Monday, July 23, 2012

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah, berjaya lalui 2 hari Ramadhan dengan tenang.
Mula-mula Na takut sangat, takut tak mampu puasa.
Tapi Syukur, Na ikut panduan pemakanan yang betul..  Minum air banyak and Na rasa sebab cuti so Na spend time kat umah je.
Takde keluar langsung.
Lipat baju, sidai baju, buat keje manja2 je.
So bertahan sampai ke senja.


Baby S akan bergerak kuat waktu makan normal ie, breakfast, lunch and petang.
So Na pujuk2 cakap kan dah makan awal2 tadi (breakfast), kalau lunch Na cakap (Mama puasa nie, Baby makan lebihan sahur tadi ye) and waktu petang tue best sebab boleh cakap (sikit je lagi Sayang dah nak berbuka, boleh makan kurma sedap).
And Baby S bagi kerjasama yang baik.
^_^
Alhamdulillah.


Berbuka dan sahur, masak lauk simple.
Kalau beli, belum tahu rasanya.
Kalau masak, boleh adjust ikut rasa.
So, tengok la.
Cuma hari kerja mungkin kena beli kuih dulu etc.
And tengok jugak Mama punya keadaan.
Takut flat terus.
Huhu.


Selamat berpuasa ye semua.
;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...