Monday, May 21, 2012

So called FRIEND...

Alkisah, ada seorang kawan.
He's my schoolmate, not even classmate.
He's just my schoolmate.


Lepas habis SPM, masing2 bawak haluan masing2.
Ada sekali-dua sms sebab dia nak tackle my bestfriend.
So, dia sms either nak mintak no phone my friend or just nak suh kim salam kat the girl.
Then ada la sekali dua kalau dia ada masalah dengan online banking, he'll drop me a message.
Setakat itu sajalah 'hubungan' kami.



And few months back, lepas siap masak dinner I saw several missed call from him.
Sampai umah, terus tukar ke 'topi' surirumah.
Am not a banker anymore.
So, I sms him tanya ada apa yang boleh I tolong.
Then he said, 'I lost a huge amount of money dalam bank'
So, what can I do?
I just asked him to straight away call the helpline to immediately bar any online banking, atm and etc.
Itu saja yang Na boleh buat.
Yes, I am a banker but I do not own the bank.
Lagi-lagi Na bukan dalam this area.
Kamu tahu tak bank tue besar.
Kalau cakap keje bank, tak semestinya I handle ATM, Saving Accounts, CC, M2U.
No, I am not!


Then he said, " banyak weh, 21k.  Takkan ko tak boleh tolong?"
Ok, memang la banyak.  Tapi apa yang Na boleh buat?
Nak cari siapa yang amik duit dia?
How?
Tell me how Na nak trace back those transactions?


I did not reply sebab Na tidurkan Saif and terus tertido.
End.


Minggu depannya Na cuti seminggu sebab balik kampung.
Dah nama balik kampung, takdenye nak berkepit ngan hp 24/7.
And satu hari Na dapat sms bertalu-talu dari dia.
Yang buat Na rasa, "are we really friend?"
:(


"Aku nie duit berlonggok, aku tak hingin duit ko la weh"
"Angkat la phone, aku nak mintak tolong ko nie"
"Aku tau la ko keje bank, tapi jangan la berlagak"


Apa semua nie?
Dah la cuma sms bila perlu.
Itu consider friend meh?
And bila tak dapat reach nak cakap2 merepek macam tue?
I really pissed off and said Na bukan berkepit ngan hp, I am a mother and wifey.
Bila cuti, I really cuti.
Takde nak pegang2 hp.
Apa salahnya just drop a message and I'll reply bila boleh.


I am so sad.
Macam nie punya kawan pun ada.
And skang, dah takde contact.
I donno apa jadi kat duit dia and don't bother to ask.
Sorry, 'friend'...



4 comments:

♥ Wina ♥ said...

He is definitely not a 'friend' to begin with..kesian Na

wanie amerie said...

dia igt hani bole tlg dptkan blk duit dia la tu..hehe..
lawak la ada org camni..
dah terdesak,bila org x reply msg dia, nak marah plak..haha..

CIK NANA said...

Wina : sentap jugak waktu dpt sms marah2 tue. tapi now dah move on.

CIK NANA said...

Sub : Celah mana la Hani leh tolong.. huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...