Tuesday, April 3, 2012

A Famosa Melaka : Cowboy Town

Since kitorang stay kat A Famosa, terus survey2 cowboy town punya entrace fee etc.
So, before dinner ptg tue hubby dah beli tiket siap2.
Rasanya agak pricey,RM45 per pax inclusive welcome drink, 4D movie, cowboy show, parade.
Huhu.
Tapi kitorang bayar jugak.  


Macam nie la entrance Cowboy town tue.
Bila malam ada show depan dia.
Kebudayaan la, waktu kitorang pegi theme dia CNY.


Saif nak naik kuda padi nie.
Owh, bila dah masuk every single rides kita nak naik kita kena bayar lagi.


Ini free la.  Sebab tak bergerak.


Lampu dah mula berkelipan, orang still belum ramai.


Yea, Saif on his ride!


Papa kena teman jugak.  Hehe.


Lepas dah jalan kitorang nak tengok movie 4D lak.
Terus masuk tunggu kat kawasan macam nie.
I thought diorang just display kat sini.
Rupanya tempat menunggu jek.
Ok, back to the 4D movie.  1st time Na tengok kat Dreamworld Bangkok.  Yang nie best jugak, hehe.  Na tengok citer Underwater.  Kiranya nie 1st experience untuk Saif la, dia tak pernah tengok wayang.  Sekali tengok 4D terus.  But he's good.  Hehe..  Banyak bergerak la kerusi dia, and banyak kali kena sembur air.  And last sekali tiba2 ada cucuk tengah belakang, itu Na terjerit sebab serius tak sangka.  Macam dah nak habis, sekali kena cucuk.  :)  But that was fun! 


Teringin nak naik gajah nie.  Tapi tak jadi sebab gajah nie pusing dalam tue jek.



Mama and hero!


Kitorang awal2 dah masuk dalam parade punya kawasan, pilih port baik.  Takmo berebut2.  Beli buah ngan air, duduk makan2 sembang2, amik gambar dulu.


Start with the Red Indian show.  Scary teringat kat dinner MRM dulu.  Tapi yang nie jauh2.  So Ok la.





Dulu tengok parade kat Bangkok sangat comel.  So, tengok la gambar kat bawah ek.






Tengok dalam bulatan biru, ada tikus banyak2 lari atas tali.  So cute!



Ada bunga api banyak2.  Best!


Overall, harga agak mahal.
Tapi we had fun! :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...