Wednesday, May 23, 2012

Persediaan untuk Post-Natal

Untuk bersalin kali ke dua, Na nak prepare awal-awal.
Sekarang pun dah masuk bulan ke enam.
Barang baby akan dibeli start bulan depan, Insya Allah.
Dah tengok baju Saif dulu and rasa kesian pulak nak bagi baby S repeat baju abang.
So maybe Na akan beli a few baju baru untuk baby baru.


Post Natal product Na akan beli a month before deliver, Insya Allah.
Sekarang Na dah decided to use Tanamera Post Natal products.


Setakat sekarang la, tak tahu la nanti bertukar lagi.
;)
Untuk jamu, Na tengah fikir.
Sebab untuk baby S, Na berniat nak fully BF.
Doakan Na berjaya.
I failed untuk fully BF Saif and I blame myself on that.
But I have to move on, Na terima benda tue and I'll learn from that.


Na tengah save untuk Tanamera Spa Post Natal treatment jugak.
Na plan untuk berpantang kat SP for 2 months and pastu re unite back with hubby.
So, maybe boleh pegi spa.
Tapi tengok jugak la keadaan.
So, ini jatuh dalam optional item.
^_^


Dan yang paling penting, cari orang mengurut lepas bersalin.
Alhamdulillah Mama tolong carikan and dah short listed calon terbaik.
Heheh.
Depends on cara Na bersalin.
Na berdoa sangat Allah SWT bagi Na peluang untuk bersalin secara normal.
Bagi Na peluang rasa sakit untuk bersalin.
Insya Allah, Amin.
Na bersalin secara c-sect waktu Saif, full story can be read HERE.
And now Na nak kena book dah Makcik urut nie.
RM 50 per day.
Na harap Na dapat tukang urut yang berpengalaman dan pakar dalam bidang nie.
Doakan Na ye?


Images are google ed

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...