Thursday, August 30, 2012

waiting game

mc for the whole week.
skang masih menunggu.
am 38 weeks today.
sabtu check up n hopefully dh dilate more.
huhu.

knowing the fact dat a mom can go for 3 weeks with 1 cm dilation before real labor process really freaks me out.
huhu. 
i am thinking too much.
i should relax.

owh my parents will come tom.
weeehuuu.
they will stay with me until i give birth.
n lately asek bkepit dgn my son.
rasa mcm nk dukung cijm sokmo.
kntan payung mama.

Wednesday, August 29, 2012

1 cm dilated

sejak raya mmg ada rasa light contraction specialy at nite.
bila blk kl makin menjadi.
isnin na dh mc sbb sakit.
pegi klinik n doc refer hosp for ve.
sbb kebetulan perut mengeras waktu  tue.
na x straight to hosp sbb blum ada any show.


mlm tue mkn kerap sakit.
pkl 2.40 am sakit sgt tp still xde tanda.
i decided to go to pmc.
smpi around 3 am trus staff nurse check contraction.
and dia ckp seket je.
tp mmg betul x sakit la plak bila dh kt hosp. 
huhu.


then lps kol dr idora dia nk buat ve.
ok waktu nie i nk lari.
haha.
tp dia mmg pro.
x sakit pon.

Friday, August 24, 2012

Plan hujung minggu!

Basuh baju baby (lagi?)

Basuh baju

Lipat baju

Kemaskan bilik tetamu

Pegi Pasar Borong

Breakfast Nasi Kerabu yummy

Lunch di Restoran Jaring / Serai Empire

Dinner Nasi Lemak / Otak2 Puchong Prima

Rest

Rest

Rest

Main dengan kenit!

^_^


Thursday, August 23, 2012

My baby is officially baked!

Hehe, we reached the full term pregnancy already.
The baby can pop out anytime soon.
^_^


Thanks God I didn't give birth on the road last week.
Hehe.


Experienced several rounds of Braxton Hicks.
Ouch, sakit sungguh.
And it happens only at night.


So, I should be ready for labour now.
Hospital bag must be on-the-go at all time.
Sufficient funds must be in savings acc.


Pray for my safe delivery.
Amin.
Insya Allah.


Meletup?

Eh, tak meletup lagi?


Soalan yang Na dapat sepanjang raya.
Apa yang meletup?
Am not a bomb!


I hate people use those inappropriate words to address something else.
It ain't funny at all.


Hah, kalau meletup macam gambar kat atas tue.
Itu baru betul meletup, pecah, punah.
Susah sangat ke nak tanya, eh tak bersalin lagi ye?


Nyampah!

Wednesday, August 15, 2012

Breaking news...


I got to know about that few months back.
But as usual, that was only rumours.
But now, it has been confirmed.
So far, I experienced it once.
So now it gonna be twice.
I am OK with that, I think.
Let's not speculate where I'll be transferred / mandated / appointed.
I'll do my best there.
No matter where it would be.


I just a lil bit sad because I 'lost' her.
Life has to go on.
And I have to move on.


I'll remember all of her advise.
Insya Allah.
:(


Image is google ed


Today is the day!

Woot Woot.
Today is my last working day!
^_^
And what makes it more meaningful is it's just a half day!


Balik kampung lepas siap packing barang.
Kali nie barang makin banyak sempat termasuk barang baby.
Na bawak je balik siap2, lagipun nak berpantang kat SP kan.
So alang2, bawak balik barang terus.
Tinggal sikit for hospital bag je kat KL.


Fuh, seronoknya.
Bukak posa kat kampung.
My MIL masak sodap.
Kalau sempat, berbuka satu hari kat my house.
Kalau tak, takpe la.
Sebab raya memang kat my house.
Give and take.
(",)


Nak keje rajin-rajin, saya nak balik cepat!
Bye semua.
Selamat hari raya ya.
Maaf zahir batin.
Pandu cermat, jiwa selamat!

Tuesday, August 14, 2012

Loya dan kurang sihat

Loya datang balik.
Loya tau, bukan Tora.
^_^


Dari semalam.
Rasa tak sihat.
Campur merajuk sikit.
:'(


Pagi tadi muntah lagi, gara2 burger semalam.
Tak boleh diterima dek tekak.
Nape ntah.
Huhu.

Monday, August 13, 2012

Stayback

Petang nie teman hubby duty.
Maka berbuka di office la.
Hari nie nak makan McD.
Dah lama teringin, sebab bulan puasa maka bertangguh.
So today nak makan gak.


For me.

For Him.


And malam nak masak ikan cuka.
Wow, my favorite.
Letak cili and bawang merah banyak2.
Makin diperap, makin sedap.
^_^


All images are google ed

Few more days!

Yea, tolak hari nie tinggal lagi 1 hari setengah nak keje.
Sebab Na balik kampung hari Rabu.
:)
Balik Bagan Serai dulu, malam raya baru balik SP.


Sape tak hepi, balik kampung.
:)
Tak sabar rasanya.
Skang tengah fikir nak bawak balik bantal untuk lapik, takut sakit pinggang / belakang dalam keta nanti.
Si kenit lak kalau tido nak berpeluk.
Huhu.
Takpe, bagi la can kat dia.
^_^


Barang belum pack, lega sebab dah beli baju raya Saif.
Mama and Papa recycle je balik baju dulu2.
Dah sarat, and boleh guna duit tue untuk something else.
:)


Hari nie kena siapkan one thing before discuss ngan boss esok.
Lepas tue counting hours nak balik.
Bestnya, bestnya!


So, kena habiskan stok seafood dalam fridge.
Sebab dah nak balik kampung lama.
Nanti busuk pulak.
:)

Ante Natal Check up at 36 weeks

Or 35 weeks, kalau ikut new due date.
^_^
Herm, patut check up pagi tapi sebab Dr Idora ada c setc tunda ke pukul 11 am.
And rupanya pagi tue ada emergence c sect, maka tunda lagi.
I met her at 2.30 pm.


Uhuk, penat tunggu.
Tapi nak buat macam mana, benda emergency bukan boleh main2.
Rupanya ramai due date masa raya itself, so ada yang mintak induce untuk bersalin cepat and ada jugak yang request for c sect terus.


Seperti biasa.
Mama = 87 kg (naik 2 kg)
Baby = 2.8 kg (naik 600g)
Others = normal.
Kali nie tak nampak langsung muka baby sebab tutup dengan tangan.
So tak buat 4D.
Takpe la, nanti Mama tengok puas2 eh.
^_^


Balik tue Saif terus tido, penat gamaknya.
And bila bangun dia cerita yang dia mimpi, baby dah 'keluar'.
Wah, ngeri pulak dengar.
Siap dengan gaya Saif buat.
Apapun, semoga selamat semuanya.


Uri Ok, air ketuban Ok. kedudukan baby Ok.
So nect check up would be on 01st Sept, 37 / 38 weeks.
Herm...
Agak2 sempat pegi that check up tak?
Hehe, Dr Idora siap cakap kalau ada apa2 before that date and cannot contact her nurse..
Straight away go to labour room.
Wah, gerun.
@_@


Apapun, semoga selamat semuanya.
Amin.
Insya Allah.

Friday, August 10, 2012

Weekend Plan

Saturday = Ante Natal check up.
Start from 11 am sebab Dr Idora ada c sect that morning, semoga both mummy and baby sihat..
:)


Then rasa terus balik kot sebab sure tak larat.
Malam nak keluar belikan Saif baju melayu.
Sian dia, agak last minit baru cari baju for him.
Huhu.


Then nak singgah Avon beli Nursing Bra.
Itu je kot, then prepare Mama / Baby bag.
Senang.
Sediakan payung sebelum hujan.

I think am going to miss him so much...

Mengandung sudah, bersalin bakal, kemudian berpantang.
For sure la happy boleh duduk lama-lama bawak ketiak Bapak and Mama.
Makan sedap2, dijaga macam puteri, diurut dan segalanya indah la.
Cuma...


Satu part je yang make me weak.
And selalunya nanges, nanges.
:(


I'll be apart from my sun.
Huhu, ini memang sedih.


Sekarang kalau fikir pasal perpisahan sementara tue pun dah mula nak nanges.
Takleh bayangkan nanti.
Nak berpantang di umah sendiri, tak boleh.
Masih ada adik yang bersekolah dan perlukan perhatian Bapak, Mama jugak.
And khidmat mengurut semua dah ditempah.
So, kena hadapi jugak.


Bezanya kali nie, I'll have 2 mini him with me.
Hehe, while he'll be alone here.
Huhu.
Takpe, 2 bulan je. 
Pastu kita reunite back.



Will be missing u.
^_^
A lot.

Thursday, August 9, 2012

Ok, nie betul kaki Nana...


Ok, gambar kaki kat entry nie bukan kaki Na.
Na google.


Yang atas tue betul kaki Na.
Huhu, bengkak.
And today, rantai kaki dah dibukak.
Takleh pakai, ketat.
Hukhuk.


Mungkin banyak jalan kot, semalam buka puasa kat Shang Ri La (ikut hubby).
Hari nie hubby lak follow Na buka puasa kat The Zon.
^_^


Kan tak pasal2 kaki bengkak.
Pasni dok diam2.

Personalised Maybankard!


Love it to death!
Heheh.

Wednesday, August 8, 2012

What to expect when expecting...


Image is google ed

Salah satunya kaki bengkak.
(-_-')
Hubby cakap bulat je, tak macam bentuk kaki dah.
Heheh.


Untuk Na, kaki bengkak nie datang dan pergi.
Hari tue balik kampung, travel lama bengkak sikit.
Then OK.
Nie semalam bengkak balik, padahal takde jalan gi mana pun.
See Kaksu, sebab tue la I tak boleh belikan cardigan kat u.
;)


Tak sakit, cuma bengkak.
So, harap cepat la surut.
Tak selesa, and kasut jadik kecik.
Hehe.

Tuesday, August 7, 2012

Getting closer..

Kalau jeling kat sidebar sebelah nie, I am 35 weeks and 5 days pregnant.
Sabtu nie check up, patut untuk minggu ke 36 weeks.
Tapi doc akan cakap 35 weeks.
Even dekat chart tulis 35 weeks, 5 days macam tue.
Tak kisah la, maybe ada plus minus something.


Due date given, 03 Sept 12.
And after a while, it has been changed to 13 Sept 12.
Hehe, apapun masih lagi baby syawal.
^_^
I am Ok with any dates.
As long as baby and mummy doing OK.


And now, at 35 weeks ++, Na makin memberat.
Duduk kena beralas, and tak boleh lama.
Kalau duduk lama, berat sungguh masa nak bangun.


Dulu tak boleh tidur, skang nyenyak pulak tido.
I guess sebab setiap malam bangun 4.30 am untuk sediakan sahur and tak tidur sampai pagi, sebab tue senang je nak lelap malam2.
Malam-malam baby akan mengeras.
:p


Gerak pun tak banyak macam dulu, sure sebab limited space.
Baby dah besar.
Cuma gerakan baby agak power.
Terasa la kalau baby tolak ke tendang.
Kuat.
:)


Perasaan?
Agak nervous tapi I don't wanna think too much.
Not good for both Mama and baby.
I will follow the flow.
Impian tentunya bersalin normal.
Tapi Na pasrah andai Allah tetapkan sebaliknya.
Siapa Na nak menidakkan takdir bukan?


At work, Na banyak buat paper, data, slide.
So banyak duduk dari gerak.
Tapi selalu jugak gerak sebab nak ke toilet.
Hehe.
Bila duduk lama, sakit sikit nak bangun.
Takpe, itu semua normal.
:)

Nikmat sementara


Image is google ed

Semalam lepas siap masak, terasa dahaga luar biasa.
Selalu sebelum tidur minum milo panas / susu HL jek.
Semalam macam nak air ais.
So, bancuh la jus mangga and letak ais banyak2.
Yums.
Dua gelas for me alone.
Puas sangat.
Sedap.


Tapi tue la, minum ais ni bukannya bagus.
Nikmatnya sementara je, lepas tue dahaga balik.
Huhu.


Patut minum air kosong je.


Monday, August 6, 2012

Pasar Borong Sri Kembangan

Lepas 2 minggu puasa asyik beli barang basah di Giant.
Tahu je la, barang basah Giant tak sama dengan barang basah Pasar.
Maka merengek la Cik Nana kat hubby.
Nak ikan segar, nak ikan segar.
^_^


Pagi Sabtu Na pegi pasar borong Sri Kembangan!
Fisrt time nie.
Banyaknya pilihan.
Suka, suka.
Na beli udang, ketam, siakap, tongkol, ayam, pelata, kangkung, sawi etc etc.
Honeydew manis dan sedap, pisang!
I was really excited and satisfied!
Hehe, nak duduk lama2 dalam tue pon boleh!



Images are google ed


Next weekend tak beli dah kot, sebab sampai hari rabu jek.
Khamis dah start cuti raya!
Weee....
:)


This Saturday ada check up.
Phew, nervous lak.
Hehe.

I'm thinking to give a BIG HIGH 5 to someone today!

It's Monday.
A lil bit gloomy but I am so happy to receive a mail from someone.
I never think that the person will reply me.
^_^


Hopefully it will be helpful to those in needs.
Thank you so much.

Saturday, August 4, 2012

Lagi : Maternity cum Family Photoshoot! :)

Atas permintaan, dan Na sendiri tak puas tengok gambar kecik-kecik comel lote.
Na publish some of the family pictures yang Na suka.
^_^




















Itu bakal nama baby Na, itu yang Na hitamkan. ;)


















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...