Tuesday, January 10, 2012

Naik angin dengan agent Prudential BSN Takaful : updated

(-_-')
Na dapat no hp agent nie dari one of my friend's blog.
Without asking her, I straight away call the agent untuk mintak quotation etc.
Baru la Na tahu, rupanya agent nie stay kat Penang while Na kat Puchong.
Waktu tue Na dah nak cancel sebab niat nak cari area Selangor je la.
Easy for me and for him as well.


Tapi dia insist nak 'tolong'.
Maka bermulalah episod lara dalam hidup Na.
He kept calling me, even during weekend..
Morning, noon, night..
Haish, at most of the time I just ignored sebab sang agent sangat annoying.


Memang I'm looking for an insurance untuk my whole family.
Then agent nie dok kata, "haish, dah berumur macam nie baru nak beli policy etc etc".
Then ckp, "Akak nie sure dah terhantuk, baru la terngadah nak beli policy".
This is seriously annoying.
Tak payah la kot nak cakap macam tue.
Nie family Na, hidup Na..
Tahu la kami macam mana nak manage.
Takkan nak cerita kat dia apa yang currently we have, and what we are expecting from the Insurance company?
Kalau kena agent yang betul, for sure Na akan share everything (in terms of Insurance)..
Ini mula-mula dah merepek.


Then bila Na tak jawab call, mula la sms pulak.
Pagi petang siang malam sms, apa kes?
Weekend Na nak masak, kemas umah, basuh baju.
Serious terganggu.


Then dia email quotation.
Alhamdulillah.
Na sms dia cakap Na akan survey lagi with other Insurance company and akan call dia kalau Na nak proceed.
Panjang lebar lak dia ceramah Na.
Whatever la, janji Na taknak beli apa2 dari dia.


Tiba-tiba semalam dia sms Na.
Dari Na tengah happy tengok TV, terus rasa nak mengamuk!
Dia perli-perli cakap kalau Na jumpa Insurance company lain yang boleh bagi benefits sama ngan company dia offer but with lower installment, dia nak bagi Na RM6,000 and free insurance seumur hidup.  And kalau Na nak ambil balik policy ngan dia, dia akan bagi Na free installment sebulan.
Kononnya Na takkan jumpa quotation yang lagi baik daripada dia.
Come on la, dia tak sedar ke Na tak proceed sebab Na meluat dengan dia?
Bukan sebab quotation dia??
Marahnya Na..
Asal sms, call jek melalut.
Ko bagus sangat eh?
Kalau ko terus menerus buat perangai macam nie, ko takkan dapat customer la weh!
Bencinya....................


Na dah sms dia semalam, kalau dia continue to disturb me.
Na nak lodge report / complaint to the company.


So guys, wanna recommend a GOOD agent for me?


Updated on 11 Jan 2013.

Nana approve semua comments on this post.  And I am not able to respond every e mails on this matter, it's just a lot. Thank you sebab concern but please be advised that Nana dah beli Insurance for both my babies. So thank you untuk yang offer nak jadik my agent.  And for those yang interested, please browse through some of the hp no in comment columns.


111 comments:

sumysya said...

org ejen insurans mmg camni...always keep calling bla da start dpt no hp...tp ni mmg truk la sampai call & sms skali...klu sya bla org tu mula ckp jer trus cakap sorry...not interested...da ade byk insurans..dah...full stop then..

CIK NANA said...

Hi sumysya.. Ini masalahnya Na yang carik masalah. Huhuh, Na yang mintak quotation. tapi x sangka smpi begitu agresif sekali mamat nie. Tapi takat nie je la. The end. Sanggup amik ngan orang lain.

Mrs. Hilmy said...

dhdpt insurans ape?sy pon tgh cri2, tp dlm list skrg Prubsn tue...

NM Little Corner said...

Cuba contact my agent from Pru BSN, kak Shikin 0133400159..so far ok, claim pun cepat

yeos said...

Assalamualaikum Nana, Nie kak wana (smstsp) ingt lagi tak?
Actually kak wana dh lama follow blog nana nie...silent reader jer la sbb akak tkde blog.
since I've read your problem nie, I feel sorry on behalf of other insurance agent...tk semua yg kemaruk mcm tue....
By da way, since you are currently looking for the protection of your family, k.wana nk rekomen diri sndr la nie. K.wana pun an agent of prudential. never too late to buy insurance...if ok u can contact me.

CIK NANA said...

Mrs Hilmy : Setakat yang Na survey, memang Na berkenan dengan Prubsn. So, now Na dah dpt contact no several agents.. WIll proceed la. :) Kalau nak no, I can mail U. Mail me your mail add. :)

CIK NANA said...

NM : Tq for the info. Na dah dapat several hp no.. Later I choose which one to proceed with. Tima kasih sangat2. Sayang kamu semua.!

CIK NANA said...

K Wana : Mestilah ingat.. ;) Tima kasih banyak2 sbb concern. Memang Nana tak suka agent tue sebab annoying. So boleh proceed dengan yang lain jek now. Tq sangat2.

Uwais Mokhtar said...

assalamualaikum. wahhh...saya search pasal agent prudential bsn takaful sekali dapat link blog nie...hopefully awak dah dapat solve problem nie dengan baik... =) bukan salah Prudential BSN Takaful tapi salah agent sendiri yang buat kompeni takaful jadi buruk... =) anyway nice blogs... www.uwaismokhtar.com

Hana said...

Bukan semua agen mcm tu... Harap akak dah dpt agen yang memikat hati (boleh serve better la)...if masih tak dpt lg, u can contact me..

Mama Ceria said...

Saya agent Prudential, office kat Phileo Damansara.. Dats why la sy xsuka sgt wat call, takot ada salah cakap...Tp attitude mcm tu tak lok, seyes....Kita xleh simply blame people.. Kalo sudi contact je sy. Nak tau lanjut dtg office pon boley, nak peluang kerja pn dtg je office i..

Contact diz number: 013-7319773 (Farid)

ziddy8 said...

Assalamualaikum, nama saya Fadhly sy agen prudential dr agensi Al-Isrq di jaya 33 PJ...sebenarnya hak mmilih product dan agen tpulang kepada bakal policy holder....sy xnk comment tentang isu tue sbb what is past let it past...kalp diberi peluang sy nak share tentang our BEST product...

Insyallah kalo masih mencari mohon call sy di no dibawah

0129262812

M. Hazwan said...

Baik cari agent yang full time dan pernah buat claim at least 5 kali.. dulu policy saya dari prudential 3 bulan baru dpt. Itupun kena push hari2.. haish... slh agent ke company?

EMAS2U said...

Pengalaman saya ft more komited.dulu sy pt Dr prudential gak then now ft..depends pd agen.fouziah 0133023177

Kancilbiru said...

boleh emel me nama agent tu tak? tah2 agent yg sama ngan kb skrg ni huhu..

niza_sp@yahoo.com

TQ

Nani said...

Jom ramai2 beralih ke prubsn!

mrzack said...

jom kita semua beralih ke Muamalat Kewangan Islam bersama PruBsn Takaful... zack 0123228255.

Hanani said...

salam. berminat untuk menyimpan di PruBsn? Boleh hubungi saya, Hanani di talian 0179393178. saya dari branch Shah Alam. saya sedia menawarkan perkhidmatan terbaik untuk anda. terima kasih.

Zaaidi Ahmad said...

Salam....Cadangan saya ambil takaful ikhlas,polisi nya bagus dan bayarannya murah dan anda pasti mampu...tq..

Alfisti.my said...

Teruk sungguh etika agent tu, sungguh memalukan. Saya doakan Pn sihat dan ditemukan dgn agent/pengendali Takaful yg terbaik. Terima kasih share pengalaman tersebut sebagai panduan & peringatan bersama. :)

imy9475 said...

salam,.boleh tau siapa nama dia?takut2 terkena org yg sama,.i just got his number from one of the blog and he sais he is in penang now,.seram sejuk lak baca post u,.huhuhu

shahdinar said...

salam kak sy cuba bantu akak. samada untuk prudential atau utk simpanan emas dan perak.

shahdinar
whatsapp : 01592013716

www.shahdinar.com

CikguSaiful said...

Salam....saya Saiful Nizam Othman 8ZA00009,pej di Sri Rampai,KL.....sebagai seorang wakil Prubsn Takaful.....saya mohon MAAF diatas apa yg berlaku.....TOLONG jangan salah faham dgn PruBSN Takaful....realitinya Prubsn Takaful telah diiktiraf sebagai pengendali takaful TERBAIK ASIA 2012.....kelemahan yg berlaku BUKAN kelemahan syarikat, sebalik sikap ajen yg terlalu bersungguh-sungguh dan terdesak mencari pendapatan.....insyaAllah kami akan memberikan yang TERBAIK untuk puan sekeluarga...MAAF sekali lagi

LittlePrecious said...

salam..kalau masih survey insurance ape kata pn survey maa takaful..product and benefits sgt bgs sy kira..if pn nk dpt info from sy pun blh..nk survey sendiri pun blh..ade 2 web yg bgs..just search maa takaful..then pilih blog maatakaful2u @ teralogies.tu antara blog yg bgs sy kire..sekadar berkongsi..

LittlePrecious said...

salam..pn da dptkan insurance?..kalau masih survey.sy ade cadangan.pn bleh survey MAA Takaful..byk benefits yg blh ditawarkan oleh MAA Takaful..if pn berminat pn blh dptkan quotayion drpd sy..jika pn nk survey sendiri sy cadangkan ade 2 blog yg sy kira bgs..pn search maa takaful..nanti ade keluar blog maatakaful2u @ teralogies..dua2 blog sy kira bgs pd pandangan peribadi sy..sekadar perkongsian..hrp dpt memberi info berguna kpd pn..terima kasih.

abuauslima said...

Saya ada tip utk mencari agent insurance yg terbaik:

1. Pilih yg buat appointment bkn time solat. (solat diutamakan)

2. Pilih ahli keluarga atau sahabat2 yg terdekat dgn kita supaya mereka segan dgn kita kalau nak lengah2kan sesuatu.

3. Pilih agent yg tidak terlalu menekan dan juga tidak terlalu bermulut manis mcm2 dijnjikan yg mana tiada dlm polisi pon.

4. Survey dulu ins company yg terbaik offernya.

Kalau rasa nak buat appointment ngan saya pom boleh.saya agen prudentialbsn takaful utk area selangor, n.sembilan, dan kl setakat supaya mudah saya membuat apa2 urusan claim. Insyaallah. Saya abu 0176280845

abuauslima said...

Saya ada tip utk mencari agent insurance yg terbaik:

1. Pilih yg buat appointment bkn time solat. (solat diutamakan)

2. Pilih ahli keluarga atau sahabat2 yg terdekat dgn kita supaya mereka segan dgn kita kalau nak lengah2kan sesuatu.

3. Pilih agent yg tidak terlalu menekan dan juga tidak terlalu bermulut manis mcm2 dijnjikan yg mana tiada dlm polisi pon.

4. Survey dulu ins company yg terbaik offernya.

Kalau rasa nak buat appointment ngan saya pom boleh.saya agen prudentialbsn takaful utk area selangor, n.sembilan, dan kl setakat supaya mudah saya membuat apa2 urusan claim. Insyaallah. Saya abu 0176280845

Fitri Shahrizat Jailani said...

Ramainya agent insurans kat sini...kerja satu ibadah. jgn menyusahkan org lain. fell free to blogwalking at www.theadmirals.wordpress.com

Fitri Shahrizat Jailani said...

Ramainya agen takaful sini. Kerja satu ibadah. jgn susahkan orang lain. baik agen, mahupun prospek/client. Feel free to blogwalking at www.theadmirals.wordpress.com

Mohamed Khamis said...

Salam...Saya bukan ejen insurance. Tetapi saya ada satu plan yang sangat baik untuk saya cadangkan. Na boleh start dengan insurance yang basic. Coverage RM100k, on death, TPD dan 36 penyakit kritikal. Bayar bulanan yang rendah. E.g., female umor 36 tahun cuma bayar RM123 sebulan. Apa yang menarik adalah, pemegang polisi boleh mendapatkan komisyen seperti ejen insurance. Hanya dengan merekomenkan orang lain. Setiap yang direkomen anda akan dapat komisyen (selama 6 tahun) seperti ejen biasa. Cuma anda tidak perlu menjadi ejen. Bukan itu sahaja, anda berpeluang mendapat overriding untuk 4 levels di bawah anda (macam MLM). Ini peluang menjana pendapatan sambil mendapat perlindungan. Hubungi saya utk keterangan lanjut - Mohamed 0196506056.

Mohamed Khamis said...

Salam Puan. Nama saya Mohamad. Saya ingin berkongsi dengan Puan dan rakan-rakan tentang satu plan insuran yang saya rasa amat menarik untuk saya kongsi bersama. Saya bukan ejen insuran tetapi saya telah menikmati ganjaran yang sama (malah lebih baik) dari ejen insuran. Dengan hanya mengambil polisi yang asas (terms life) dengan perlindungan RM100,000 yang cover kematian, TPD dan 36 penyakit kritital, Puan boleh menikmati ganjaran komisyen seperti juga ejen insuran. Ini dipanggil sistem referral - "macam MLM" di mana Puan boleh menikmati komisyen sehingga 6 tahun di samping overriding sehingga 4 levels. Premium adalah rendah. Sebagai contoh, untuk perempuan berumor 33 tahun, premium hanyalah RM100 sebulan sahaja. Apa yang menarik adalah peluang menjana pendapatan tanpa menjadi ejen. Refer kan orang sahaja. Sekiranya Puan dan rakan-rakan lain yang berminat, silalah hubungi saya di 0196506056. Insyallah saya boleh membantu. Salam....

Haslina Gna Azwan said...

Dear Nana,

Assalamualaikum. Sy adalah agent Great Eastern Takaful. GET ada satu plan yg dipanggil i-Great Damai which is protection + saving. Can be added on Medical Card, 36 Critical Illnesses. Just to let u know dat med card xcover 36CI. GET will continue paying your monthly contribution of TPD occured on the policy holder...Huhu...hard to explain it here..why not u call me so i can explain u the product features..call me at 018-6622241. TQVM..From Haslina

Hashim Ahmad said...

http://alhijrahtakaful.com/

Pn boleh tgk kat sini, myb agen tu tersilap teknik nak approach puan.

pn boleh hubungi saya 013-9980430
(Hashim)

faiz juhari said...

Salam.saya disini juz nak kongsi sedikit ilmu.. INSURAN? adalah merangkumi life + medical + savings...semua syarikat insuran ada kebaikan dan kekurangan masing2..tapi yang paling penting anda tahu tujuan utama anda amik insuran n memahami polisi yang diambil..semuanya bergantung kepada individu n kemampuan masing2...saya tidak menjual insuran semata2, saya hanya ingin berkongsi pengetahuan bersama anda..dapatkan agen yang menjual ilmu insuran kepada anda secara percuma dan tidak mengejar keuntungan semata-mata.IKHLAS DALAM MENCARI KEREDHAANNYA..(MUHD FAIZ-0174123816 PRUDENTIAL BSN TAKAFUL AGENT)

faiz juhari said...

Salam.saya disini juz nak kongsi sedikit ilmu.. INSURAN? adalah merangkumi life + medical + savings...semua syarikat insuran ada kebaikan dan kekurangan masing2..tapi yang paling penting anda tahu tujuan utama anda amik insuran n memahami polisi yang diambil..semuanya bergantung kepada individu n kemampuan masing2...saya tidak menjual insuran semata2, saya hanya ingin berkongsi pengetahuan bersama anda..dapatkan agen yang menjual ilmu insuran kepada anda secara percuma dan tidak mengejar keuntungan semata-mata.IKHLAS DALAM MENCARI KEREDHAANNYA..(MUHD FAIZ-0174123816 PRUDENTIAL BSN TAKAFUL AGENT)

Azmi said...

Ramainya ejen takaful kat sini. ISh3, pengajaran berharga. Tq 4 sharing.

Mohd Azli said...

Kepada sesiapa daripada kawasan banting dengkil shah alam dan sepang yg berminat lanjut dalam TAKAFUL PRUDENTIAL BSN boleh hubungi saya untuk bantuan.tima kasih (azlie 019 3861021)

Mohd Azli said...

Kepada sesiapa dr banting dengkil shah alam sepang yg berminat utk TAKAFUL PRUDENTIAL BSN boleh hubungi saya utk bantuan. Azlie 019 3861021

Mohd Azli said...

Tq sharing n info

jas mohamahad said...

salam semua readers

kepada sesiapa di kawasan kajang, bangi atau berdekatan yang berminat untuk mengetahui tentang TAKAFUL PRUDENTIAL BSN. boleh hubungi saya untuk penerangan,bantuan khidmat nasihat dan sebagainya yang berkaitan. boleh call/sms:jasz
019 2416438

jas mohamahad said...

salam readers and bloggers..

kepada sesiapa di kawasan bangi,kajang atau sekitarnya yang berminat untuk memahami TAKAFUL PRUDENTIAL BSN boleh hubungi saya untuk bantuan, perkongsian, khidmat nasihat, penerangan dan perkara berkaitan , sila call/sms di :019 241 6438

Penawar Hati said...

Setakat survey etiqa.takaful malaysia n prudential bsn.rasanya pru bsn yg nampak complete pln.bg sayalah.sy pn tgh survey utk ank.tp mcm berat pru bsn.

Penawar Hati said...

Setakat survey etiqa.takaful malaysia n prudential bsn.rasanya pru bsn yg nampak complete pln.bg sayalah.sy pn tgh survey utk ank.tp mcm berat pru bsn.

Dr^Waqipedia said...

Insyallah jika cik mahukan konsultansi kewangan secara menyeluruh, takaful prubsn, pelaburan ke mahupun taks, insyallah saya boleh bawa berbincang.

ini facebook saya, jika mahu berhubung lebih lanjut - https://www.facebook.com/WaqipediaResources?ref=tn_tnmn - Mohd Waqiyuddin dan Hp no 013-9326077.

saya berada di area Petaling Jaya/Putrajaya.

Insyallah, semoga yg tebaik utk akak sekeluarga.

faiz juhari said...

Perlukan perunding PRUDENTIAL untuk puan, saya sedia membantu memberikan perkhidmatan yang terbaik-Faiz-0174123816

Farid Siraj said...

Kalau nak compare dengan MAA Takaful. info saya. saya di shah alam. medical card tak ada ko-takaful. x payah fikir. 100% coverage.dan cover 46 sakit kritikal tanpa caj tambahan.. 019-3481301. (minta quatation)

Farid Siraj said...

Kalau nak compare dengan MAA Takaful. info saya. saya di shah alam. medical card tak ada ko-takaful. x payah fikir. 100% coverage.dan cover 46 sakit kritikal tanpa caj tambahan.. 019-3481301. (minta quatation)

Uwais Mokhtar said...

Assalamualaikum. Kalo berminat untuk jadi agent partime/fulltime di PruBSN, boleh cari info di www.uwaismokhtar.com :)

Uwais Mokhtar said...

Assalamualaikum. Kalo berminat untuk jadi agent partime/fulltime di PruBSN, boleh cari info di www.uwaismokhtar.com :)

Mohd Kareza Yunan said...

as salam... saya Assistant Unit Manager AIA PUBLIC Takaful Berhad . boleh tolong buatkan quo dan pakej terbaik untuk family pn. na , setakat ini plan yg terbaik adalah dari AIA PUBLIC TAKAFUL (PAKEJ FAMILY) dan byk keistimewaan lain . boleh hubungi saya 016 3164352 reza

azlin hashim said...

https://www.facebook.com/prudential.foru

saya area pj,puchong shah alam... office usj subang jaya

azlin hashim said...

https://www.facebook.com/prudential.foru

AIZAT REDHUAN said...

Just try my luck...sy pn agen insurans. Feel free to contact me

AIZAT REDHUAN said...

Just trying my luck. Sy pn agent takaful.
feel free to contact me

murni said...

salam. berminat untuk menyimpan di PruBsn? Boleh hubungi saya, Nurhidayah Nordin di talian 0127063949. saya dari Puchong/Putrajaya saya sedia menawarkan perkhidmatan terbaik untuk anda. terima kasih

Mohd Fauzi AR said...

salam,
sy dari MAA Takaful Kuala Lumpur
medical kad kami tiada ' co takaful' puan.
bleh buat pilihan untuk ambil bersama dgn investment atau stand alone.
Tiada had seumur hidup(tiada limit)
Termurah di pasaran dgn cover yg compehensif.
ada khairat walaupun stand alone
E : mfauzi.arc@gmail.com
HP : 010-2316950

nik syarihan said...

Assalamualaikum,

Sy ex-UIA student,why not puan try Takaful Malaysia. Diyakini 100% halal..puan blh contact sy..0133080571 Nik..TQ puan

jue aufa said...

Asalamualaikum , moga puan dalam keadaan sihat walafiat sekeluarga. InshaAllah , saya Pn. Juariah bt Hussin/ ahmad Saiful Rizam B. Che Omar. Both agen AIA AFG TAKAFUL BERHAD....0195900415@ 0195720415.. Boleh sms/ whatsapp untuk bantuan atau pertanyaan. Tq..

jue aufa said...

Asalamualaikum , moga puan dalam keadaan sihat walafiat sekeluarga. InshaAllah , saya Pn. Juariah bt Hussin/ ahmad Saiful Rizam B. Che Omar. Both agen AIA AFG TAKAFUL BERHAD....0195900415@ 0195720415.. Boleh sms/ whatsapp untuk bantuan atau pertanyaan. Tq..

jue aufa said...

Asalamualaikum , moga puan dalam keadaan sihat walafiat sekeluarga. InshaAllah , saya Pn. Juariah bt Hussin/ ahmad Saiful Rizam B. Che Omar. Both agen AIA AFG TAKAFUL BERHAD....0195900415@ 0195720415.. Boleh sms/ whatsapp untuk bantuan atau pertanyaan. Tq..

BLUEDIAMOND09 said...

salam 1MALAYSIA kalau nak benefit insuran yang memang syarikatnya kukuh dan claim prosesnya cepat, trylah kami..lau nak lebih lanjut leh email ke ashrafsaleem@live.com.my @ call,sms,whatsapp di 014-2357923 .memang puas hati.banyak client kami memang berpuas hati dengan servis kami yang efisien.CUBALAH TRY KAMI...

Erwan Shahrizal said...

Pesanan utk diri sendiri dan rakan2 agen sekelian, jgn lah sampai kita sakiti hati org lain dlm mengejar sales. Harap kisah cik na jadikkan pengajaran buat kita semua.

Insya allah sekiranya ada rezeki buat sy dan diberikan peluang, sy sebagai agen takaful prubsn yg berpejabat di jaya33 pj ingin menawarkan khidmat konsultansi percuma berkenaan produk prubsn.

Sy boleh dihubungi di 018-2299928 (erwanshah)

sophina safian said...

salam, saya nak cari insurance agent (prudential) area kuantan, ada sape2 kenal x? saya nak agent pompuan.

sophina safian said...

salam, sy nak cari agent prudential kat kuantan.. perempuan.. ada sape2 boleh rekemen x?

Breakshutter said...

Saya bukan mana2 ejen insurans dan takaful.sebelum ambik insurans banyak dah study pasal plan yg depa offer.ada kelebihan dan kelemahan masing2..prudential good ,ada limit seumur hidup,ada co-insurans melain yg terbaru tanpa co-insurans tapi mahal lah,claim agak lambat sikit kena kuar duit dulu,ada clinic cover rm1500 utk 2 tahun tapi dimanipulasi klinik sebab tak dpt tgk latest balance....tup tap dah habis,plan saving dan investment mantap boleh kaya tapi mahallah...allowance hospital both govt dan private banyak,.....aia public pula pakej bagus utk keluarga tanpa sharing ,no limit,had tahunqn kecik,kidey dan cancer rendah,allowance sikit,claim agak cepat dan ada cashless pada kad,sdg buat kaunter kat hosp.dlm listnya,dgr cerita tahun akan proses plan tanpa ko-insurans...tapi kalau tak jadi agak membebankan jugok stail co-insurane dia walaupon ada jumlah tertentu tanpa co-insurans....plan agak murah.....MAA pula 100% takaful yg agak baik,cuma kidney dialisis dan bilik agak terkebelakang zaman,allowance ciput terhad pada hosp.govt jer,no lifetime limit,claim pula lebih kurang prudential....saiz company jadi kecik sikit selepas penjualan saham maah......great eastern pulak susah nak contact kebanyakkan agen2 nya(by pengalaman) nak claim tak tahulah cam mana, entahla....so f

Mohammad Hafiz said...

Sis, u can call this Agent(Seberang Jaya Office) Shafiza 012 4953526

chesoll said...

macam-macam agen takaful ni..

Saya wakil Great Eastern Takaful mohon mencelah walaupun dah lebih setahun entri ini berlalu..

www.solleh.com

Azuan Jer said...

Assalamualaikum. Salam sejahtera.

Saya Azuan, wakil daripada PruBSN Takaful.

Sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pelan medical card, pelan pendidikan anak-anak dan pelan haji/umrah, boleh hubungi saya di 013-2019 117.

Takaful yang sangat komprehensif merangkumi protection, saving dan investment.

Pejabat di Sri Rampai, KL dan Sungai Dua, Penang.

mohamad.azuan@prubsnadvisor.com.my

@

m.azuan24@gmail.com

Azuan Jer said...

Assalamualaikum. Salam sejahtera.

Saya Azuan, wakil dari PruBSN Takaful cawangan Sri Rampai, KL dan Sg.Dua, Pulau Pinang.

PruBSN Takaful ialah takaful komprehensif merangkumi protection, saving dan investment.

Pelan yang ditawarkan pelan medical card, pelan pendidikan anak-anak, pelan haji/umrah.

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi 013-2019 117 atau emel ke m.azuan24@gmail.com atau mohamad.azuan@prubsnadvisor.com.my

Nurul Azmil said...

Assalam puan nana,semestinya puan telah dpt agent yg bgs dan memegang policy terbaik dr kami di PruBSN Takaful kan?
Tahniah...

Kepada yg blm ada,sertai kami di PruBSN Takaful yg menawarkan pelan komprehensif 3 dlm 1 merangkumi manfaat perlindungan,medical card dan simpanan.
Dan kami ada manfaat terbaru yg melindungi komplikasi kehamilan.

Hubungi sy,Nurul-0122639134 utk keterangan lanjut :-)

Nurul Azmil said...

Assalam puan nana,semestinya puan telah dpt agent yg bgs dan memegang policy terbaik dr kami di PruBSN Takaful kan?
Tahniah...

Kepada yg blm ada,sertai kami di PruBSN Takaful yg menawarkan pelan komprehensif 3 dlm 1 merangkumi manfaat perlindungan,medical card dan simpanan.
Dan kami ada manfaat terbaru yg melindungi komplikasi kehamilan.

Hubungi sy,Nurul-0122639134 utk keterangan lanjut :-)

Anonymous said...

bnyak nye ajen

Reduan AIA Public said...

Salam Puan,

saya agen dari AIA Public Takaful. Dan based area Bukit Jalil dan Wangsa Maju.

Medikal Kad AIA Public Takaful ada banyak pilihan. Dari pelan INDIVIDU (RM51 sebulan) sehinggalah pelan 1 Keluarga (RM230 sebulan). Satu-satunya pelan Takaful yang ada PELAN 1 KELUARGA dan LIFETIME UNLIMITED sehingga umur 99 tahun.

Jika perlu maklumat lanjut, boleh baca blog saya di :

http://reduanhanif.blogspot.com/2012/09/unlimited-family-medikal-kad-dari-rm230.html

Terima kasih kerana sudi membaca.



Khairunnisa said...

Salamualaik. .
Saya nisa..mencari agent insuran prubsn sekitar jerantut pahang. .kalau boleh perempuan..boleh email ke saya a111406pi@gmail.com. .

Khairunnisa said...

Salamualaik. .Saya nisa. .sedang mencari agent insurance prubsn sekitar jerantut pahang. .kalau boleh perempuan. .hubungi saya di a111406pi@gmail.com

Khairunnisa said...

Terima kasih

Anonymous said...

Salam, sy sedang cari agent prubsn area kl/gombak. boleh email zatulrazak@gmail.com. TQ

ridzwan.myJihad said...

As Salam. Pilihlah mana-mana takaful asalkan local company. Please avoid foreign entity. Mengapa? Walau apa pun hujah mereka, sebahagian dari keuntungan company takaful ini tetap akan dibawa balik ke negara asing (ibupejabat mereka). Wang dana dan keuntungan setiap tahun ini pula akan dibuat apa? Membantu dan membina gereja, kuil yahudi dan sebagainya...ini hakikat. When the company is owned by the christian, and jews, what do you thing? The will use the profit to build mosque in London? Fikir-fikirkan..

muhammad anuar said...

boleh dptkn quotation Dr saya
0197144522
wassap je terus
utk compare dan buat bajet

Mohd Hafiz Abdul Hamid said...

To be honest.. sy pun agent pru bsn takaful.

Normally sy akan keep follow up in rasional time frame until org tu ckp sy tak berminat / saya tak nak / sy taknak amik ngan awak / yg seerti dengan nye.. haha.

Soo kepada komuniti di luar sana. kite selalu merasakan tak sampai hati untuk menolak pelawaan agent, walhal kita mmg taknak. ni mmg sikap org melayu yang mudah kasihan. Tp percaye lah.. kalo mmg taknak.. the best is to straight away reject. clean n clear.

Tp sy jugak nasihatkan.. dengar ape yang die nak cakap sampai abes.. ape idea yang die ade.. ape ilmu yang die ade.. then made ur decision.. reject, accept or postpon..hehe

Anonymous said...

salam.sy mencari agent aia ipoh.boleh emel sy nisyadiana84@gmail.com.

yusri said...

inshaAllah MAA TAKAFUL..produk malaysia untuk rakyat malaysia...maaf kelakuan agent tersebut..mungkin kerana dia,kami semua juga akan terima penilaian y sama..maaf bg pihak agen tersebut.apepun buatlah y terbaik asalkan ada perlindungan biarlah dari company mana pun.. 0124030376

effa lavender said...

Assalamualaikum....saya shifa ,...dari top agency manager prudential......branch seberang jaya...so far mmg client saya di semua negeri ade..... Niat saya satu, just share,help with full love in my heart......saya tk pernah memaksa...bagi saya kalau client tak ambik insurance bukanlah disebabkan client belum sedar tapi mungkin disebabkan penerangan saya belum menyentuh hati dan jiwa customer tersebut....sedia membantu...yg nak review policy walaupun tak ambik dengan saya free service saya kasi............019-3444248

Rizuan Amat said...

Assalammualaikum W.B.T

Pn dah dapatkan perlindungan perubatan utk family? kalau belum boleh drop by blog saya or PM saya..
Saya dari AIA Public Takaful.. :)

http://besttakaful4you.blogspot.com/

-RM780 setahun (individu)
-RM3852 setahun utk keluarga (melindungi suami & isteri & 4org anak)
-pelan keluarga (manfaat limit tahunan adalah RM100k setiap orang,
so kalau suami, isteri & 4 orang anak, total RM600k utk kos perubatan AIA bayar)

Kelebihan medical card AIA Public Takaful :
-limit tahunan dari Rm100k
-swipe card (dah mcm guna credit card dah.. hehe..)
-tiada ko takaful (kalau ada ko-takaful anda perlu bayar 10% dari jumlah kos bil perubatan, atau max certain amount)
-bil kos perubatan dibayar 100%
-elaun hospital RM100 utk hospital kerajaan
-tidak perlu tunggu GL
-selain pelan individu, ada juga terdapat dlm pelan keluarga

Fizzie K said...

Assalamualaikum...
Saya Fairuz, agen Prudential BSN Takaful.

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai pelan perubatan, dana pendidikan, simpanan haji/umrah, perlindungan pendapatan?
Boleh hubungi saya di 013-3973877

conturix said...

Assalamualaikum,
Saya agen Takaful Malaysia. Kalau nak quotation boleh contact saya. Boleh buat perbandingan dengan syarikat takaful lain.

Untuk pengetahuan Takaful Malaysia dalah yang pertama di Malaysia sejak 1984..

Product features and installment bulanan memang cantik.

Berminat boleh hubungi Aizat 0123332349

Anis Fazlinda said...

ASSALAMUALAIKUM.
SAYA AGENT DARI MAA TAKAFUL.
SESIAPA YANG PERLUKAN AGENT SEKITAR KUANTAN BOLEHLAH CONTACT SAYA DI 0146088757.
SESIAPA NAK DAPATKAN QUOTATION PERCUMA, BOLEH EMAIL SAYA DI anisfazlindaa.maa@gmail.com

SAYA BERTAPAK DI BAWAH MAA KERANA MAA MERUPAKAN LOCAL COMPANY, DAN LOCAL COMPANY LEBIH TAHU APA YANG TERBAIK UNTUK MALAYSIAN.

ANTARA BEST PRODUCT KAMI IALAH MEDICAL CARD KAMI WITHOUT CO-TAKAFUL DAN COVER 46 PENYAKIT KRITIKAL YANG KEBANYAKANNYA COMPANY SEKARANG HANYA MAMPU COVER 36 PENYAKIT KRITIKAL.

AKHIR KATA, MAJULAH ORANG MELAYU UNTUK EKONOMI NEGARA SENDIRI :)

sby said...

Saudara duk kaw mana

Fizzie K said...

Area kl

Anis Fazlinda said...

Saya tinggal di Beserah, Kuantan. Sy menawarkan khidmat sebagai agent bagi yang memerlukan di sekitar Pahang. Maklumat lanjut cik boleh hubungi saya di 0146088757 :)

shazhanis salika said...

Assalamualaikum , saya hanis , takaful advisor from Great Eastern Takaful , saya ingin menawarkan perkhidmatan saya sebagai takaful advisor kepada sesiapa yg tgh survey survey the best policy takaful. untuk sesiapa yg berminat dan nk dptkn quotation boleh call atau mesej saya di nombor 017-2196674 atau whatsapp saya di nombor 014-626 0708. sesiapa yg berada di sekitar selangor dan kuala lumpur amat dialu2 kan utk hubungi saya..

Fauzul Aziz said...

Tips agen...
1- cari yg dekat dgn lokasi anda
2- cari yg ada pengalaman buat tuntutan, klu agen xde pengalaman buat tuntutan, cari agen lain.
3- cari agen yg tahu polisi satu satu produk..klu salahkan client sbb x client x baca polisi, cari agen lain.
4- cari agen yg ada feedback drp client dia.klu agent byk client tp kualiti blum tentu bagus.
5- cari agent yg dikenali..

Hafez Azali said...

Sesiapa yg mencari Takaful PruBSN CONSULTANT SEKITAR SELANGOR DAN KL bleh contant saya

Hafez azali
Takaful PruBSN Consultant
011-21303376

Call or whatsapp.. Prefer bertentang mata heh

OZi Mhd said...

Salam,

Boleh juga hubungi saya untuk pertanyaan berkenaal Takaful terutamanya medical card.
hp: 019-2754696
web: http://www.1etiqa4u.com

zalaini said...

Saya di beritahu Premium PRUBSN TAKAFUL selalu kna top up...ada sape2 pernah kna? Masih mncari policy terbaik dan terboleh di percayai...

Fizzie K said...

Assalamualaikum en zalaini..

Top up hanya jika mahu tambah simpanan / pelaburan kerana Prudential BSN Takaful menyediakan plan 5 dalam 1
* Kematian / Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh
* Penyakit Kritikal
* Kematian / Hilang Upaya akibat Kemalangan /
* Kos Rawatan Perubatan
* Simpanan dan Pelaburan Pendidikan / Persaraan / Haji/ Umrah

Fairuz,
Prudential BSN Takaful

firdaus said...

Assalamualaikum sy just nak share my wakil Takaful PruBSN area Selangor dan KL mmg bagus claim pun cepat dan hard working, bekas Abg askar mmg lasak anytime jer call sampai klu sapa berminat nie No dia En firdaus 012-2978209 terbaikkk

madi Z said...

Salam kpd empunya blog dan rakan2 Yg lain Yg komen.. Bagus untuk perkongsian ilmu, tiada paksaan untuk mengambil insuran atau Takaful sebenarnya, choose The Good And affordable to you.. Dulu saya ,mmg benci dgn agen2 Yg promote Takaful. Pengalaman mematangkan kita. Terlalu byk perkara Yg berlaku.. Kematian sahabat baik, kematian mengejut dlm family sendiri membuatkan sy sedar.. Skg saya juga agen untuk AIA PUBLIK TAKAFUL.. 012-5008708... Lantak la org nk CKP MCM2 apa saya nk buat, TP bila sesuatu menimpa baru kita Tau bila hilang bapak maka Ank tadi menjadi yatim? ada ke org lain kisah atau nk tanggung ank2 yatim ni??? Semakin saya mengenang Takaful semakin dekat kematian saya sendiri.. Choose The right dan jngn ragu2. Aminn

Nur Sakinah Binti Abdullah said...

Saya berminat sangat untuk tahu perbezaan takaful malaysia dan takaful prubsn. Sapa blh bantu sy? Blh email sy ieyna_islamic@yahoo.com.my atau wasap sy 0104645509

M. Ubaidillah said...

Masih ada kompeni lain selain yang dinyatakan yang boleh bagi coverage tinggi dgn installment bulanan murah. Ni saya buat quotation:

Jantina: Lelaki
Umur: 30 tahun
Pekerjaan: Kelas 1

Dengan caruman bulanan hanya RM190 sahaja, anda akan dapat:

Kematian / cacat kekal = RM100,000
Personal accident = RM100,000
Pampasan sakit kritikal = RM50,000
Kad perubatan = RM1,000,000 (100k yearly)
Elaun wad = RM100 sehari

Kelebihan lain:
- Ada simpanan dan pelaburan.
- Sijil percuma jika sakit kritikal atau lumpuh.
- Kad perubatan boleh diguna di 109 hospital panel seluruh negara.
- Bilik wad harga RM180 sehari. Hanya perlu tambah baki jika mahu wad lebih RM180.
- Tiada ko-takaful.
- Claim mudah, direct masuk akaun.

Hubungi saya untuk dapatkan kad perubatan Takaful Malaysia.

Mohd Ubaidillah Bin Draman
0199140582
Perunding Takaful
Takaful Malaysia

luth helmi said...

sy pon consultant dr prubsn takaful.insyaallah sy blh bantu.pm je sy di 0182880447,klau niat kita nk membntu dri sndiri fan famili insyaalah dipermudahkan segala urusan

luth helmi said...

assalam.sy pon consultant dr prubsn gak.insyaallah sy cbe bantu.pm sy di 0182880447/0194621776(whatsapp).jika niat kita nk membantu dri dan keluarga insyaallah dipermudahkan segala urusan.amin..

luth helmi said...

alhamdulilah

Nurul Fateha Arsad said...

saya pon agent MAA Takaful, KL Area. Prefer face to face. boleh contact no tertera untuk set up appointment.

Boleh contact : Fateha : 0102522515 (Whatsapp@Msg@Call) / 0179299428 (Msg@Call)

mohd bashir said...

Asalamualikum, sy Agency prudential pru bsn area Melaka, kl, jb....

Quotetion sy buat
Instalment murah coverage tinggi..


Jantina: Lelaki
Umur: 25 tahun
Pekerjaan: Kelas 2

Dengan caruman bulanan hanya RM175 sahaja, anda akan dapat:

Kematian / cacat kekal = RM100,000
Personal accident = RM100,000
Pampasan sakit kritikal = RM50,000
Kad perubatan = (100, 000)
Elaun wad = RM100 sehari

Kelebihan lain:
- Ada simpanan dan pelaburan.
- Sijil percuma jika sakit kritikal atau lumpuh.
- Kad perubatan boleh diguna di 109 hospital panel seluruh negara.
- ada ko-takaful
- Claim mudah, direct masuk akaun.

Hubungi saya untuk dapatkan kad perubatan Takaful Malaysia.

Agency Melaka
Mohd Basheer
0162046751 (wazzup)


Nur Aziza Azhar said...

Assalam.. Sy agent fulltime yang bertauliah dari Prudential BSN Takaful.. My office at Prudential Centre Office Kota Bharu. Utk quotation free or setting an appointment, you can contact me via whatsapp or direct call 0148231828. Moga dapat mmbantu anda

byezura aziz said...

Saya full time agent prubsn/prudential Dari Kuala Lumpur/Selangor.number saya 01111625248(zura)

EDI LaNceR said...

Salam, saya Agent Prudential juga. Saya post di sini bukan untuk buat sale @ closing mana2 pihak. Suatu ketika dahulu sebelum saya jadi Agent Prudential, saya paling benci agent insurance. Tak perlu saya terangkan lebar bab tu sebab dalam blog ni pun Dah ada contoh betapa menyampah nya cara agent ni cari client. Selama saya jadi Agent dari tahun 2010, boleh dibilang dengan jari berapa kali saya buat panggilan (cold calling). Ditakdirkan tuhan saya jadi agent Prudential tapi pada masa yang sama saya tak suka ganggu, buat orang menyampah. Jadi saya guna cara saya sendiri. Time lepak saya tak akan cerita pasal kerja melainkan atas permintaan mendesak oleh kawan. Tolong lah, saya baca dalam blog ni pun menyampah walaupun saya sendiri agent. Sedikit pandangan dari saya, jika mencari rezeki dari Allah, jangan lah kita menghina orang, jangan lah kita menyakiti hati orang. Dan jangan lah buat orang tak suka. Saya selalu pergi training ramai agent mengeluh kata bila jadi Agent ni ramai kawan lari. Saya pun tak faham kenapa. Alhamdulillah sejak saya jadi Agent kawan saya bertambah. Mereka tahu saya kerja 24 jam sebagai agent. Tapi kawan tak pernah lari. Alhamdulillah. Jadi lah kawan kepada kawan, jadilah kawan kepada orang yang amik Insurance dengan anda. Itu lagi bagus daripada duk orang menyampah. Inn syaa Allah rezeki Allah tu luas.

RIDZUAN said...

some will, some wont so what...nxt pls.

nik syarihan said...

Saya fulltime agent Prudential Bsn Takaful,kalau ada sebarang pertanyaan,boley wasap@call sy di 013-3080571 (nik syarihan) 😊

Shafiq Hafizi said...

assalammualaikum..
saya shafiq dari AIA PUBLIC TAKAFUL.
kami menawarkan pakej terbaik mengikut bajet anda dan sesuai utk semua.
call saya..
0172362476..
saya full time agent kl, selangor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...