Friday, January 27, 2012

Back to basic

Kalau mampu terbang jauh, silalah melancong ke luar negara.
Kalau poket hanya cukup seseluk, jom la kita round Malaysia.


Kalau duit boleh disusun buat tilam, silalah beli LV atau Selvatore Ferragamo.
Kalau yang ada hanya cukup sampai hujung bulan, beli saja yang berlonggok di Sogo.


Kalau berada sampai duit taktau nak buat apa, boleh beli segala barang branded. 
Dari hujung kaki sampai hujung rambut.
Kalau seada cuma, beli yang harus sahaja.
Tesco, Giant pon boleh saja.


Kalau duit berkepuk-kepuk, boleh bersalin di Prince Court sana.
Kalau kemampuan tak tercapai, boleh bersalin di Putrajaya.
Macam saya.
^_^


Kalau dijemput, hadir dengan hati terbuka.
Kalau tidak dijemput, doakan yang baik-baik saja.


Rasanya semua orang patut back to basic.
Baru hidup tenang dan damai.
Jangan sulitkan keadaan yang tenang,
Buang masa dan tenaga saja.


Come one, back to basic please.


(-_-')



2 comments:

Liz Rohaizat said...

setuju!

ala nana. mentaliti orang. yg mahal dan bagus tu, patut dimiliki.

percayalah. kalau org biasa2 pakai LV pun, org sekeliling mesti ingat dia beli yg tipu punya. kita xtau entah2 dia mengumpul duit berbulan2 semata2 nak rasa pakai LV.

so x payah susah2 nak ikut orang. kita bua apa yg menggembirakan kita.

CIK NANA said...

Liz : Kan.. barulah aman dunia!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...