Wednesday, March 13, 2013

Not the first time, though...

I was really frustrated yesterday.


(-_-")
Rasa macam 'am I not good enough.. To be chosen?'
Bunyi macam tak redha kan?
But that was me, yesterday.
Rasa nak nangis, -I cried dah pon actually-
Apa masalahnya? Sampai ini pun tak dapat?
Lebih kurang macam, dapat.. tapi kena tarik balik.
You know what I mean?
Pfffttt


Balik umah, rest.. Dah la demam.
Fikir balik.
Yang nak marah sangat and pertikaikan ni, cuba tengok balik hubungan dengan Allah.
Need Improvement ke, On Target ke, or Exceed Target?
Forgot about SE here. (",)
Kalau hubungan dengan Allah tak jaga, macam mana nak expect Allah akan bantu kita dengan hubungan sesama manusia?
Sangat2 betul kan?
Takkan nak ingat Allah waktu susah ja?
Takkan nak meratap sendu kat sejadah just bila perlukan 'keajaiban' dari Allah?
Tak baik kan?
Nana, Nana.
"Pelihara hubungan dengan Allah, Insya Allah.. Allah akan memelihara hubungan kita antara manusia"


Back to square.
Kena ingat Allah lebih.
Hari-hari bukan tunaikan yang wajib saja, tambah yang sunat.
Bukan susah pun nak zikir sikit2 lepas solat.
Or tengah masak pun boleh, or tengah lipat kain dari nyanyi lagu Anuar Zain.. baik zikir.


It has rang a bell for me.
There's still a room for improvement.
Insya Allah bila hati dah tenang, hubungan dengan Allah pun dah makin baik.. akan ada jalan.
Sama ada jalan A, B..





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...