Wednesday, April 18, 2012

Insya Allah, we'll having another MOON soon...

Tahun 2012. We are planning to have a new addition to our family.  Maafkan Na sebab tak berkongsi berita gembira nie seawal kandungan..  Being a conservative & traditional mommy, I prefer to keep it private first.  Let me go through the 1st trimester dengan selamat.  Let the closest family and friends know first..  Na lebih tenang dengan cara tue.  Hopefully it won't be a big issue ok.  Just pray for the best.


^_^


Alhamdulillah, bila period due 5 days dengan normal symptoms ie loya, pening, mood swing, bloating etc.  I straight away know that we have made it.  So, I bought an UPT.  Saja beli this new version of clearblue yang siap ada usia kandungan.  Heheh...  Nak try, bila lagi kan?  This was last year.  Waktu Na buat result dia macam nie...    


Na google image nie.  Credit to the link as per pic's watermark. :)


1st trimester, macam biasa.  Loya, muntah tapi x seteruk first pregnancy.  Tapi memang tak selera makan sangat.  Lunch kadang-kadang kuis2 je nasi tue.  So end up I lost 6 kgs throughout the 1st 3 months.  Huhuh..  Na buat buku merah kat Klinik Kesihatan Puchong waktu Na mengandung 5 minggu.  Cepat kan?  Hahah, belajar dari kesilapan ma...


And lepas tue Na pegi monthly check up dengan Dr Idora Mohamed, PMC.  Gynae lembut yang Na jumpa waktu buat Pap Smear last year.  Na suka Dr Idora sebab dia sangat lemah lembut.  Rasa tenang ja kalau jumpa dia.  Cuma Na takkan bersalin dengan dia la.  Sebab it will cost me a bomb.  History dulu C-sect sebab baby songsang so Na prepare for the worst.  Na pilih hospital Putrajaya juga.  Setakat nie, Na berpuas hati dengan FPP Putrajaya and Insya Allah Na akan repeat tempat yang sama.  


Doakan Na dan baby selamat.  Doakan rezeki Na and keluarga bertambah.  Doakan kami kekal ke hujung nyawa.  Terima kasih.


Now, I am...


Kurang lebih 5 bulan.



20 comments:

yatie chomeyl said...

wah tahniah2..saif nk dpt adik la ye ;)

CIK NANA said...

Yatie : Insya Allah, Saif jadi big boy dah. :)
U pun apa kurangnya.. :)

genny da bomb said...

waaaa...congratsss!!!dah lama la ni...kak genny pun FPP..amik ng dr mana?tp mmg ok la fpp..terlebih rimas pulak sbb kerap benar dia cek...hahahahaha

CIK NANA said...

K Genny, terima kasih. Dah lama, diam2 berisi. :) Nana dulu dengan Dr Jamil, kali nie belum tahu, belum pegi pon. I was thinking to go when I'm in the 3rd trimester, not now.

Liz Rohaizat said...

congrats nana. actually, mcm dpt rasa nana tgh pregnant tapi tak berani nak tanya :)

CIK NANA said...

Liz : I did give some hints here and there within past 5 months so u are right. :) Boleh tanya la, kawan2 kan? :) TQ liz, pray for u too.

ezan said...

nana.. congrats dear!! ezan tumpang happy. bestnya. take care!

CIK NANA said...

Ezan.. terima kasih. :)

wanie amerie said...

tahniah hani, syukur..
sub doakan semoga selamat semuanya nnti..insyaAllah..
ermm..dah 5 bulan pun,x lama lg saif jd abglah..hehe..
doakan utk sub jgk ya..
hani, mendgrkan berita gembira hani, buatkan airmata sub jatuh..

wan! @ sYadZ .. shaM @ sHo said...

Congrts nana n hubby..semoga Allah permudahkn sgalanya..

wan! @ sYadZ .. shaM @ sHo said...

Congrts nana n hubby..semoga Allah permudahkn sgalanya..

wan! @ sYadZ .. shaM @ sHo said...

Congrats nana..hubby n abg saif ;)

CIK NANA said...

Syadz : tima kasih. amin. :)

CIK NANA said...

Sub : Hani faham sangat2 keadaan Sub. Hani doakan Sub tabah and ingat He knows best. Mungkin ada sebab Dia belum makbulkan doa kita kan? Sub jangan sedih2 and live the life to fullest. At least ada budak putih gebu dania tue. :) Insya Allah, hani doakan Sub pulak lepas nie. Amin.

Lina said...

congrats nana... =) may u have a smooth pregnancy and labour.. take care ya!

CIK NANA said...

Lina : TQ so much, doakan segalanya lancar ye. Amin. :)

♥ Wina ♥ said...

I knew it!

congrats Na :-)

CIK NANA said...

Wina : :p Mummy's instinct eh? heheh

~ n.u.r ~ mommy wannabe said...

Congratssss hani....senyap2 je ekkk tup2 dh 5 bulan haa....bestttnyerrrr doa2 la rezeki kami pulak lepas ni...huhuhu...apapn take care...happy for u..:-)

CIK NANA said...

Nor. Tima kasih banyak2. insya allah, kami doa untuk kawan2 sume sekali. Amin. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...