Friday, September 30, 2011

MAAF ZAHIR BATIN, SELAMAT HARI RAYA SEMUA!



Hectic week...

I almost cry in the beginning of the week.
It was so tiring.
With all the hiccups and misunderstanding thingy.
Now I know that it's not easy to organize an event.
Moreover if it involves a large crowd!
T_T


So, for those who keep complaining, I wish U'll get the opportunity to incharge yours in the future.
Then only you know the difficulties..
(*___________*)


And towards the end of week, things become better.
We manage to pass through the hurdle.
Thank you to my special assistants as well..
Huhuh, Inaz, Adek and Ady..
TQ so much, next year u can drag me in balik Inaz..
;p


Now I am ready for tomorrow's event.
Maybank Global Corporate Social Responsibility.
Hopefully we'll enjoy the activities.
Till then, bye peeps.


Thursday, September 29, 2011

Kepadanya kita kembali..

-Al Fatihah-
Mak Siti, jiran yang paling rapat di SP meninggal dunia tengah hari tadi.
Semoga Allah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.
Amin...

Wednesday, September 28, 2011

I am not happy with it..

But have to deal with it...
Hopefully it helps me grows better in organizing things.

Hopefully.

Tuesday, September 27, 2011

Ketupat pulut hitam...


Agak-agak, kalau one day Na pregnant again and mengidam nak makan ketupat hitam nie.
Hubby boleh carikan tak?

(*______________*)


Image is google ed

Reka playland & Alissara.. again?

Petang Ahad, tunaikan impian Saif nak main rumah kecik


Budak suka hati.  Terlompat sana-sini.  Mama ngan Papa tengok je dia main.  Padahal tumpang main baling-baling bola sekali.  Best wooo...  Bila dah penat, Saif seniri ajak keluar dari situ.  Nak minum susu...  Hahah...


Rehat minum susu.


Baju, seluar, kasut semua Saif nak pilih seniri skang.  T_T


Our current obsession.  Haish, kalau kaya boleh beli satu letak kat umah.  Lepas tue terus pegi Alissara untuk dinner.


Order udang goreng tepung.  Dengan harapan dapat makan yang sedap macam hari tue.. Sekali yang datang lain daa..  Tak sama macam udang crispy hari tue..  Herm, still sedap tapi tak sama.  Udang fresh macam biasa.


Kangkung goreng belacan.  Yummy.


Tomyam seafood kegilaan.  ;p


To die for ulam + sambal belacan!


Me and him.  ;p

Monday, September 26, 2011

Takde blog header..

Haish, sape nak tolong Cik Nana buat header baru nie??
Buat sementara, terimalah header purple tak semenggah itu..

T_T

MAM soft brush


Semalam Na pegi IOI jalan-jalan.  Na beli botol susu Saif and suddenly ternampak bottle brush MAM.  Nie sure baru sebab Na tak pernah nampak sebelum nie.  Na grab one sebab it looks good.  Yang paling best sebab dia bukannya bulu macam berus2 biasa.  So should be tahan lebih lama right?




Bahagian bawah brush nie boleh basuh MAM teats which is so convenient.  Sebab made by one company ma.  Of course la fit the products well.  Before this Na guna Avent, Dr Browns.  So as a conclusion, Na puas hati la ngan brush nie.  Cuma agak pricey.  RM 33.   Kalau tahan lama, Na akan stick to this brand la.  Tapi kalau x, Na beli Dr Browns or Avent balik la.


This one is for bb sitter.  RM 19.90.

Baru perasan, Na still pakai dry rack Munchkin.  Good, tahan lama.  ;p

Nice numbers kan? ;p



(",)

Friday, September 23, 2011

Lunch @ Serai, Empire Gallery and Dinner @ TGIF

Lepas selesai check up di PMC with Dr Idora Mohamed, Na ajak hubby lunch kat Serai @ Empire Gallery.  Result check up akan dapat another one week.  Hopefully semua ok.  Amin...



Buah hati.


Saif dah lapar.  Huhuh, sebab tak sempat breakfast.  ;p


And herm, Na taktau Saif ikut sape.  Tapi nie dia tengah merajuk sebab Papa tegur dia takmo duduk diam.  Lama okeh.  Almost 15 mins lindung muka belakang pinggan.  Haish...


I ordered a slice of pavlova.  Yummy.  Mula-mula taknak order takut tak habis tapi sebab teringin..  Order je la...


Me in the action.  Heheh....


And eh, dah habis?  Heheh, sangat sedap!


Drinks for us.  Teh tarik for me and watermelon juice for him.


Fish and chips for lil boy.


Serai platter for him.  Big portion.  Sedap except for the squid.  Rasa pelik sikit.  Huhuh...


My beriani + lamb.  Nama tak ingat.  Tapi Na bagi 5 bintang!  Sedap....  Lembut and penuh perasaan.  Highly recommended.

Tengah sedap-sedap menjamu selera, sekali Empire Gallery black out.  Satu shopping complex ok.  Huhuh, makan dalam gelap kitorang.  Ada lilin satu yang Saif asyik tiup.  Huhuh, niat di hati nak main kat Kizsport, tapi takde electric so balik la umah....  Petangnya keluar pulak gi IOI Mall, makan kat TGIF.


Chicken finger for lil boy.


Black pepper beef Tachos for me.


Grilled lamb for him.

And malamnya Na sakit kepala yang teramat. :(


Alhamdulillah for the good things happened..

1. Yearly Bonus

2. Extra Bonus

3. Double Promotion

Syukur, alhamdulillah.

Wednesday, September 21, 2011

Cuti oh cuti!


Esok Na cuti.
Proposed agenda :
PMC => Serai @ EMpire Gallery => Kizsports @ Empire Gallery => BR

Real agenda :
PMC => Serai @ Empire Gallery => Sundae Choc McD => TGIF IOI Mall

Heheh

Reka playland, IOI Mall

Hari Ahad petang.  Bawak Saif main kat Reka IOI.  Baru bukak nie.  Entrance fee = RM 10.  Suka anak Mama lari-lari dalam tue.




Alamak, nape macam Papa je main?  Heheh..


I wish I could go in the playtent as well..  T_T  Pusing punya pusing, anak saya attached to the playhouse.. 



Mama and Papa melengung kat luar tunggu anakanda main dalam rumah.


Mama pujuk Saif suh main kat slides etc kat luar.  But still...


Heheh, dok dalam rumah kecik tue.  Sampai la Saif lapar susu.  Baru kuar cari Mama.  ;p



My sweetie darling.  Esok nak pegi lagi kat Empire lak.  Heheh.. 


Bye

Monday, September 19, 2011

Provocative approach..

It is sometimes works.
At least for me.


("____")


I am yet to be at the same page with them.
But I'm on my way there.


Thank you for provocating me.


Tolong saya Bang...

* Baca dengan nada Juliana Evans dalam Hantu Bonceng *


Firstly, I have watched the movie.  Via Astro 1st.  Hehe, boleh la gelak2 tengok Zizan and kawan dia tue.  Selamba je, tapi lawak gila.  ;p


Na dengar HotChat kat Hot FM pagi td, pasal kisah di car park.  Ada yang gaduh, ada yang sesat, ada yang lunch dalam keta at car park etc.  Terus Na teringat kisah Na and carpark.  Huhuh, happened long time ago.  Waktu Na study lagi.  Spend weekend in Penang, bawak keta Bapak Min.  *wave hye to Min*..  Keta Waja okeh, panjang tau.  Selalu bawak kancil, sekali dapat Waja rasa macam apasal-keta-nie-panjang-lak-susah-nak-parking.  Owh well, standard la manusia..  Mestilah nampak nyamuk kat seberak tambak.. ;p


Tahu je la jalan kat Penang, sempit-sempit.  Then kitorang nak parking tepi jalan sebab nak makan roti nan kat restoran mamak.  Pusing punya pusing, jumpa la satu parking.  Tapi parking sisi, so macam susah gila nak parking.  Masuk, undur, keluar banyak kali.  Last-last sebagai pemandu yang sungguh efficient, Na lari kuar keta and pegi kedai emas tepi jalan.  Tercungap-cungap sambil cakap.. " Tolong saya Bang..  Tolong parkingkan keta saya.."  T_T  Ini kisah benar.  Memang berlaku.  Dan abang tue memang parkingkan keta saya.  Owh, shame on me!!  Huhuh...

-Susah kan?-
Image is google ed

Sampai hari nie Na tak boleh lupa.  Bagi stranger ok untuk parkingkan keta.  Nasib baik orang baik..  Kalau tak??  Wallah hu alam.  Tapi hari nie Na dah terer.  Heheh, lariiii...

Saturday, September 17, 2011

extended weekend..

woot.. woot..
I love the long holidays, even cuma tiga hari but I still love it! 
Hari nie nak relax ka umah. 
Dah siap masak for lunch, hubby tidokan Saif.. Na tgh browse to look for some important info. 


I wish my parents are here.. :(
I miss them so much! *nanges*
Takpe, they'll come next month.
hoyeh!

Thursday, September 15, 2011

Beraya bersama Dato Harimau...

Last Friday, Maybank had launched the new logo.  Serentak dengan Jamuan Hari Raya 2011.  Maka, menjamu selera lah kami sambil duduk bawah rimbunan pokok.  ;)





Owh, he's my husband.  Heheh..


One Malaysia.

We have moved, from the previous tiger..  Yang nampak kuyu, tak bermaya...


Kepada harimau-garang-sapa-dekat-kena-ngap!


Moga MBB bertambah-tambah berjaya.  Amin.

Images are google ed

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...