Tuesday, May 7, 2013

My 2 cents


How should I write this? Jujur, Nana kecewa selepas dapat result PRU 13. I was shocked. 


Tapi yang lebih buat Na kecewa ialah keghairahan orang Malaysia berkongsi maklumat di media sosial. They read, They like, They comment, They share! As simple as that and the rumours are spread like a viral. If the news are true, then no harm. But what if it isn't? Berapa banyak hati yang terluka? Berapa banyak maruah manusia yang diinjak? Berapa banyak fitnah yang disebar?

Don't get me wrong. Kenapa perkara ni terjadi? Simple, people don't trust media Malaysia. Don't blame them because I myself has this kinda perception to our local newspapers. Paling buat Nana marah was the Star during the election campaign. The advertisements were so rude! Yet, they were printed all the way until the election day. 


Nana harapkan kebebasan media. Be it media cetak or media elektronik. Kalau dah dalam berita nasional 1 jam, 30 - 45 minit cerita pasal kempen yang itu je. Macam mana la orang nak percaya? Come on, kalau la both media betul2 independent, Insya Allah people won't turn to social media. 


Sekarang BN sudah menang. Tahniah. Mohon Nana, bersihkan parti anda. Stop memanipulasi media. Berhenti jugak melebarkan jurang antara kaya dan miskin. Please be FAIR (I know it's not easy but at least trying hard la to achieve that). Rakyat ada banyak lapisan, KAYA - SEDERHANA KAYA - SEDERHANA - SEDERHANA MISKIN - MISKIN - PAPA KEDANA. Through all means, please address all of the citizens. Jangan fokus untuk BRIM saja. Since I believe, golongan sederhana adalah yang paling ramai dalam Malaysia and we are the major tax payers. I guess?


Lagi satu, mohon buang kuman dalam parti. Yang dah terang-terang rasuah, terang-terang ego, terang-terang penipu. Mana anda nak? Buang seorang and gain the supports or simpan seorang and hilang kepercayaan? Fikirkan?


Sex video! Please, please, please stop it! Ini paling jijik. Stop it. Stop it. and I really mean it.


PKR?
Pon sama. Jangan sibuk gila kuasa, jangan nak bertelagah sesama sendiri. Jangan over confident.


Doa Nana.
Malaysia tetap aman.
Hentikan those racist punya statement.
Hentikan sebar fitnah.
The election is over and we have to move on.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...