Tuesday, May 14, 2013

Sufi's Homemade Solid Food

Alhamdulillah, masih memberi cuma yang dimasak sendiri untuk Sufi.
He's 8 months young today.
And he's a full breastfed baby.
Syukur, rezeki Allah untuk Sufi.
Having a baby provides different feelings to me, I just felt so happy all the time. Toddler pon I suka jugak buat the aura is different. I just love them both. Muah. :)


I started with vegetables and fruits dulu. And within the first month, Na banyak buat stok. Tapi cuma untuk seminggu. Kiranya every weekend buat stok frozen puree for him. He's not a picky eater, semua pon makan. Dulu la, now dah makin pandai. Makan cuma yang dia rasa 'sedap'. heheh. Kurma, kismis on top of the list!


No-no, I did not buy any baby food processor. Nana pakai blender biasa je. Wedding gift, dapat dua. So satu untuk sambal, satu untuk baby food. Lama berjasa blender ni. Tengok sticker tue, sejak Saif tau. :)


Ini epal.


Ini sweet potato.


3 bekas untuk bekal ke rumah baby sitter. Ini kisah Sufi masa 6 bulan la, now Sufi dah makan bubur nasi yang kurang hancur. hari2 masak, no more frozen food. (^____^)


Frozen fruit puree. Bekas beli kat Giant RM 3.99.


Owh, inilah Gwiyomi saya. 



1 comment:

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...