Wednesday, November 30, 2011

Down with fever...


Bukan Saif, tapi Mama.
T_T
Menggigil and sakit-sakit satu badan.
Huhuh, hopefully cepat sembuh.
Tak nak sejarah berulang kembali..


Teringat waktu Na demam teruk last year.
:(

Thursday, November 24, 2011

I owe some stories with u guys...

belum sempat.
tp still ingat.
one day, i ll do it.




Nak swim la weekend nie...


Heheh, nanti kalau ada rezeki Na pindah landed house.
Sure Na rindukan facilities yang ada kat existing house nie.
Especially pool & gym la.
Haish, dah ada..
Tapi tak selalu guna.
Bula-bulan bayar buat apa?
Huhuhuh.


Weekend nie kita mandi ek Saif.
Or Saif and Papa mandi, Mama exercise kat Gym.
Perghhh.... :)

Tuesday, November 22, 2011

Mothercare VIP Membership Card Nana hilang...


Tak tahu la whether Na misplace or terjatuhkan kat mana-mana.
Tapi memang tak dapat cari dalam rumah Na.
Takde jugak dalam keta.
Huhuh, boleh ke pegi Mothercare outlet and mintak the new card?
Ke kena penalty macam kalau korang hilangkan ATM card?


Worth jugak VIP kad nie.
Sebab Na save banyak.
So, sekarang sangat susah hati.
Masa untuk belikan Saif botol susu baru.
Tapi kad sudah ilek...
:(

Monday, November 21, 2011

Tahniah Malaysia.....

I am nor a football's fan nor footballer's fan!
But when it comes to Malaysia..  I'd rather be with hubby to watch it.
After siap masak siakap stim untuk hubby and masak lemak untuk saif la.
 Hehe, kain baju can wait!


Saya bangga dengan harimau muda! 
Tahniah and selamat maju jaya.
Pingat emas sukan sea 2011 milik Malaysia.


Good luck untuk lawan dengan Syria nanti eh?

Dup, Dap, Dup, Dap...

Petang nie, my very 1st framework will be submitted.
Hopefully, it meets the expectation.
I hope, it is on track.
Jangan la tersasar.
Malu saya.
T_T


Jantung saya berdegup kencang.
Boleh dengar hingga ke luar.
Ok, ini tipu.
Tapi lebih kurang la.


Haha..
Hish, boleh lagi ketawa.
Tengah serius nie, ketawa bukan sebab main-main.
Tapi sebab nak menenangkan jiwa yang lara.
Heheh..


Korang, doakan saya jugak.
Ok?


Dah expired!!

Grrrr, dalam berhati-hati.
Dalam dok ingat-ingat.
Expired jugak ko rupanya...


T_T
Even cuma RM 30, still duit...
Boleh dapat sepasang kasut tau.
Huhuh, ralatnya rasa!




Bukan rezeki Na gamaknya.
Sothy's dah let go, sebab memang tak boleh pegi.
Tinggal Jusco. 


Thursday, November 17, 2011

You rock baby!


Lepas keluar dr SDMC, cengkung je anak Mama. Nampak tulang dada. T_T
Skang dah Ok, bambam balik dah.


Papa tengah basuh keta, Saif sibuk nak tolong.  Nak main air and buih sebenarnya.


But hey, he really helps.  ;)  Siap tonyoh2 ngan kain.


And main buih dalam lubang2 tue. 
Miss this lil boy.
Nak balik now boleh??

Wednesday, November 16, 2011

Simple dish for simple hubby, yet he's special to me...

So easy, tak payah nak berperang ngan periuk belanga nak masak asam pedas, kari kepala ikan malam2.  Just goreng ayam and sambal belacan will do.
Makan dengan nasi panas-panas.
Nyums.



Nak masak special, tunggu weekend.
^_^

Tuesday, November 15, 2011

JS Muara, Restoran Terapung Kuala Gula Perak

15 - 30 mins from my MIL house.
Selalunya ignore jek, sampai nampak dalam Majalah 3 and some reviews in the magazines & newspapers..  Baru la teringin. ;)  So, tepat pukul 6.00 pm, kitorang gerak ke muara dalam hujan renyai2.


Dah gelap, sebab nak hujan.  Ok tipu, gambar nie ambil lepas kitorang habis makan!  Heheh...


It's a floating restaurant.  Really floating, rasa macam makan dalam bot.  Kalau pernah pun makan kat restoran ATAS air, bukan float macam nie.  So Saif macam cemas2 sikit,  Nak-nak kalau ada bot lalu sebelah..  Weeehoo, terumbang-ambing dalam restoran.  ;)


Ada chalet jugak.  So, boleh datang stay kat chalet sambil relax pancing ikan and makan seafood sedap2.


My boo.


Boleh call kalau nak book, tapi kitorang pegi weekdays and awal..  So tak ramai sangat.


The specialties. 


Udang goreng tepung for Saif.  Sangat mengecewakan.  Udang kecik, tepung lembik tak rangup.  T_T.  Nasib baik Saif pasrah makan nasi kosong ngan udang.  Heheh..  Na bagi 1/10.


Kailan ikan masin.  Nampak macam sedap, tapi biasa jek.  3/10


Kari ikan sembilang.  Ikan super fresh, terasa manis2 isi ikan tue.  Gulai fail.  Tak sedap!!  Huhuh..  5/10


Ketam lembut masak pedas.  Ketam nie la punca buat Na datang nak makan.  Tapi, Na and hubby kurang gemar ketam lembut nie.  Sebab tak puas, kena makan, kunyah and kluarkan balik kulit.  Isi hancur dalam tue.  I don't like.  Better makan ketam biasa, terasa isi pejal ketam tue.  Kuah pedas pulak hancur!  Huhuh...  Tak sedap.  2/10


Kulit ketam nie, macam kulit udang yang nipis tue.


Saif makan nasi putih and udang.


Nampak berbaki lagi kailan, udang tue?  Huhuh, tak boleh habiskan.  Tak kena dengan selera Na...  Na bagi overall rating 4/10.


Buah hati pengarang jantung.

Bagaimana pantasnya sakit itu datang, begitu juga tatkala sirna..


Syukur Alhamdulillah.
Saif is recovering, I cannot say fully recovered yet but I'm sure he's on his way to it.
No more fever, no runny nose.
Berkat doa semua.
Special thanks to my mom.
She's always been there, in my sunny or rainy days.
I love u always, and forever.
^_^


Alhamdulillah, praise to Allah.

Monday, November 14, 2011

Hati ibu yang tersentuh...

Ibu mana yang mahu anaknya sakit?
Ibu mana yang tidak usahakan agar anaknya sihat sentiasa?
Ibu mana yang tidak gusar andai kesihatan anak merosot?
Ibu mana pula yang gembira tika anak diusik virus?


Tiada ibu dalam dunia yang pandang enteng kesihatan anak-anaknya.
Tiada, Nil, None.
Na masih ingat, Saif dah lama tak demam or sakit lain2 sejak last June, 11.
So, I am the most happiest mother in the world.
Na berdoa agar Saif sentiasa sihat.


Sampai la lepas Raya.
Saif mula batuk-batuk, demam, sakit mulut, gigi nak tumbuh etc.
Luluh hati Na.
Pilu hati ibu tengok anak in pain.
Na ada ambil EL, ada dapat CL sebab he's been admitted.
Lepas discharged dari SDMC, I pray to God that after he'll be ok.
In a pink health.


Tapi tiba-tiba Saif demam pulak, and dalam mulut dia ada ulser.
OMG, luluh lagi hati ibu nie.
;(
I was so sad.
Lepas apply the medicines and doa tak putus ke hadrat Ilahi, Alhamdulillah he's recovering.


BUT.
Out of sudden, semalam badan Saif panas balik.
I have no idea why it happened.
He's OK before but down with fever on Sunday evening.
T_T
Taknak minum, tak selera makan.
Muntah.
Na bagi makan ubat, demah supaya badan tak panas sangat.
Na harap Saif akan sihat.
And baby sitter just sms ed and said Saif is OK, and playing around.
Alhamdulillah.
Na harap kuman akan pergi jauh2.
Jangan ganggu anak Na, dan mana-mana bayi / toddler dalam dunia.
Mana-mana manusia juga.
Amin.


Cuma dalam saat begini, Na perlukan support.
Na sangat-sangat tak suka, bila Na cakap Saif tak sihat..
And people bluntly said,
 "Saif nie selalu sakit"
"Immune Saif tak kuat la"
"Bagi la makanan elok2 sikit"
etc

Tak suka.
Na dah bagi yang terbaik.
Tapi kalau Allah mahu uji.
Na kena redha.
Kamu juga perlu belajar redha.


Ya Rabbi, berikan aku kekuatan untuk menjaga anak dan keluargaku.  Agar mereka sihat dan sejahtera hendaknya. Amin...



Friday, November 11, 2011

Tiring week..

Tiring & frustrating.
The expectation is sooooo high while what u have is just a basic things.
T_T


But the week is soon to end.
;p
Hoyeh..


Bila nak main2 pasir lagi nie..?


Thursday, November 10, 2011

Stuck and need to catch up..

After a long holiday for Eid Adha, came back to work with a loooong TO DO list...
^_^
I have some pending entries on Lost World of Tambun, Cherating, Kuala Gandah..
I'll do it slowly, ya?


Have a bad headache..
T_T
Maybe need to chill a bit, to avoid the unnecessary stress.


And hey, I'll having one day course on Saturday.
Haish....
Till then, bye bye.

Tuesday, November 8, 2011

Nasi lemak Kelana Jaya

We're looking for nasi lemak cikgu actually..  But we went to the wrong address.. Hehehe... Tapi ramai tengah makan kat sit.  So we assumed the food must be more or less the same...  But as usual, do not judge the book by it's cover...  Tak sedap.  Huhuhu...  Nanti nak cari address nasi lemak cikgu betul.  





Sunday, November 6, 2011

Salam aidiladha,....

Salam aidiladha to my readers...

Semoga gembira bersama keluarga..


Friday, November 4, 2011

Breakfast @ Lost World Hotel and great panaroma surrounding it..

Bangun awal pagi..  Lepas solat Subuh dah menenggek kat tingkap.  Indahnya..  Berkabus, sejuk je kat luar.  Tunggu Saif bangun and off we go to have breakfast.  ;)  Breakfast bukan dalam hotel ye.  Breakfast dalam Lost World themepark, so 10 mins walking distance.


The trademark.


Sejuk tau kat sini.  Tapi takde la sampai kena pakai sweater.  ;)


The happy me & Saif.



My heroes.  (^__^)






Ok back to the main topic.  Ada tempat makan kat dalam or kat luar.  So, Saif pilih makan kat luar..


The foods.  Na tengok majoriti comments pasal breakfast yang tak banyak pilihan.  Tapi Na OK la.  Maybe sebab satu hari jek.


Main course, nasi lemak & mi goreng.


Bubur nasi.


Potato wedges, sausage, chicken ham, baked beans, fruits.


Roti bakar.


Hot and cold drinks.  ;)


Yummy mi goreng mamak.


Roti jala for him.


Second round for me.


For lil Saif.



Saif bagi 3.5 bintang for the breakfast.  So do I.  ;p


That's all.  Tomorrow maybe last entry for Tambun.  Hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...