Friday, June 29, 2012

It's Friday already!

I went back so late last night.
Arrived at home around 11 pm.
@_@


Saif demam, batuk, selsema.
And no 24 hours clinic around the area.
Hish, so sad.
But I have spare medicines for him.
So, bertahan ye sayang.
Petang nie Mama bawak pegi klinik.


And semoga cepat sembuh.
We are going to have a short vacation this Sunday.
As of for me, I felt a lil bit tired lately.
Huhu.
But still can walk to Masjid India looking for a new cardigan.
Haha.


So, moga semua selamat.
And keretaku sayang, boleh naik bukit tinggi tak?
Huhu, nanti awak masuk workshop ye.
Repair balik.
And I'll be car-less for a week or more.



Anybody know about affordable or cheap rental car kat Puchong, please let me know.
Kalau RM100, 10 hari dah RM700 kan?
So, I wanna cheaper than that!
Please, please!



Thursday, June 28, 2012

Tanamera Footspa @ Pertama Kompleks


Na memang nak buat foot massage.
Beli voucher nie from Groupon, tapi let go macam tue je.
Sebab service KO.
I don't mind paying more for a tip-top service though.
Mula-mula nak pegi Ancasa jek, sebab dekat ngan office.
Tapi rupanya Spa @ Ancasa tue tutup every Monday, nasib baik check before pegi.
Kalau tak, huhu...


Lepas survey sikit-sikit, Na plan untuk pegi Tanamera Spa.
Naik train pegi Sogo and jalan to Pertama Kompleks.
Spa nie atas foodcourt Pertama tue, tingkat 1.
Na amik pakej macam below pics.
RM 90.


And I really satisfied with the service!
Wee, 4.5 star!
Itu kat Pertama Kompleks, kalau the one kat Sooka Sentral or Subang Jaya tue sure lagi puas hati!
Heheh.
^_^
Urut sedap, minyak wangi.
Kaki bersih!
Suka, suka, suka!

Nak makan ini...


Kerapu masak 3 rasa.


Siakap stim.


Nak masak pun boleh, dine in pun OK.
^_^

Wednesday, June 27, 2012

How am I at 30 weeks...

Lepas kejadian muscle cramp hari tue, Na jadik takut sikit.
Takut nak jalan jauh-jauh, takut nak makan makanan berangin, takut nak duduk lama-lama.
Rasa nak activate 'nesting mode', duduk umah diam-diam and rest.
Hahah, which of course not going to happen since I have to work.
^_^
Kat office Na try not to duduk lama-lama, bangun jalan and do few exercise in between.
Tapi bila balik umah, Na penat.
And minggu nie hubby jadik 'house husband'. 
He cook for me.
Thank you so much.
Abang masak sedap, I love u.


And Na perasan, Na sangat sensitif.
Tapi kat hubby je kot.
Bukan towards semua orang.
Hehe.
Insan bertuah je yang dapat tengok air mata mengalir atas sebab2 remeh yang tak mungkin Na reveal sebab di sini.
So, tabahlah suami dan Saif.
Mama jadik macam nie bersebab...
Tengok below pic : Let blame the hormone.
Haha.


Dan hujung minggu nie we are going to have another babymoon.
Dekat, sejuk, tinggi.
Hopefully Mama sihat dan boleh jalan2 kat atas sana.
And Na harap Saif sihat jugak.
Badan Saif panas pulak hari nie.
:(
Kalau tak sihat, vacation jadik tak best.
Hubby je yang fit.
;p


Kemudian, July akan dipenuhi aktiviti-aktiviti yang padat.
Shopping, learning, photoshooting...
^_^


Untuk bulan Ramadhan, Na akan berusaha untuk puasa.
But I will not force myself.
Kalau mampu tahan, Na tahan.
Kalau tak, Na akan berbuka.
Ini bukan the right stage nak berlumba untuk tunjuk hebat boleh puasa even sarat mengandung or so whatever.
Kalau mampu, silakan.
Cuma jangan kecilkan kemampuan orang yang tak mampu teruskan puasa.
We are not in their shoes though.
Na puasa kerana Allah.
Maka Na berdoa agar Allah beri kekuatan untuk Na berpuasa.
And Baby S, sila beri kerjasama.
Insya Allah.



Solat secara duduk

At 30 weeks, I feel not comfortable untuk solat secara biasa dah.
Sebab bila rukuk, selalu nak termuntah.
Maka I take the alternative untuk solat secara duduk.
Semoga ibadat diterima Allah SWT.
Amin.


Image is google ed.

Tuesday, June 26, 2012

Hey July, please be nice to me!

Few more days before approaching July.
So far, my July dates are fully utilised.
I have a lot of to do things throughout the month (to be exact, before start puasa)..
So, I really hope July would be nice towards me.
^_^


Nak recap balik TO DO LIST Na.


SATU : After further discussed with hubby, we are going to give a try to deliver in PMC.  So, I do not have to rush to KK / Hosp Putrajaya anymore for appointment / booking / etc.  


DUA : Dah checked several hospital and most of them offers night class / several weekends which I cannot commit to it.  :(  So, last resort I found one in Prince Court Medical Centre which offer Saturday class.  I'll register tomorrow for July class.  Hopefully, there are still available seats for us. 


TIGA : Barang baby.  Baju baby (Abang Saif )dah diasingkan, tinggal nak basuh je.  I've prepared a list of things which I need to buy.  I'll check with Mothercare when would be the next sale and will go and shopping one off.  :)  Tak larat jalan jauh2 dah.


EMPAT : Barang Mama.  List dah siap, ada yang nak beli kat Jusco and ada yang kat Mothercare jugak.  So, dah narrow down tempat shopping.  Cuma kena expand the pocket a bit.  Haha.


LIMA : Kerja.  Ini on going.  ^_^



Saturday, June 23, 2012

Recovering...

MC 4 days.  What to do, i did not ask for it..  Neither to take opportunity of being pregger.  I just sick!  :(
And semalam dah x sakit lagi.  Syukur Alhamdulillah.  
Result dr swab and urine is ok.  Nothing abnormal.  So takde jangkitan or so whatever.  Mmg due to muscle cramp only.  
TQ for all doa.

Thursday, June 21, 2012

Masih sakit...

It started on Monday.  Catched a train to sogo and walked to pertama complex for tanamera foot spa.  Then jalan2 dalam sogo bila dah mula rasa sakit kat belah kanan perut.  Makin lama makin sakit.  At one time, terpaksa duduk sebab rasa nak jatuh.  Sangat sakit.  Masih gigih, naik tren balik to menara mbb and hubby knew something is not ok while looking at me.  I was really in pain.  Cried sepanjang balik rumah and malam tue adalah horror sebab perut kanan sangat sakit.  Tak boleh mengiring, berdiri and jalan pun susah.  Esoknya terus ke PMC to meet my gynae.  I felt like wanna admit myself to ward sebab tak sanggup tahan sakit.  Dr idora checked baby, rahim, buah pggg, bladder etc and everything seems normal and she suspected that I had muscle cramp sebab banyak jalan.  She gave me 2 ubat tahan sakit and 2 garam untuk minum.  She sent my urine and cervix swab for further test and will get the result by tom I guess.  And till today, I still sakit yang amat.  Masih mc.  Will see gynae again tom.  Pray for mummy and baby.  Will update later.

Monday, June 18, 2012

Kenangan mengandung anak ke 2...

Semua pics taken during my Sis's wedding.
Na pregnant 7 bulan.
Baju dan tudung dibeli last minute
Baju Ampang Park, tudung Aalia Masjid India.
Baju Saif and Papa kat Sogo.
^_^










 Gambar kenangan.
Sebelum a real maternity cum family photoshoot next month.
Insya Allah.
(",)


28 weeks ante natal check up

I was the first patient.
Hehe.
Excited sungguh nak tengok baby S.
^_^


Had breakfast at PMC cafe and off to 4th floor.
Mula-mula risau jugak mengenangkan baby S yang melintang last month.
Tapi kena hadapi jugak la.
Melintang ke, membujur ke..
:p


And jumpa Dr Idora yang lembut adalah sangat menenangkan.
^_^
Bila scan, nampak kepala baby di bawah.
Alhamdulillah.
And semoga baby akan terus dalam kedudukan yang betul.
Amin.
Doakan ye kawan2.


Buat 3D scan jugak.
And saw the chubby face.
Muka macam Abang Saif je.
Hehe.
Sayang baby S.


And I have requested ante natal report from Dr Idora and will get a copy by next week.
So, selesai item 1 in the to-do-list.
In the meantime, we'll continue check up at PMC as usual.
See how it goes.
I really love to deliver under Dr Idora's hands but we'll discuss further whether we are OK to 'lose' up to RM 12 k should there be any hiccups during the delivery.
I really have to think bout this.
Kalau boleh ganti portion yang hilang dalam masa setahun, maybe boleh dipertimbangkan.
I wanna be rational on this matter.
Takmo kelam kabut.
We still have time, and will think further.
 ^_^





Friday, June 15, 2012

Going to have a spa session


Herm.
I am so tired.
Nak full body massage tak boleh.
Maka saya pilih foot massage.
Hopefully available.
^_^


Bye, nak gi massage


Updated at 9.00 pm.

Ok, I am still at office.
T_T
Spa ke mana, massage ke mana.
But doing slides are much more easier than data scrubbing.
See, how much I hate the excel!
Heheh.
So, cancel foot spa massage.
Kita massage ini presentation sampai tajam.
(-_-")
Lapar nasi...
Hukhuk.


Thursday, June 14, 2012

To do List...

Baby is growing well.
Alhamdulillah, praise to Allah SWT.
Dah 7 bulan.
^_^


Maka bermulalah aktiviti ante natal check up yang agak mengerikan..


Being me, yang penakut jarum..
Bulan-bulan yang terakhir nie agak menakutkan.
Tapi I'll face it la.
:p
I have no option right?
Heheh.


SATU

Next check up at PMC would be this coming Saturday.
I need to request a complete ante natal report sebab Na kena pegi Klinik Kesihatan Puchong untuk book hospital Putrajaya.
(-_-')
I don't really like this part but I have to.
Prepare for the worst.
Wahai cik dan puan nurse, tolong la jangan marah saya.
Saya ada sebab yang sangat kukuh untuk tak buat monthly check up kat KK.
T_T


DUA

Then, Na kena book ante natal class cepat2 kat PCMC.
Hopefully masih sempat.
I look forward to join one in July.
Kena cepat nie!


Next, Na akan amik banyak cuti start next month sebab check up kat KK / hospital kerajaan during weekdays.
Herm.
Mintak2 I have sufficient AL sampai la maternity.
(",)


TIGA

Baby stuff!
Ini penting.
Tapi Na akan recycle kebanyakan barang Saif ie Baby Cot, Baby Carrier, Baby Bouncer, Mattress etc.
Cuma beli baju, breastpump, some bottles etc.
So shouldn't be a problem.
Na kena buat list.
^_^



EMPAT 

Mama stuff!
Set bersalin belum beli.
Makcik urut, booked.
Bengkung, checked.
What else?
Herm, akan buat list jugak.


LIMA

Na kena siapkan beberapa paper before maternity.
Ini gerun sikit.
Paper better, Data KO.
Huhu.
Chaiyo Nana.
U can do that!


So, ada 5 to-do-list items so far.




Not a complete entry, yet.

Na balik kampung malam Jumaat, Alhamdulillah jalan tak jem sangat and arrived at SP dalam pukul 12.30 am.
:p


Dan esoknya majlis kenduri adik Na.
Syukur, dengan sekali lafaz dah bergelar isteri.
Sedih pulak dengar lafaz taklik.
Bagus jugak attend nikah event nie, boleh refresh balik ilmu rumah tangga.
^_^


Kenduri Alhamdulillah went well.
Seadanya, sederhana.
First time buat kat dewan atas sebab2 yang tak dapat dielakkan.
Ramai jugak tetamu yang pegi umah instead of dewan, nie sure tak baca kad betul2.
:p
Luckily dewan just belakang taman, so pusing2 jumpa signage kenduri.
Tak kisah la, janji everything dah setel.


And balik KL on Tuesday, malam flat.
Demam.
Selsema.
Lembik.
T_T
Rabu, mc.
Sorry boss.


And today, kena setel o/s work.
Bye.

Friday, June 8, 2012

I'm all emo...


Sorry for not being besides u during this special time.
There's no one to be blamed, it's just my fault..
I can only be with u tonight.
(-_-')


Hope, I won't cry during yr big day.
I wish I don't burst into tears tomorrow.
That's the strange feelings that I have currently.


I'm all emo.
Because I felt like u are my little girl.
And now, u are going to tie the knot with the one u love..
Don't get me wrong, I am happy for u.
It's just that I can't help from thinking that u'll become in someone's hand/responsible later.
:(


I know u are all grown up.
But deep in my heart.
U are my little sis.
The one I like to bully and scold.
Heheh.
I do love u.


I hope u'll be happy with yr new life.
I'll pray for yr happiness.
Insya Allah, Amin.
(^_^)


See ya tonight.
Can't wait to see yr beauty smile and face tom.
Take care dear sis.
I love u.
Selamat Pengantin Baru in advance.

Thursday, June 7, 2012

Try not to feel stress...


Not good for Mama.
Not good for Papa.
Not good for Saif.
Not good for baby S.


I have to remain calm.
^_^
Chill.
Even I am so tired.
Scrubbing data till late night is not funny, not interesting though...
But I have to.
There's no option.
Nak sampai destinasi, kena kayuh sampan.
It's part of journey anyway.
So, just do it and pray hard it will satisfy the big fish.
(-_-')
If not as expected, then I have to redo.
Another not-so-good-moment for me.
Haha.


One more day, and it's over.
Ok, over for this week.
Minggu depan sambung lagi.
Apa mahu buat, this is life!


Hectic schedule till end of July.
Lepas tue harap boleh berpuasa dengan tenang.
Amin.
Another short vacation coming soon.
Short, near but we hope it will be sweet.
Such as our Bagan Lalang vacay.
:)


So, till we meet again.
And baby S, please be patient with Mama's tensed situation.
Trust me, it will be over.
Soon!


Wednesday, June 6, 2012

What was that?

Herm..
Semalam Na rasa this unusual pain kat perut, pinggang.
Huhu, definitely it was not a contraction sebab I am only at 27 weeks.
Huhu.


Bila google, boleh jadi Braxton Hicks.
Nervous..
Sakit sangat sampai rasa nak berguling.
:(
Rasa nak buang air besar pun ada.
And I prayed hard to God, tolong selamatkan nyawa anak dalam kandungan.
I think too much!
Huhu..


Dalam sejam kemudian, rasa memulas yang amat.
And end up duduk dalam toilet lama.
Dalam 30 minit sebab rasa memulas sangat2.
And lepas tue, Na buang air besar.
And the pain gone.


Huhu, sakit perut nak membuang je ke?
Huhu.
I experienced this once waktu mengandungkan Saif dulu.
Ngeri.


Tiba-tiba terbayang kalau itu pun dah sakit nak keluar air mata..
Macam mana agaknya sakit nak bersalin?
(-_-')



Tuesday, June 5, 2012

Dilanggar dari belakang di Bukit Gantang...


:(


Ini adalah sebab kenapa Na EL semalam.
Yang terjadi, biarkan terjadi.
Sudah tertulis.
Mari baiki and move on.

Friday, June 1, 2012

Pray for our safe journey...


Bye bye semua.
Saif nak ikut Mama & Papa balik kampung.
^_^
Doakan perjalanan kami selamat.

We can't have them all...

^_^


Azam tahun 2012 Nana, ada yang dah tercapai, ada yang in progress, ada yang terus put on hold.
Na rasa so far, we are on track and optimist on those yang terpaksa put on hold.
Boleh cuba lagi tahun depan, kalau dipanjangkan umur.
Insya Allah.


And today datang pagi-pagi terus bukak M2U, nak tengok berapa kena debit untuk progressive interest umah.
Tapi...
Nil.
Maybe by end of today kot?
Nervous.
Heheh.


And developer has called and cakap late charges yang I have to pay would be around RM 1.5k.
So hopefully ada tolak rebate, so tinggal lagi sikit.
:p


Hari nie balik Bagan Serai, kenduri hubby's cousin.
Minggu depan balik SP, my sis wedding.
Semoga semuanya berjalan lancar.
Dalam redha Ilahi.
Amin.
(",)
Sedih pulak dia dah nak kahwin..
Huhu.


And I found one place which offer full day session of antenatal class.
I opted for July.
Tapi belum pegi register.
Haish, should do it at soonest!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...