Wednesday, December 26, 2012

Slowly but surely...

Rutin sudah berubah.
Dari anak satu, ke anak dua.
Dari susu formula, ke susu ibu.
Dari bangun pukul 5.45 am, ke bangun pukul 5.00 am.
Itu pun terkejar2.
Mana nak pam, mana nak direct breastfeed.
Mandi pun sempat sabun sebelah badan je.. *ok, ini tipu*


Insya Allah, I'll get used to all these in a short time.
Lepas nie Na akan lebih tenang.
^_^
Kalau tak, pagi2 macam nak berperang.
Haha, dengan pam manualnya..


Stok EBM, Alhamdulillah masih banyak.
Both deep freezer and freezer penuh.
Need to re arrange.
Susah nak simpan barang basah.
Syukur and in the meantime kena lebih tersusun.


Tentang pam di office.
Setakat ni masih disiplin dengan tiga kali.
8.00 pagi, 11.30 pagi dan 3.30 petang.
Pukul 5.00 petang bonus if I have time.
Kadang-kadang dapat 3 oz saja tapi tetap syukur.
Satu hari target 25 oz.
Sebab Sufi minum around 20 - 24 oz.
Separuh guna frozen, separuh guna chilled ebm.
So far I am happy to be a fully breastfeed mama.
:)
No worries, I was not for my first child and I have no issue with mom who give formula milk to her baby.
I've been in that shoes. :)


Herm, I had a short sweet holiday last weekend.
That was too short but I love it to the max.
I went to Penang!!
My favorite place.
:)

Look forward for weekend.
Miss my boys already.
:(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...