Friday, August 3, 2012

Where to enrol Saif?

Hubby and I purposely taken leave yesterday untuk registar Saif to a kindie.
We did an online registration and now we want to book or register for 2013.
So, ikut plan kitorang pun pegi Genius Aulad.


Fee Structure OK la.



Cuma yang memeningkan ialah transportation fee.
Na rasa sangat mahal.
:(
And we won't be able to drop Saif pagi2 sebab bukan one way ke keje, and diorang cuma accept kid at 8.00 am while me keluar gi office < 7.00 am.
Huhu.
So, we just paid the RM100 being a booking fee.
And bulan Oct / Nov baru diorang suh bayar full annual fees.


Balik tue singgah Brainy Bunch.


Nearer to our house.


In term of fee, lebih kurang je dengan Genius Aulad.
Tapi yang nie sehala, so Na boleh drop Saif pagi2 and amik one way transport je.
^_^
So, we are still thinking about this.


Or maybe nak hantar ke Pasti / Tadika biasa saja dulu sebab Saif is only 4 next year.
Bila dah masuk 5 tahun baru hantar ke those kindies..
Herm. 
Tengok la macam mana.


Kena fikir banyak kali sebab bukan saja kena bayar monthly fees, transportation, tapi kena bayar upah baby sitter jugak sebab Saif kat kindie cuma 1/2 day.  Then adik Saif pun bakal menyusul, maka upah baby sitter akan bertambah.
And rumah Na yang bakal siap akan menuntut 25% from my salary.
Hukhuk.
Tapi Na percaya, insya Allah ada rezeki.
:)



4 comments:

Liz Rohaizat said...

heheh.. nana pun pening ye. saya mula2 nak genius aulad tapi takde pulak yg dekat dgn rumah. brainy bunch pun ok tapi x dekat dgn rumah juga. last2 the little caliph ada satu dekat dgn office. insya Allah ke sanalah batrisyia. tadika tu ada transit terus dan accept pelajar seawal 7 pagi sbb dia tau parents nak pergi kerja

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis GA, open school kol 8.00pg, tapi teacher kol 7.30 dah sampai, mmg on the way pi keje, so drop by, cuma kadang2 teacher terlewat sikit kena tunggu la jawabnya...transport mmg mahal cam balqis sekangkang kera pun caj RM50. tapi nak wat camne, berkorban demi anak, pagi2 balqis mmg tak pi taska, dia akan terus ke GA, taska caj RM150 sebulan, balik tengahari naik van ke taska. ikutkan mmg banyak pakai duit, skrg tadika kanak2 pun bukan main mahal lagik kan...kita wat yang terbaik untuk anak2 semoga mereka menghargai segala jasa & pengorbanan kedua ibu bapanya...Aammiinn...
wat pilihan yang terbaik k, untuk kebaikan bersama, kena wat kajian dari setiap sudut

CIK NANA said...

Liz : Aah, pening fikir nak pilih yang mana. Skang tengah menimbang. Hehe, fakta dah ada, tengah analyze lak.

CIK NANA said...

Anje : Hr tue teacher GA ckp plg awal dia accept kul 8.00 am, so memang tak mungkin la sebab Na kuar gi keje awal. So terpaksa amik 2 ways transport which cause me a bomb. Huhu. Tapi takpe, tengok dulu alternative tue ok ke x. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...