Friday, November 30, 2012

Tahun 2012 = tahun hospital

Start dengan hubby masuk SDMC bulan Feb 2012 untuk operate ACL. 3 hari 2 malam, double bedded room under company coverage dengan kos RM 20,000. Phew...




Then Nana pulak admitted to PMC due to high BP (tengah tunggu masa nak bersalin nie). 3 hari 2 malam jugak, single room. Kos ditanggung sendiri RM 2,000.




Bersalin!!! Mestilah masuk hospital. Hehe. PMC, 3 hari 2 malam single room. Baby ok xde kuning. Kos ditanggung sendiri jugak RM 10,000. My employer covers everything under the sky EXCEPT anything related to pregnancy plus delivery. Sebab tu bayar sendiri. Huhu. Hopefully anak ketiga ada rezeki nak bersalin kat prince court (fully covered). Aminnnnn....




Then bila mama and baby discharged, Saif pulak admited kat Ampang Puteri. Huhu. Ini sadis. Emosi Na terus tak stabil, huhu. Dah la operate, mana nak tengok baby mana nak tengok abang. Huhu. 6 hari 5 malam. Executive room (terpaksa amik sebab single room not available). RM 8,000. Company cover tapi kena bayar RM 900 kos upgrade bilik tu. Tapi luckily boleh claim dari BSN Prudential.







Last sekali (insya allah), bapak tersayang masuk PMC sg petani. Due to TIA. Yang ni sangat sedih. Huhu.. sayang bapak!!! 3 hari 2 malam, double bedded tapi sebelah xde orang. Kos ditanggung sendiri, RM 2,000.






Betapa pentingnya insurance zaman sekarang. Huhu. No, im not an insurance agent. But it's a fact. Kalau x jenuh nak korek savings untuk bayar treatment cost. Owh by the way agent bsn pru Na x berfungsi pon.. Dah nk masuk sebulan, claim belum settle. And policy pon belum bagi. Boleh tukar agent tak????

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...