Monday, April 30, 2012

Close a deal...

Merujuk kisah naik angin Na January tahun nie, ramai yang offer assistance and tak kurang bagi Na no hp their existing agents yang tak annoying; obviously..
^_^
Terima kasih banyak-banyak.


After long consideration, we have closed a deal with an agent.
With an affordable fees since we are going to pay on a yearly basis.
Senang, tak payah kacau our monthly cash flow.
Ahem, praktikkan apa yang anda belajar di office.


So, thank you again to all.

It's Monday again...

It's Monday and I have so LONG to do list.
From my boss in KL, another boss from Spore.
Haish.
And the datelines are just great.
Everything should be UP by this week.
Boleh boleh.
Tiada yang mustahil kan?
^_^


So, today I'm going to get my new mattress!
Weee.
Tak sabar nak balik tengok master bedroom saya!


We went back on Friday, sampai Bagan Serai around 6.30 pm.
Kereta agak banyak tapi moving.
Lepak sana, makan sini.
Main dengan baby my SIL.
Saif siap nak angkut baby masuk dalam beg bawak balik KL.
No need dear, u'll have yours soon.
(",)
Insya Allah.
We are having fun.
Memang betul2 lepak kampung.
Naik motor tengok lembu, tengok sawah.
Haha.


And esok nak gi KLIA meet up with my family.
Yea.
But sobs, Na doakan Bapak akan sihat.
Sedih sangat kalau Bapak tak sihat.
:(
Moga Allah limpahkan kesihatan yang baik, ketenangan hati dan kebahagiaan untuk my family dan semua umat Islam.
Insya Allah, Amin.



Friday, April 27, 2012

I City with IL (in laws)...

Nie cerita bulan Feb 12.
Rupanya terperam dalam draft.
Haish, nasib baik buat spring cleaning draft, ternampak la entry nie.
Pegi I City ramai-ramai ngan in laws.
Siangnya ada kenduri hubby's cousin, malam baru la pegi.
Satu keta RM10 per entry.
Manusia super ramai.


Ahem.  Tak sabar nak tunggu next vacation!


Saif beli toys Angry Bird, macam2 orang jual dalam tue.
Tinggal pilih and bayar jek.


Mama and Saif.
Saif suka tapi dah agak penat sebab dah lewat malam.
Huhu.



Ramai kan?
Heheh, 3 keta nie.



My baby.




My beloved family.





Saif dah mengantuk!


Newly wed couple.


Not so new wed couple.
In fact my SIL dah bersalin pun ha.
Baby boy!
^_^


Bagi Saif main kuda nie.
Then balik terus.
Saif dalam kete dah tertido!
Snowhouse tutup, hubby nak masuk tue actually.
Takpe la, takde rezeki.
Maybe leh masuk yang kat Genting...?


Thursday, April 26, 2012

Hip Hip Horay

Esok keja 1/2 day saja.
Tgh hari off balik Kampung.
:)
Hopefully tak jem la. 
Sebab ada Bersih kan?  Takut road block merata.


And next week nak dapat katil + tilam baru, grill baru.
^_^
Can't wait!


Nak balik kampung makan sedap2.
Heheh, mintak2 perjalanan smooth and Na x cramp.
Dah lama tak ada trip lelama macam nie.

Wednesday, April 25, 2012

Mangga, pelam, mangga, pelam

Ini adalah buah kesukaan Nana.
Suka yang sampai menghadap 3 biji sorang pun takde hal.
Itu 3, kalau 5 biji pon boleh.
^_^
Suka...
Dulu-dulu ada pokok pelam keliling umah, harumanis ada, pelam epal ada, pelam purple ada (tatau nama)..
So boleh makan anytime (musim buah la).
Yang masam ada, yang rapuh ada, yang manis ada.
Skang kena la beli.
Tapi sedap.
Na beli 2 kilo and abih untuk Na sorang saja


Terasa lagi kemanisan buah tue.
Nyums.
(-_-')


Ini spiderman saya.
^_^
Dah sihat skang, jalan sana-sini.
Gym pagi petang.
Jeles!


Family vacation

Was thinking to balik Bagan Serai this week.
And thinking to meet my family in KLIA on 1st May 12.
Herm, I wish I can fulfill both dreams.
:)


Sekarang rajin tengok2 Agoda.
And I got a  really great deal untuk resort idaman saya..


Wow Wee..
Booked!
And that would be on our 4th anniversary.
Alhamdulillah, ada rezeki untuk bercuti di tempat idaman sambil makan ketam masak pedas, pepahat masak pedas, sotong masak pedas, kepah masak pedas dan segala seafoods. :)


And lagi satu Na tengah try to find a great deal for below hotel..


Dah satu tepi laut, lagi satu mesti lah atas bukit.
^_^
Tapi asyik fully booked je yang nie.
Takmo la jalan bulan July / August, takut dah sarat and takde mood.
Tapi xpe, I'll survey lagi.


All images are google ed.



Tuesday, April 24, 2012

Suhu panas yang luar biasa



Sekarang Na rasa panas sangat.
Especially last weekend, owh tak tahan rasanya.
On aircond, on ceiling fan, on stand fan.
Huhu.


Ups, jangan complaint ye.
Ini memang lumrah dunia, sekejap panas, sekejap hujan etc.
Last month hujan berturut2 sampai banjir kilat etc kan?
So, kali nie masa untuk hari yang panas pulak.


Na kena minum air banyak.
I don't want to be dehydrated.
It won't be good for me and baby.
Drink more please Cik Nana.


And Saif dah berdarah hidung twice.
Semalam and malam kelmarin.
:(
Na mintak bb sitter tolong mandikan dia kerap and bg Saif minum air masak banyak2.
Hopefully takkan berdarah lagi.
:(


And Na dah sakit tekak pulak nie.
Herm, kejap lagi nak cari ubat sakit tekak.
Tak selesa rasa.


Hari nie target nak siapkan deviation template.
Untuk sume OOs, weeee.
Policy developed, now it's time to roll em out!
:)


Bilik tidur utama bukan untuk SEMUA...

Being me, my bedroom is solely OURS.
Meaning to say, that's only for me and hubby.
Saif pun Mama dah mula nak 'pulau'kan.
Hehe, maksudnya berpisah bilik.


Na dibesarkan dengan cara itu dan Na rasa memang itu cara yang sepatutnya.
Kalau berkunjung ke rumah orang, Na takkan sewenang-wenangnya masuk ke bilik tidur utama tuan rumah.
Dan Na juga takkan izinkan anak-anak Na masuk ke bilik tidur utama rumah orang yang dikunjungi.
Insya Allah.
Cuma dia still kecik, kadang2 dia ikut je kwn2 masuk bilik org.
Tapi kita kena tegur la, then dia akan slowly adapt la.



Adik-adik datang umah Na pun diorang akan mintak izin kalau nak masuk toilet or bilik Na amik magazines etc.
So Na sangat2 berharap agar semua orang menghormati privacy yang satu nie.
Tak kira la serapat mana pun, sekamceng mana pun..
Mesti ada batasan.
When it comes to bilik beradu, sila guna akal yang satu.
Sungguh, kamu tidak perlu.
Masuk ke bilik itu.


Image is google ed

Monday, April 23, 2012

Double happiness...

Semalam dapat arrears.
Hari nie dapat cheque Nuffnang.
So it's a double YAY.
^_^


Actually, Na cash out on Jan 12.
Then after tunggu 2 bulan, Na tanya Nuffnang Helpdesk la sebab macam lama sangat.
Na dah dapat HSBC but not the cheque.
Then, bila diorang investigate, the cheque was lost.
Huhu, so diorang re process again.


So, hari nie dah sampai.
TQ Nuffnang.
^_^




Nana yang gembira...

Semalam was a pay day.
Not a normal pay day.
Tapi menggembirakan sebab it included increment arrears of 14%-16% (based on the salary range) for +- 2 years.
^_^


Sangat menggembirakan.
Semoga dimurahkan lagi rezeki untuk dikongsi bersama yang tersayang.
 Guna separuh untuk beli barang2 yang diIDAMkan...
Yang balance, simpan. :)


By the way, we've bought a mattress.
We chose Vono.
King size = < RM 3k.
Weee, tak sabar nak tunggu tilam baru.
We also bought Jean Perry's pillow worth RM 100 each.
Ini pon sodap.
^_^
Hadiah buat ibu mengandung.
Tq hubby.


And now, look forward to other To-Buy-List items.
Insya Allah.


Owh, by the way government servants pon dapat arrears masing2 kan?
So, spending wisely babes!
^_^



Friday, April 20, 2012

Looking for a nice, AFFORDABLE mattress.

Alhamdulillah, dimurahkan rezeki untuk tukar tilam baru.
Tilam baru untuk rumah lama.
Rumah baru, kita beli tilam baru lagi ek?
Heheh, just kidding.


Sedang mencari.
Kenapa nice dieja menggunakan huruf kecil, dan Na highlight pada word affordable?
Sebab, kalau nice mattress ada yang dijual pada harga RM 20k.
So, tak logik la kot.
Dapat bonus, then habis beli tilam.
Bukan kereta, bukan rumah, tapi tilam.
Hehe.
Maka, ukur baju di badan sendiri adalah perlu di sini.



Esok cari-cari tilam akan bermula.
Now we are having Queen, haruslah upgrade jadi King.
Insya Allah, kalau kena dengan harganya la.
Dah upgrade size tilam, mana leh letak kat katil Queen.
Maka katil pon kena upgrade.
^_^


Maybe we'll choose Dreamland, Vono @ King Koil.
Tengok Ikea pun ada tilam best2.
25 tahun warranty okeh?
Huhu.


Happy to get a new mattress + bedframe.
Yea.


Nie katil Amber Chia, dia kan ambassador Gintell.
Best kan, kalau dapat tilam urut nie.
Harga pon best, RM 13k.
Weeee...


And Na rasa barang2 rumah Na mula merajuk satu persatu.
Huhuh, termos pun dah buat perangai.
So kena beli baru.
Ingat nak beli yang comel.



Pastu check2 balance acc, kalau ada lebihan budget..
Buat grill rumah.
Weee...
:)


Dan kalau masih ada lebihan, tukar sliding door!


Simple sudah.
Sebab nanti nak masuk umah baru, duit lagi.
Yang nie kira investment untuk rumah sekarang la.
Doakan la duit kami cukup, kalau lebih lagi bagus untuk cover semua barangan di atas.
Amin.


All images are google ed.


Esok cuti!

Tak sabar nak tunggu esok, lusa.
Tulat takmo.
Huhu.
And hari nie saya sangat happy sebab mini takde.
Haha..
Lariiii....


Pls don't speculate who mini is.
Just come to me and I'll let u know.
Haha.


And semalam..
:(

Thursday, April 19, 2012

Kenapa saya DOWN...

Ini sebab utama Na sangat2 down waktu hubby kena admitted hari tue.
I was at the early stage.
I had a mood swing.


Alhamdulillah, he's getting better.
Na berterima kasih pada semua yang concern.
Terutamanya Mak, Abah, Mama dan Bapak.
Yang datang temankan anak / menantu dalam pantang nie.
Hehe.


Na rasa itu dugaan untuk family kecil kami.
Dalam suka, mestilah ada duka kan?
So, Na bersyukur we have gone through that phase.
Setiap yang berlaku pasti ada hikmah kan?
^_^


Now I knew my hubby better.
Na tahu macam mana si dia waktu kurang sihat.
Heheh.
I also can drive like a pro.
Haha.
We can take care of lil Saif for 1 month.


So saya percaya setiap yang berlaku ada hikmah.
Dan kini segalanya kembali seperti biasa.
Insya Allah, Amin.
^_^




Wednesday, April 18, 2012

Insya Allah, we'll having another MOON soon...

Tahun 2012. We are planning to have a new addition to our family.  Maafkan Na sebab tak berkongsi berita gembira nie seawal kandungan..  Being a conservative & traditional mommy, I prefer to keep it private first.  Let me go through the 1st trimester dengan selamat.  Let the closest family and friends know first..  Na lebih tenang dengan cara tue.  Hopefully it won't be a big issue ok.  Just pray for the best.


^_^


Alhamdulillah, bila period due 5 days dengan normal symptoms ie loya, pening, mood swing, bloating etc.  I straight away know that we have made it.  So, I bought an UPT.  Saja beli this new version of clearblue yang siap ada usia kandungan.  Heheh...  Nak try, bila lagi kan?  This was last year.  Waktu Na buat result dia macam nie...    


Na google image nie.  Credit to the link as per pic's watermark. :)


1st trimester, macam biasa.  Loya, muntah tapi x seteruk first pregnancy.  Tapi memang tak selera makan sangat.  Lunch kadang-kadang kuis2 je nasi tue.  So end up I lost 6 kgs throughout the 1st 3 months.  Huhuh..  Na buat buku merah kat Klinik Kesihatan Puchong waktu Na mengandung 5 minggu.  Cepat kan?  Hahah, belajar dari kesilapan ma...


And lepas tue Na pegi monthly check up dengan Dr Idora Mohamed, PMC.  Gynae lembut yang Na jumpa waktu buat Pap Smear last year.  Na suka Dr Idora sebab dia sangat lemah lembut.  Rasa tenang ja kalau jumpa dia.  Cuma Na takkan bersalin dengan dia la.  Sebab it will cost me a bomb.  History dulu C-sect sebab baby songsang so Na prepare for the worst.  Na pilih hospital Putrajaya juga.  Setakat nie, Na berpuas hati dengan FPP Putrajaya and Insya Allah Na akan repeat tempat yang sama.  


Doakan Na dan baby selamat.  Doakan rezeki Na and keluarga bertambah.  Doakan kami kekal ke hujung nyawa.  Terima kasih.


Now, I am...


Kurang lebih 5 bulan.



Walk like a pro!

I am so happy for him.
He's now walking without crutches!
Heheh.


^_^
But still he needs to go for physio sessions and everyday he goes to gym.
Gigih tak gigih nak baik cepat tue.
And he still on MC until 11.05.12.
And today hubby jaga Saif.
Tengok la nanti kot ada lagi gambar camwhore dua orang tue.


I am so happy and grateful for all these.
We survived it well.
:)
Syukur Alhamdulillah.


Agak-agak ada hadiah untuk Ayang tak Bang?
For being a loyal and great nurse for u?
^_^




Tuesday, April 17, 2012

Anak manja Mama & Papa

Ini buah hati Mama & Papa.
Makin besar, makin banyak perangai.
Insya Allah, tahun depan kita masuk playschool ye Sayang.
Masih dengan baby sitter yang sama.
Alhamdulillah.


Putih macam Papa.
Bulu mata panjang dan lentik macam Mama kot. 
Haha. 
Dagu runcing itu tatau ikut sape.
Tulang pipi tinggi ikut Mama.
Rambut straight ikut Mama.
Amboi, semua pun Mama nak menang.


Mata bulat macam Mama.
Telinga??
Hahah, ikut Papa.
Lari....
Sayang dia even lately dia notty!
Nak kena babap bontot nie!

Monday, April 16, 2012

Alone, and missing you...


I'm home while he's in the gym.
His new routine now.
Skang dah boleh jalan without tongkat!
^_^
Happy for u.


So, baby's sleeping.
Papa not at home.
Mama feel lonely.
Sobs.



(>_<)

A : I can see from your resume that you are not growing for the past 4 years you've been with the company.

B : Sorry, by the way who's in the line please?

A : I'm ***** from **.  I'm currently vetting through your resume in the Jobstreet.  I offer you to join our company and we ensure, within 6 months you will gain more knowledge as well as financially.

B : Owh, apparently you are looking at the outdated resume.  I haven't update the resume since a year ago.  You would be suprised if you know what my current company is able to benefit me in the same term as yours.  

A : Is it?  What's your current salary?  We can offer you RM ****.

B : That's too low my dear.  I'm gaining more here dear.  Anywhere, I'm not interested to join your company. But thank you for calling me.  End.


Friday, April 13, 2012

Get a life!

Semak rasa kepala otak.
Asyik nak kata orang takde keja.
Ko la paling banyak keja.
Kalau ko takde, bank boleh tutup.


Get a life!
Ko resign 24 hours pon takde hal.
Bank tetap jalan macam biasa.
Jangan nak perasan ah.


Teamwork kena ada.
Mana boleh keja sorang2.
A, B and C kena work together.
We compliment each others!


Sudahlah.

Thursday, April 12, 2012

After 6 weeks

Macam yang Na citer kat SINI, we met doc on 10/04.  Pagi-pagi dah kuar, anta Saif kat umah baby sitter and off we went to SDMC.  Keputusannya +ve, Alhamdulillah.  Hubby dah boleh start belajar jalan balik.  Tapi pelan-pelan la, still bertongkat lagi la.  Cuma dah boleh pakai sebelah jek.  :)  Syukur Alhamdulillah.


Him doing the exercise while me sitting and watching him!  Hehe.


Warm up sebelum kayuh basikal.  Heheh.  Lepas nie sure abang banyak muscle. :)

Monday, April 9, 2012

Adakah semua ini akan berakhir, Esok?


Adakah akan terus bertongkat?
Atau berjalan seperti biasa?
Esok baru tahu.
Doakan ye?


Amin.

Sunday, April 8, 2012

I want these...

Rendang kerang.



Ketupat pulut.


Sedapnya....
Nak cari kat Sogo la.

Friday, April 6, 2012

My boo!

Ini la yang jadi bila dua beranak tinggal berdua.
:

:

:

:

:



Comel sungguh!



Saif happy dapat hadiah dari Makteh.
Heheh.
Esok cuti!  Yeah!

Thursday, April 5, 2012

What left for him today!

Semalam singgah Awan Besar beli mee bandung + sate Hj Samuri.
Sebab teringin nak makan mee bandung.
Malangnya mee bandung kurang sedap semalam.
Sobs.
Lepas makan bersilat di dapur. Hehe.


Bihun goreng Singapore for him and little boy.


Ikan temenung masak cuka.  Makin diperam makin sedap!
Yums.


Koko Krunch + biskut di tempat mudah dicapai.


Roti + Biskut + Kopi + Teh + Milo + Gula + Gano + Air panas + Air masak + Jus
For him to eat and drink while I'm not around.
(=_=')
I wish I could take care of u forever, but that is not possible kan.
Keje tetap keje. 
We can survive this.


Insya Allah nanti back to normal!
(",)

Wednesday, April 4, 2012

A Famosa Melaka : Safari

Yea.  Safari!  Yang nie suffer sikit beratur nak beli tiket.  Raaaaaaaamai sangat.  Huhu, Na tunggu setengah jam gitu.  Entrance fee RM38.  Masuk je terus beratur nak naik lori pusing safari nie.  Hehe, selalu baca entry Hanin pegi kat Jakarta or Bandung je.  Kali nie Na try seniri.  Hehe.  tapi kat Melaka la.


Yea we are IN.


Seladang.


Buaya.


Giraffe.


Err...


Happy us in the truck!  Ok, truck nie agak uzur.  Berkeriut and ada pintu terbukak, meaning to say dah rosak.  The girl yang sit besides the door kena ikat pakai tali.  Bahaya kot sebab lalu kot binatang2.  So, harap A Famosa maintain betul2 semua vehicle sebab melibatkan keselamatan pengunjung.



Tiger!



Semua tiger tidur je.  Tak mengaum, tak bangun pun.  Harimau tue jeling2 je kitorang.


Unta.  Finish.  Best jugak la naik safari truck nie.  Cuma tue la, macam Na tulis kat atas.  Kena tingkatkan keselamatan truck tue. :)
Next part, bagi arnab/kambing makan.






Anak saya sangat berani and he really enjoy the moments!





Na pun enjoy jugak.  Ok tipu, Na suh Saif yang bagi.  Heheh.




Siri bercakap dengan kambing.





Tengok Papa and Saif lari2 sebab kambing tue kejar diorang.  Huhu, kejar manja2 nak gesel.  Owh, Mama mestilah outside the kandang!


Saif nak pegang kuda padi tue.


Here u go bebeh.  Owh, pakej Na amik ni inclusive lunch.  Collect kat kafe sebelah tasik.  Baik korang pegi collect dalam pukul 11 am macam tue.  Sebab, by noon line adalah super panjang.  Ada nasi goreng, beriani and nasi ayam.  Choose one. :)  Ok la food dia.  Lapar kan, makan je la. 


Naik bot pegi pulau monyet.  Lebih kurang macam Bukit Merah.  Cuma monyet kat sini kecil2.  Hehe.  Cute sangat.





Dua orang dengan sifat ingin tahu yang menebal!  Then dah habis, Na dah tak larat!  Hehe, on the way nak ke pintu depan Na nak naik gajah.  Nak jugak, nak jugak.  Maka naiklah gajah.  Yea!  Scary sikit tapi best.  :)  Lepas abih naik gajah macam memang confirm nak balik, sekali nampak wild wild west punya show.  Singgah............ :)


Full house!


Us!  Best jugak wild wild west nie, tapi banyak tembak2.  Hehe.  Ala2 Hollywood Movie, Bangkok.


Dah balik, Saif penat sangat.  Zzzz...


Na beli 4 gambar.  


Dengan maskot cute.  Macam chip n dale.  :)


Dengan gajah.


Naik gajah...  Best!  :)


Kat entrace.  :)
Bye bye A Famosa.  Such a great experience.  Ada jodoh ketemu lagi!  :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...