Tuesday, August 7, 2012

Getting closer..

Kalau jeling kat sidebar sebelah nie, I am 35 weeks and 5 days pregnant.
Sabtu nie check up, patut untuk minggu ke 36 weeks.
Tapi doc akan cakap 35 weeks.
Even dekat chart tulis 35 weeks, 5 days macam tue.
Tak kisah la, maybe ada plus minus something.


Due date given, 03 Sept 12.
And after a while, it has been changed to 13 Sept 12.
Hehe, apapun masih lagi baby syawal.
^_^
I am Ok with any dates.
As long as baby and mummy doing OK.


And now, at 35 weeks ++, Na makin memberat.
Duduk kena beralas, and tak boleh lama.
Kalau duduk lama, berat sungguh masa nak bangun.


Dulu tak boleh tidur, skang nyenyak pulak tido.
I guess sebab setiap malam bangun 4.30 am untuk sediakan sahur and tak tidur sampai pagi, sebab tue senang je nak lelap malam2.
Malam-malam baby akan mengeras.
:p


Gerak pun tak banyak macam dulu, sure sebab limited space.
Baby dah besar.
Cuma gerakan baby agak power.
Terasa la kalau baby tolak ke tendang.
Kuat.
:)


Perasaan?
Agak nervous tapi I don't wanna think too much.
Not good for both Mama and baby.
I will follow the flow.
Impian tentunya bersalin normal.
Tapi Na pasrah andai Allah tetapkan sebaliknya.
Siapa Na nak menidakkan takdir bukan?


At work, Na banyak buat paper, data, slide.
So banyak duduk dari gerak.
Tapi selalu jugak gerak sebab nak ke toilet.
Hehe.
Bila duduk lama, sakit sikit nak bangun.
Takpe, itu semua normal.
:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...