Tuesday, January 1, 2013

2013, tolong beri kerjasama..

Started a new year with... err nasi lemak tepi jalan. I was too tired to prepare a breakfast. Tq papa sebab bagi mama rest kejap. Pagi macam biasa basuh baju sidai baju and we clear / buang toys lama saif dalam bilik no 3. Salah satu azam tahun baru, saif must sleep in his own room! Meh kita try. Untuk bagi saif happy n tak rasa being left out, papa nk buat makeover to his room. Lepas ni we'll spend weekend kat kedai perabot beli barang cute. Hehe. And papa, jom la gi ikea!!


Lunch kat wong solo yang never let us down. The foods are nice. Rasanya the best ayam penyet in town. Cuma hari ni soda gembira terlebih gembira aka manis pulak. Sedap... am happy n ate 2 plates. Haha.


Lepas kenyang we went to have a look at our new house. Taada it's ready. Dah bercat, jalan dah berturap. Bila tengok makin sayang n rasa nk pindah immediately but no no no. We cannot move in that fast. A lot of things we need to consider before la la la pindah umah. Takpe, masih ada masa. But i really love my new crib sebab macam atas bukit... hehe.


Malam I try to cook nasi goreng tomyam and menjadi.. weehoo. Lepas makan and rest nana suh saif tido sebab.... esok would be his first day of school! Control nana, jangan menangis. Hehe. Papa n mama cuti nak hantar anak gi sekolah but only for tom. Pasni kena naik dengan aunty transporter.


Nana fikir nak buat baaaanyaaaak benda tahun ni. Tapi agak-agakla kan. So kena shortlist n tengok ikut kemampuan. Jom jadi lebih baik tahun ni.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...