...