Friday, May 4, 2012

Supplement yang diambil sepanjang kehamilan

Na ambil Folic Acid nie seawal kandungan.
Tapi Na cuma mula selepas Na pregnant, bukan sebelum.
Na ambil sampai Na 4 bulan saja.


Then waktu 4 bulan, Na selalu cramp kat perut and pening kepala yang sangat2.
So, my gynae suggest Na ambil calcium + Obimin Plus.
Dan Alhamdulillah lepas beberapa minggu, sakit kepala Na hilang.
Dengan izin Allah, semestinya.


Patut boleh minum susu jek.
Na kan suka susu, minum susu macam minum air masak je..
Hehe, tapi ntah kenapa pregnant kali nie Na kurang lak minum susu.
So, Na pasrah kena makan pil calcium nie.
Tapi Alhamdulillah, skang Na minum susu banyak balik.
^_^


Kat PMC, dapat Obimin plus belah kiri gambar atas tue.
Besar and selalu rasa nak lekat.
Huhu, now ubat PMC dah habis hubby beli yang biasa kat pharmacy.
Senang den makan.
^_^


Itu je yang Na amalkan sepanjang pregnant.
Plus kurma kadang-kadang.
And pitted prunes nie.
Sedap pun sedap, sihat pun sihat.


Doakan Na & baby sihat sepanjang kehamilan.
Doakan Na selamat bersalin.
Doakan segalanya dipermudahkan.
Amin.


All images are google ed

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...