Tuesday, April 24, 2012

Bilik tidur utama bukan untuk SEMUA...

Being me, my bedroom is solely OURS.
Meaning to say, that's only for me and hubby.
Saif pun Mama dah mula nak 'pulau'kan.
Hehe, maksudnya berpisah bilik.


Na dibesarkan dengan cara itu dan Na rasa memang itu cara yang sepatutnya.
Kalau berkunjung ke rumah orang, Na takkan sewenang-wenangnya masuk ke bilik tidur utama tuan rumah.
Dan Na juga takkan izinkan anak-anak Na masuk ke bilik tidur utama rumah orang yang dikunjungi.
Insya Allah.
Cuma dia still kecik, kadang2 dia ikut je kwn2 masuk bilik org.
Tapi kita kena tegur la, then dia akan slowly adapt la.



Adik-adik datang umah Na pun diorang akan mintak izin kalau nak masuk toilet or bilik Na amik magazines etc.
So Na sangat2 berharap agar semua orang menghormati privacy yang satu nie.
Tak kira la serapat mana pun, sekamceng mana pun..
Mesti ada batasan.
When it comes to bilik beradu, sila guna akal yang satu.
Sungguh, kamu tidak perlu.
Masuk ke bilik itu.


Image is google ed

2 comments:

Liz Rohaizat said...

setuju sgt!

CIK NANA said...

Yea.. great minds allign. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...