Wednesday, June 27, 2012

How am I at 30 weeks...

Lepas kejadian muscle cramp hari tue, Na jadik takut sikit.
Takut nak jalan jauh-jauh, takut nak makan makanan berangin, takut nak duduk lama-lama.
Rasa nak activate 'nesting mode', duduk umah diam-diam and rest.
Hahah, which of course not going to happen since I have to work.
^_^
Kat office Na try not to duduk lama-lama, bangun jalan and do few exercise in between.
Tapi bila balik umah, Na penat.
And minggu nie hubby jadik 'house husband'. 
He cook for me.
Thank you so much.
Abang masak sedap, I love u.


And Na perasan, Na sangat sensitif.
Tapi kat hubby je kot.
Bukan towards semua orang.
Hehe.
Insan bertuah je yang dapat tengok air mata mengalir atas sebab2 remeh yang tak mungkin Na reveal sebab di sini.
So, tabahlah suami dan Saif.
Mama jadik macam nie bersebab...
Tengok below pic : Let blame the hormone.
Haha.


Dan hujung minggu nie we are going to have another babymoon.
Dekat, sejuk, tinggi.
Hopefully Mama sihat dan boleh jalan2 kat atas sana.
And Na harap Saif sihat jugak.
Badan Saif panas pulak hari nie.
:(
Kalau tak sihat, vacation jadik tak best.
Hubby je yang fit.
;p


Kemudian, July akan dipenuhi aktiviti-aktiviti yang padat.
Shopping, learning, photoshooting...
^_^


Untuk bulan Ramadhan, Na akan berusaha untuk puasa.
But I will not force myself.
Kalau mampu tahan, Na tahan.
Kalau tak, Na akan berbuka.
Ini bukan the right stage nak berlumba untuk tunjuk hebat boleh puasa even sarat mengandung or so whatever.
Kalau mampu, silakan.
Cuma jangan kecilkan kemampuan orang yang tak mampu teruskan puasa.
We are not in their shoes though.
Na puasa kerana Allah.
Maka Na berdoa agar Allah beri kekuatan untuk Na berpuasa.
And Baby S, sila beri kerjasama.
Insya Allah.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...