Monday, February 25, 2013

On EBM

Selepas Mama sakit seminggu, stok EBM keluar laju macam air.
Deep freezer is still full with EBM.
But there is NONE inside the freezer.
Semua dah muat dalam deep freezer saja.
On one point, Na bersyukur sebab takde lagi EBM yang perlu dibuang.
But on the other hand, ada gundah dalam jiwa.
Is that mean susu makin kurang?
Look at my pumping schedule below, nampak banyak X kan?
X means I did not pump.
Kalau pam pun I need to throw away sebab I was on medication (unsafe for bf).


And bila tengok MOM amount, memang obviously Na tengah menghadapi kurang pam susu.


Bukan susu kurang, pam kurang.
Kalau weekend memang Na just direct feed, I wont pump.
Sebab penat.
Huhu.
And Insya Allah rezeki lebih this week I'll buy MEDELA SWING.
Swing would be enuff for me, FREESTYLE is just beyond the budget.
Semoga Swing akan membantu Na pam lebih laju.
Insya Allah.


Sufi minum sehari dari 7 am - 7 pm, 8 botol x 4 oz.
So usually Na bagi 4 EBM, 4 FRESH MILK.
Semoga masih ada rezeki untuk Sufi fully breastfeed.
Next month my baby will hit 6 months and he'll start eat.
Hoyeah.


Kata kunci : Jangan stress.
Kalau stress lagi susu tak keluar.
So, jangan stress Nana.
Chill.
Take it easy.
You can do it.
Amin.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...