Thursday, March 22, 2012

Adnan Sempit 2 vs Azura 2012 vs Lawak Ke Der

Sume tengok kat umah.  Astro First & Astro Box Office.  Hubby kan tengah enjoying his 2 months MC, so boring2 dia beli la those movies.  Heheh.



Azura 2012.  Filem nie kurang mendapat sambutan, dalam erti kata lain tak balik modal.  Kesian juga, tapi bila Na tengok sendiri.  I don't even feel like watching till the end pun.  Huhuh, like seriously rasa menyampah.  Dengan Neelofa yang memang cantik dan Shah Jaszle yang hensem la jugak, tapi both kayu.  Tolonglah!  Dengan tak logik gila, ko ada degree and u can't even find a better job?  Takkan jadi office boy pon tak boleh?  Jangan sebab nak maintain the originality of that filem u have to keje Caltex jugak?  Tapi boleh pula gi Paris?  Tak logik..  Come on.  Tak logik.  Azura yang bijak bestari and konon keje kat travel agent macam tue jek.  Ye la, sbb leh cakap France kan?  Tapi Na rasa takde la hebat sangat kerja tue sampai kena rahsiakan dari suami etc.  Argh, kesimpulan memang tak best.  Na bagi 0.5 / 5.  Sorry.



Adnan Sempit 2?  Yang first pun Na tak minat.  Yang second even worse.  Siap dengan watak 'adik-adik' yang geli sungguh haish.  Adnan yang memang betul 'sempit' tak terbukak lagi pemikiran.  Huhuh..  And ending?  Mak ngan Bapak merempit pulak?  Ok, mungkin untuk lawak2 tanpa fikir apa2 boleh la kot.  Na bagi 1 / 5.



Lawak Ke Der?  Waaaa... Harith Iskandar adalah super lawak.  ^_^  Best-best.  Na tak suka Boboi sangat dalam tue.  Nabil pun so-so.  Jozan lawak macam biasa.  Tapi two thumbs up untuk Harith.  Takde poyo2 pun, relax je.  :)  Na bagi 3.5 / 5.


Tue review setakat nie.  Nanti kalau hubby beli lagi, Na review lagi eh?



2 comments:

♥ Wina ♥ said...

Azura mmg tak best pun...I was eagerly waiting to check actually tapi bile tengah check tu rasa menyesal pulak offer diri kat boss nak check haishh!

Adnan Sempit belum tengok yang 2nd nie lagi but I liked the series :-)

Lawak Ke Der pun tak tengok lagi...minat JOZAN!

CIK NANA said...

I tgk review u la.. tapi balik2 hubby dah beli, den tumpang la nonton! heheh.. sekali.. hampeh!

lawak ke der laaaaaaaaawak sgt! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...