Wednesday, April 4, 2012

A Famosa Melaka : Safari

Yea.  Safari!  Yang nie suffer sikit beratur nak beli tiket.  Raaaaaaaamai sangat.  Huhu, Na tunggu setengah jam gitu.  Entrance fee RM38.  Masuk je terus beratur nak naik lori pusing safari nie.  Hehe, selalu baca entry Hanin pegi kat Jakarta or Bandung je.  Kali nie Na try seniri.  Hehe.  tapi kat Melaka la.


Yea we are IN.


Seladang.


Buaya.


Giraffe.


Err...


Happy us in the truck!  Ok, truck nie agak uzur.  Berkeriut and ada pintu terbukak, meaning to say dah rosak.  The girl yang sit besides the door kena ikat pakai tali.  Bahaya kot sebab lalu kot binatang2.  So, harap A Famosa maintain betul2 semua vehicle sebab melibatkan keselamatan pengunjung.



Tiger!



Semua tiger tidur je.  Tak mengaum, tak bangun pun.  Harimau tue jeling2 je kitorang.


Unta.  Finish.  Best jugak la naik safari truck nie.  Cuma tue la, macam Na tulis kat atas.  Kena tingkatkan keselamatan truck tue. :)
Next part, bagi arnab/kambing makan.






Anak saya sangat berani and he really enjoy the moments!





Na pun enjoy jugak.  Ok tipu, Na suh Saif yang bagi.  Heheh.




Siri bercakap dengan kambing.





Tengok Papa and Saif lari2 sebab kambing tue kejar diorang.  Huhu, kejar manja2 nak gesel.  Owh, Mama mestilah outside the kandang!


Saif nak pegang kuda padi tue.


Here u go bebeh.  Owh, pakej Na amik ni inclusive lunch.  Collect kat kafe sebelah tasik.  Baik korang pegi collect dalam pukul 11 am macam tue.  Sebab, by noon line adalah super panjang.  Ada nasi goreng, beriani and nasi ayam.  Choose one. :)  Ok la food dia.  Lapar kan, makan je la. 


Naik bot pegi pulau monyet.  Lebih kurang macam Bukit Merah.  Cuma monyet kat sini kecil2.  Hehe.  Cute sangat.





Dua orang dengan sifat ingin tahu yang menebal!  Then dah habis, Na dah tak larat!  Hehe, on the way nak ke pintu depan Na nak naik gajah.  Nak jugak, nak jugak.  Maka naiklah gajah.  Yea!  Scary sikit tapi best.  :)  Lepas abih naik gajah macam memang confirm nak balik, sekali nampak wild wild west punya show.  Singgah............ :)


Full house!


Us!  Best jugak wild wild west nie, tapi banyak tembak2.  Hehe.  Ala2 Hollywood Movie, Bangkok.


Dah balik, Saif penat sangat.  Zzzz...


Na beli 4 gambar.  


Dengan maskot cute.  Macam chip n dale.  :)


Dengan gajah.


Naik gajah...  Best!  :)


Kat entrace.  :)
Bye bye A Famosa.  Such a great experience.  Ada jodoh ketemu lagi!  :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...