Sunday, February 24, 2013

Ujian Allah

Sakit kali ni lebih lama daripada kebiasaan. Dan lebih bisa daripada normal. Semuanya atas par. Bermula dengan migraine almost everyday lepas cny. Bawak ke demam sakit badan menggigil seminggu. Yang paling menguji, tonsil yg bengkak teruk sampai telan air rasa macam duri.

Tahan diri dari makan sebab tak sanggup nak rasa tekak tersagat. Ni sangat bisa. Menitik air mata setiap kali minum. Na paksa diri minum sebab takut dehydrate . Above all, I don wanna be admitted.

Dari satu ke satu appointment with docs. Dari oral medicine ke cucuk. Pitam 2 kali. Mc seminggu. Low bp. Mlm je demam menggigil. Sakit setiap sendi. Alhamdulillah hr ni tekak dh lega. Demam dah kuran. Esok kerja mcm biasa insya allah.

Bila sakit br nk ingat Allah. Makin takut dengan Allah. Ya muhyi sentiasa di bibir. Semoga Allah ampunkan dosa hamba yang sedia jahil ini. Mohon Kau beriku kekuatan untuk sentiasa mengingatiMu. Semoga sebelum nyawa dijemput pergi, hatiku menggigil tatkala nama Allah disebut. Yakni tanda diri tunduk dengan kuasa Mu. Amin.

1 comment:

wanie amerie said...

hani, lebih baik rawat tonsil tu b4 terok..mcm abg sub,dah x leh x makan ubat terpaksa operate..seksanya tgk dia, x tau nk ckp..kita yg tgk ni pun x tahan..hani try ubt homeopati, sbb sub pun tgh try utk dania lani.
gamat healin pun ada org ckp bagus gak utk rawat tonsil..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...