Monday, December 31, 2012

Sekilas pandang tahun 2012

Kalau tak salah, tahun 2012 ialah tahun serius Cik Nana.
Boleh semak kat SINI.


Azam pertama : Sangat subjective, won't be able to rate myself. Later tanya hubby and family whether I meet the target or not.

Azam kedua : Tak tercapai. :( There's no one to be blame, it's just my fault. Carry forward ke tahun 2013.

Azam ketiga : Nak beli dan jual. We met the target and apa yang lagi best, we did not sell the first house, so actually we own two houses now.  :)  Syukur, rezeki Allah.

Azam keempat : Further studies. I went through the interview and takde khabar berita since then. No one get the offer and they bring it forward to 2013. I took the test to qualify myself for a fully sponsored program and I am waiting for the results now.  So, please pray for me. :)

Azam kelima : Hehe, ini actually kitorang nak tambah ahli keluarga.  We have SUFI QAISY in the house now!!  What a bless.. :)
Azam keenam : N/A. I am pregnant for 9 months out of 2012, so tak logik la nak kurus kan.  Hehe. Alasan.


So itu recap azam tahun 2012 Na. Ada yang OK, ada yang KO.  Cukup pasal 2012 reso.  Tahun 2012 Na rasa tahun yang agak mencabar. 


Bulan Feb 2012, hubby terjatuh masa main badminton and ligamen dia terputus.  Ini sangat sedih.  I was at my first trimester, dah tak drive for a looooong time and suddenly I have to do everything on my own. So sad.  Tapi lagi sedih sebab tengok hubby kena operate. :(  Tima kasih banyak2 kat Mak, Kak Ita yang datang jaga Saif seminggu sementara Na tunggu hubby kat hospital.  And Mama, Bapak yang teman hubby kat umah for a MONTH.  Woohoo, rekod tue.  Paling lama Bapak, Mama duduk kat rumah burung Nana.  :)


Bulan Mar 2012, sebab hubby still tak sihat sepenuhnya.  Masih bertongkat. We cancelled family vacation kat Lumut.  And for that, kena penalty for RM 500.  Hukhuk.  Hikmah datang lepas diuji.  I bought a house!  :)  Memang we are looking for a house tapi Na tak sangka secepat itu kitorang settle down.  And everything goes smoothly after that.  Bulan ni jugak hubby bawak kitorang jalan2 gi A Famosa, Melaka.  Best!  :)


Bulan Apr 2012, jalan2 gi I City. Skang tak pegi dah kot, banyak complaints.  Hehe. 


Bulan May 2012, bulan anniversary!  We hit 4 years and celebrate kat Sepang. Weehoo. 
And orang lain mengidam nak makan, Nana mengidam nak naik bot! Haha.


Bulan Jun 2012, adikku kahwin!  :) Semoga bahagia hingga ke syurga.  Bulan ni jugak kete kesayangan Nana kena langgar. :(  First time selepas 4 tahun, sedih wooo.. Terpaksa survey kete baru.  Heheh.  Kidding.


Bulan Jul 2012, konon nak rest kat tempat sejuk.  Maka kami pegi Genting.
Bulan nie jugak kitorang attend Ante Natal class.
Owh paling best ada family photoshot. Heheh


Bulan Aug 2012, puasa sudah. Raya pun sudah.  Maka tunggu masa untuk bersalin.  Mula dilated end of Aug and only given birth on Sep 2012.  Hehe. 


Bulan Sep 2012, bulan paling mencabar, first time Na admitted ni.  Huhu. Sebab high BP. 
Selepas ups and down, Nana bersalin selepas hampir sebulan sakit. 
Nana keluar wad, and suddenly Saif masuk wad. 
Seedihhh...


Bulan Oct - Bulan Nov 2012.  Na berpantang kat kampung. Best sangat duduk ngan family.  Yang tak best sebab jauh ngan hubby.  Huhu. Takpe la, maybe it's a me time for him. :)


Bulan Dec 2012.  Na balik KL end of Nov and duduk sebulan jadik surirumah.  Penat tapi best.  Pagi petang siang malam kelek anak2.  Hehe.  Anak besar, anak kecil.  Best wooo.  Masuk keje mid Dec and dapat portfolio baru.  Hehe. Owh syukur sebab stok ebm mencukupi untuk Sufi.  
  

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...