Thursday, December 27, 2012

Saif Rizq, only if you know...

Dear Saif,
Mungkin it seems like Mama lebihkan Sufi.
Mama tak boleh layan Saif bila Sufi menangis lapar.
Sebab Mama tahu, Saif is a big boy yang boleh sabar sekejap.
While Sufi is a little baby yang don't even know how to be patient.


Dear Saif, 
Mungkin Saif berjauh hati sebab Mama tidur peluk Sufi instead of Saif.
Sebab Mama tahu, Saif sangat selesa dalam pelukan Papa.
And do you know that, selepas Sufi lelapkan mata..
Mama straight away go besides you and hug you like there's no tomorrow.


Dear Saif,
Mungkin Saif merajuk sebab Mama marahkan nyamuk yang gigit Sufi.
Tapi Saif tahu tak apa yang Mama sapu setiap kali Saif lepas mandi?
Itu mosquito repellent yang wangi bau grapes.
Mama taknak nyamuk hinggap pun atas badan anak2 Mama, be it Saif or Sufi.
Owh Saif tahu tak apa yang ada kat baju Saif bulat2 warna oren tue?
Itu pun untuk halau nyamuk actually.
Mama paste it there once you sleep since Saif tak suka bau yang agak menusuk tue.
See, there's no difference between you and Sufi.


Dear Saif, 
Mungkin Saif berkecil hati sebab Sufi asyik melekat minum susu dengan Mama.
Lepas Sufi habis minum, Mama tinggal Sufi dengan Papa or on his playgym while Mama bertukang kat dapur preparing your favorite food.
And Mama suap Saif makan sampai kenyang.
Mama bagi Sufi minum sampai kenyang and Mama bagi Saif makan sampai kenyang.
Tak ada beza sayang.
Dua-dua pun dapat air tangan Mama.


Dear Saif,
Saif tak perlu rasa terasing.
Kalaulah ada video yang merakam setiap saat dari detik kelahiran Saif sampai sekarang.
Saif akan tengok betapa kelahiran Saif membawa kebahagiaan, kegembiraan dalam hidup Papa and Mama.
Saif akan tengok macam mana Mama layan Saif, just like what I did to Sufi now.
Saif akan tahu betapa agung kasih Mama and Papa towards you.


Dear Saif,
Thanks for being a great boy to us.
Thanks for being a great brother for Sufi.
Saif peluk Sufi bila Sufi nangis.
Saif dodoi bila Sufi bila Sufi mengantuk.
Saif lari panggil Mama bila Sufi lapar.
You are being so wonderful.
Mama loves you to death.
:)


Kalau ada pun salah Mama,
Salah Mama hanyalah kerana,
Terlalu menyayangi Saif.
:)



Nota kasih tak bertepi
-Mama-
27 Dec 2012
Saif Rizq: 3 tahun, 10 bulan, 1 minggu.
Sufi Qaisy : 3 bulan, 1 minggu, 6 hari.


3 comments:

Lina said...

awwww, so sweet. kasih ibu sama je kan untuk semua anak2 nya..

FaRah Baharom said...

so touching....kasih ibu tiada tanding nya rite? ;)

iyan shazlind said...

wpun aku bukan saif or sufi , tp aku terharu babe...hmmm naluri keibuan maybe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...