Thursday, September 27, 2012

15 hari

Salam semua.
Alhamdulillah, Saif dah boleh discharged after 6 days admitted.
He's diagnosed as UTI (urine infections).
Boleh jadi kerana makanan or tersentuh or anything.
Only God knows dari mana Saif kena.
Syukur Saif dah keluar hari Jumaat.
And on Saturday morning, off we went back to Kedah.
(-_-')
Because of the c sect + long journey, I borrowed Maksu's car.
Tima kasih daun keladi.


And today, dah 15 hari berpantang and today dah hari kedua mengurut.
I take 10 days package.
Setakat nie OK, rasa segar satu badan.
Mama cook nice food.
Heheh, dalam pantang pun Mama masak sodap.
Mak bawak stok ikan haruan siap siang banyak.
Tima kasih Mak and Mama.


Hubby, he's down by fever.
I can say that was so bad till he went to clinic for medicine.
He rarely do that.
Selalunya he'll wait till demam sembuh sendiri.
Sedih tengok dia.
What to expect?
After 3 days in Pantai Med Ctr jaga me and baby.
Then kena jaga Saif pulak for almost a week in Ampang Puteri.
I told u, persekitaran hospital sangat tak sihat untuk orang sihat.
Huhu. 
Till now belum sembuh.
And he's in KL with Saif.
Sebab esok Saif ada follow up kat Ampang Puteri.
I just hope everthing will be good.
Hey Kuman jahat, pegi kamu jauh2.


Tentang baby.
He's a real survivor I would say.
With Papa away, Mama yang asek nanges thinking of Saif.
He survived the 1st week well.
Takde kuning, alhamdulillah.
Syukur Ya Allah.
Allah uji kamu satu, and He rewards you in other way.
Sekarang saya makin faham dan yakin dengan kuasa Allah.


Tunggu entry bersalin saya ya.
Lambat sikit.
I don't feel like writing it now.
Rasa sebak masih ada.



Assalamualaikum semua.
Nama saya SUFI QAISY.
Ini gambar saya pada hari pertama dilahirkan.
I am a boy (obviously).
Am 3.3 kg and 50 cm.


And these are my 2 babies.
Saif Rizq and Sufi Qaisy.
I am now a mother of 2.
(^_^)


Bye semua.
Till we meet again.

2 comments:

genny da bomb said...

comeinyeeeeee!!!!!!huhu..kalo beranak tu senang akak nk tambah lagi 2 3 org..hihihihi...suka ngan baby..

♥ Wina ♥ said...

awwww so sweet!

tak pe Na, dugaan menguatkan kite lagi..insyallah wina doakan semuanya pulih ye

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...