Thursday, May 30, 2013

Review : Prince Hotel & Residence, KL

Terima kasih majalah Cosmopolitan.
Bagi Na merasa duduk tengah2 KL.
:)
I won this voucher.
Dan lepas dua kali reschedule sampai Na rasa terpaksa burn sebab tak jumpa masa yang sesuai.
Huhu.
But lucky me, the reservation helpdesk sangat helpful.
So I managed to redeem the voucher finally!
(>___<)

Nice lobby. Kalau check in kat memana Na suka tengok lobby. Bagi Na lobby hotel patut besar, kemas, selesa, cantik. Sebab first orang akan tengok is lobby anyway. So people will make their first impression from it. So untuk Prince Hotel & Residence, they pass with flying colours. Waaa, dengan besarnya, dengan chandelier yang sangat cantik. :)

See, from different angle. Cantik kan?

My attempt to take gambar with lil Sufi. Owh I can't get enought of him. Love him so much. Love Abang Saif jugak. Cuma Saif malu2 kalau Mama nak gomol. Yang kecik ni redha saja. :)

Masuk bilik then wow. Ada cute kitchen. I would say a complete one.

Ada tempat masak, ada microwave.

Perkakas pun lengkap. Ada pinggan, periuk, kuali, senduk, sudu, penapis. Dah macam homestay hah. 

Periuk nasi pon ada.

Come to the loveliest part. Ruang tamu I like.

Dining area, just nice.

Maaf la, takkan la Na nak halang my sweethearts dari duduk atas katil semata-mata nak amik gambar kan? So terimalah gambar bilik dengan 2 orang kesayangan. Yang lagi sorang tengah cek dalam peti ais ada apa. T_T

Guna perabot kayu.

Tilam and bantal sangat comfy! :)

Ada TV gabak dalam bilik jugak.

Woot woot. Bath tub for the lil guy. Mandi la puas-puas sayangku.

Tempat shower. 

Paling penting dalam mana-mana hotel pun, pili air.

See, one happy face there.

Ok, I give u two. :p

How about three?


Tengok tingkap ada apa? Eh eh, itu Pavilion kan? Apa lagi, beli pampers pon kat Pavi. Hahah. Lapar sket gi Pavi. Semua pun kat Pavi la pendek kata.

Ada meja jugak kot kot nak menulis, kerja ke.

Tengah tengok view.

The first love is always the sweetest, and this is MINE!

Muah.

Got babycot for free.

Nyaris nak order room service sebab tergoda tengok gambar ni. :)

Food choices memang banyak. Even Korean food pun available untuk room service.

Relaxing.

Owh jom gi Pavi jap, nak beli pampers. Hahah

Dalam lif. Gelap sket.


Tengok Abang tu, banyak je akal dia.

During breakfast. Breakfast spread so-so but still nice.

Cantik kan tempat makan?


Then pegi gym. Nak pegi Kid's Club sebenarnya tapi tutup on Sunday! :( Frust.

Hai kenit.

My badang.

Sempat nak bergomol dua orang tu. Haish.


Tepi pool.

Ni budak paling suka duduk hotel. Sebab ada bath tub and pool. Heheh. Makan etc dia tak layan. Main je keje. 

Nice one.

Tempat nak bersidai.

Owh, I really wanna go to Sompoton Spa. Tapi my baby was not well, so takkan nak tinggal kat hubby while I bersuka ria kan? My hubby allowed me to go, but I refused to. Takmo kat spa pon teringat-ingat. Biarlah pasni kalau ada rezeki kita pegi again. 

Final one, dapat jugak Abang mandi pool.
I rate the hotel 4 star. :) 

1 comment:

iyan shazlind said...

saif n sufi so cute..aku xnmpk sgt dh gmbr2 hotel tu...sbb mata aku disilaukan oleh muka comel budak2 2 org tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...