Wednesday, June 29, 2011

The journey ends here... (",)

Alhamdulillah. 
Finally, we did it.
We reached our destiny, SAFELY.
("__________________________________________________________")


Friday 24/06/11 : Evening

Semua berdebar-debar.  System is ready for users to check the configurations and fix if something is missing. 

When all are perfect, we're happy.  ;)  Now, just wait for the deal migration and off to take a nap.


Saturday 25/06/11 : Morning

We came in early and have a breakfast.  The system haven't ready for reval, adjustment etc.  Then. the waiting game is started.


Eventhough I'm nervous, I still can smile.  Hahah..


Still waiting for the time.  At this point of time, we were several hours behind the schedule and they have to catch up fast and make it back on track to allow us complete our task.  :(


With the teams.


And when the dealers gone home, our task started.
We only started our thingy at 5.50 pm.
Fuh...  And finish everything by 12 ++ am.
And the result is good.  ;p


Sunday 26/06/11 : Morning

Taken breakfast at Suria and tapau some pau for Var team.  ;)

They are happily eating the pau.


Waiting for the result.  ;)


I'm happy since I belive that we make it this time.  No more failure please...


Wahida, are u really working or what??


My temporary workstation, and I can watch TV from there...
Weeehuuu...


That's the man.  Middle Office expert, Mr Kunal and Var expert, Mr Sharul and the understudy me..  :)


Sunday 26/06/11 : Afternoon
We've got the greenlight to GO LIVE! (",)
Syukur Alhamdulillah.
I had a mixed feelings.
Happy, sad, nervous etc.
Feel like crying.. :(

My partner in crime.  No, actually she's my team.  ;p  Thank you and well done for the best efforts you have put.


Wah, with the white board which stated all the timeline, tasks etc.
I would miss the board after this.  ;)


The original team.


VaR team pun berjaya jugak!


With the boss.



I will miss the bear as well.


I will bear the resposibilities..
(",)
And after the announcement of go live being made by boss, all of us are sooo happy and released (to be exact).





WE DID IT!
(",)


Tuesday, June 28, 2011

This is ridiculous...


Dah tak tertanggung rasa..

Pre adalah tiring..

During adalah painful..

 and Post is actually killing...

I feel like dying!

:(



Monday, June 27, 2011

Friday, June 24, 2011

I am OK


Image is google ed.


Tahu tak hari nie hari penting saya?
Boleh tak jangan ganggu focus saya?
Tahu tak, ini do do die die kinda situation?
Boleh tak stay away from me?


Boleh tak jangan tanya soalan bodoh?
Boleh tak belajar terima kenyataan?
Boleh tak cuba bagi saya peluang bernafas?
Boleh tak diam?


Pelik.
Kalau saya OK, kenapa kamu semua tak OK?
Pelik.
Kalau saya boleh terima, kenapa kamu semua tercekik?
Pelik.


Tolonglah, saya kena berjaya untuk minggu nie.
Tolong jangan kacau konsentrasi saya dengan soalan-mintak-lempang?
Seriously.


U won't know what I feel since u're not in my shoes.
And now I want to declare here, out loud..
I am OK with everything that happens.
Just because I know, this has been determined by Him.
He knows what best for me.
Not u guys.


For me, I have to move on.
That's it.
Any issue?
Nope right?



Thursday, June 23, 2011

Maybank Scholarship is now available for overseas studies

Weeeeeeeeee..

Wooooooooott..

Click HERE for details!

Good luck peeps!

Chill Nana.. ;p


Yes, tomorrow would be the day! 
Every steps count.
Everything must be done correctly.
If even one mistake occurs, that's it.
It would ruin the efforts that all of the team members have placed.
:(


Hopefully, everything goes smoothly.
AMIN.


Image is google ed.


Wednesday, June 22, 2011

Buat kali terakhir...


Lagi 2 hari.
And then Na akan lega.
Sekurang-kurangnya the things have been delivered.
Still, mungkin tak meet all of the requirements.
But please, the jobs are not stop here.
Together, we will ensure the system is up and running efficiently.
Plus continue with the required enhancement.
;p
Chaiyo..


And now, Na sungguh cemas.
I wish I could be more relax.
Dah banyak kali rehearsalkan?
Patut dah boleh berjaya.
Insya Allah.
(",)

Images are google ed.

p/s : If u don't have anything GOOD to say, could u pls just SHUT UP?


Tuesday, June 21, 2011

Cuba menidakkan kenyataan...


Sememangnya manusia tidak ada yang sempurna.
Dari segala segi.
Kalau kacak, mungkin bergigi rongak.
Kalau cantik, mungkin rohani agak jelik.
Kalau bijak dalam Matematik, mungkin lompong ilmu Sejarah.


Sudah tertulis dalam diari kehidupan.
Tiada yang sempurna.
Itu adalah fitrah, lumrah dan fakta.


Na pernah terfikir, kalau kita cuba untuk berhati-hati..
Cuba untuk meneliti.
Mungkin kita boleh menjadi sehampir yang boleh dengan sempurna.
Highlight perkataan sehampir.
Bukan sempurna, cuma next to perfect.


Maka, cubalah Na untuk berhati-hati, teliti, waspada dan segala.
Na cuba.
Malangnya, masih tertinggal satu dua benda. 
Sighh...
T___T


Takpe, better late than never.
Need to fix this things!
Chaiyooo Inaz.
;0


Image is google ed.


Update as of 23.06.11.
Alhamdulillah, the back up plan is working.  ;p


Friday, June 17, 2011

Spa for men

Ho ho ho.
Na nak bagi hadiah kat hubby lak.
Since Na dah have enjoy healing and soothing spa treatment at Marriot Hotel last month., kali nie bagi peluang kat hubby lak.


Cuma, Na nak masseur lelaki.
Yes, lelaki urut lelaki.
Kalau boleh, tempat yang offer couple spa treatment.
Tapi lelaki urut hubby, and perempuan will urut me.
We can't see each others, but in a same room.
Banyak songeh ar Nana nie..
Haha, kalau ada la.
Tapi sepanjang2 Na google nie tak jumpa lagi tempat macam tue so tengah survey spa for men with a guy masseur.


Dah jumpa several ie


Ada sesapa yang pernah cuba the spas?
Is it OK?
Atau kalau boleh introduce any other spa, also can.
Need help on this matter.


TQ in advance.


Terganggu dengan entry dalam sebuah blog

Ya.  Memang betul, Na rasa terganggu dan tidak selesa dengan entry seorang wanita dalam sebuah blog.  Na cuba cari blog tue dalam bookmark & history tapi malang, dah hilang.  Macam dah lama sangat Na baca.  Tak sure whether this year or last year.  Tapi sangat-sangat terganggu.  Sampai hari nie Na boleh ingat macam mana entry to looks like.  :(


Kalau tak salah, Na dapat link tue dari ahkak geli kita.  Na browse thru blog ahkak geli nak cari balik pun tak jumpa.  Haiya, so bad la me.  Otherwise boleh share that link dengan korang.  Back to the blog yang buat Na termimpi-mimpi. 


Blog tue milik seorang gadis yang just graduated.  Bercinta dengan suami orang, meraikan perceraian lelaki itu di hotel, sekarang semestinya sudah berkahwin dengan lelaki itu, dan dengan riaknya mengutuk bekas isteri suaminya yang konon malas masak , tak pandai jaga anak, tak pandai jaga laki and etc. 


Kenapa Na terganggu?  Entah, Na rasa gadis itu terlalu lantang.  Dan sangat berani.  Na tak kata dia perampas.  Dah mungkin memang jodoh dia dengan suami orang.  Na tak salahkan dia seratus peratus atas keruntuhan rumah tangga lelaki tue.  Simple because, it takes TWO to tango right?  Cuma Na kesal dengan tindakan dia memaki-hamun bekas isteri suaminya.


Apa perlunya?  Tak pandai masak, then laki cari lain?  Tak pandai 'jaga', then laki cabut tempat lain?  Apa relevannya?  Dan apa threshold yang dia tetapkan dan konon si bekas isteri telah exceeded the limit?  Kalau pandai masak, pandai jaga then confirm laki takkan cari lain kah?  Ada assurance ke?  I don't think so.  U better think twice.  ;)


Since dia dah berjaya menikah dengan lelaki idaman dia, Na doakan dia bahagia.  Tutup buku lama, fokus dengan kehidupan sekarang.  Belajar masak sedap2, belajar 'jaga' suami elok2, then Insya Allah dia takkan tinggalkan anda.  Tak payah nak sibuk dengan bekas isteri suami anda.  Sebab, suami tetap kena bagi nafkah kat bekas isteri.  Hubungan bapa dan anak or sebaliknya tak boleh terputus.  Maka, let it be.


Dan sighhh...  Terkejut dengan statistik terbaru.  1 pasangan bercerai setiap 15 minit?  Tapi itu data as at 2009 kan?  So, ada possibility untuk penurunan.  Insya Allah.  Tak suka dengar berita tue.  :(  Macam perkahwinan dah tak ada erti.  Mintak dijauhkan, Amin.


Again, kena ada give and take.  Jangan asyik menerima hingga tak tahu dan tak mahu memberi dan vice versa. 


Insya Allah, Na doakan untuk semua pembaca and Na harap semua juga doakan Na bahagia ke hujung usia bersama the loved ones.  Amin.  ;p


Note : Harap Na boleh lupakan entry dalam blog tue.  Tak suka this feelings.


Thursday, June 16, 2011

Semoga hidupku dipermudahkan Ilahi...

Aku memohon padaMu. 
Permudahkan perjalanan hidupku. 
Agar aku berjaya tiba ke penghujung dengan selamat. 
Dengan penuh Iman. 
Insya Allah.


Berilah kekuatan Iman kepada kami, agar mampu menghadapi semua halangan yang datang.
Kau berikanlah yang terbaik buatku.
Aku redha.
Amin.


 

Comel sungguh barang baby!

Went to Sogo on Wed.
Tengok kids department dah cantik.
Susun atur pun macam cun, by brand.
Senang nak cari barang.  ;p
Nampak banyak barang baby.
Rasa best!  ;p


Herm, cute jugak nie kalau bagi bakal baby pakai.  :)


This was Saif.
Tidur melengkung macam udang!


Nie dah tembam!
Stokin tak muat dah!


Monday, June 13, 2011

Missing lil Saif..


Mama rindu Saif.
Teringat gebu badan montok Saif waktu Mama peluk2 Saif semalam.
Teringat pokpekpokpek mulut Saif.
Teringat from A to Z tentang Saif.


I miss u.
So much.
Nak balik, tapi cik abang duty.
So, kena sabar.


Tunggu Mama eh sayang?


Sunday, June 12, 2011

Bye Bye Paci!


Saif hisap puting secara 'tak sengaja'.
Na berikrar taknak bagi Saif hisap tapi nak buat macam mana, he's not with me 24/7.
Dah, taknak ingat sejarah Saif mula hisap puting.  ;)

Saif cuma hisap puting waktu nak tidur ja.
Lain dari tue, tak hisap.


Baru-baru nie terfikir macam mana la nak pisahkan Saif ngan puting tue.
Nak letak serbuk kopi la, nak hilangkan paci la bla bla.
Last sekali, Papa gunting puting tue.
Terus Saif taknak hisap.
And that's it.


Saif is now free from paci!
Alhamdulillah.
Tak sangka tak sesusah yang Na expect.
;p

Image is google ed



Tuesday, June 7, 2011

Sungguh BAHAGIA!

Woot woot..
Petang nie balik kampung.

Selasa

Rabu

Khamis

Jumaat

Sabtu

Ahad

Hoyeh!!!!

(",)

*Hopefully tak jem*



Monday, June 6, 2011

Guru gitar


Oh yeah, he's teaching me the correct way to play guitar.
T__________T


Owh, not only me.
He's teaching Papa as well.
Terror kamu main gitar eh?
Sape ajar kamu?
("__________")


Mama loves you, bebeh!

Friday, June 3, 2011

Mama love keje...

That was hurt.
When the 2 years old boy saying that when we're playing the "I love u" game, it should rang a bell.
At least to me.
The mother.


It was last night.
We are playing the usual game.
We screamed to each others.

Papa loves Saif.

Saif loves Mama.

And out of no where, my son screamed out loud and clear..

Mama loves keje!

Owh.
Saif cuma 2 tahun ++.
Kids selalunya jujur kan?
So, what does it means?  ;(


I'm sure he noticed something.
Hubby fetch him at 7/8 pm everyday while I stayback in the office.
The earliest I'll go home is at 11pm.
The latest would be 2 am.
And the worst would be not going home at all like I have done earlier on May, as well as this weekend.
He see his Mama only in the morning before we off to work.
The rest he just see Papa.
:(


But, I'm not saying that I regret to choose this path.
I'm the one who chose this.
I need to bear all the consequences.
I need to sacrifice.
So do hubby and Saif.


We're almost there.
Another 3 weeks and everything is DONE!
Now is too late to give up, just give it another chance....
Yieha...
Insya Allah.


Dear hubby, you have done a great job.
We'll celebrate once I finish all this.
(",)
Saif dear, yes Mama loves keje.
But do u know I love u more than any other things in the world?


I love you guys and I meant it.
Please give Mama some more weeks, and that's it!
I'll be yours...
Forever.


(",)



Thursday, June 2, 2011

KUMOHON

Setiap hari kumohon

Agar Kau sentiasa

Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan

Menempuh segala dugaan yang mencabar ini

Pasti punya ertinya

Engkau beriku harapan

Menjawab segala persoalan

Hadapi semua dengan tenang



Dengan merasa kesyukuran

Ku doa Kau selalu

Mengawasai gerak-geriku

Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu



Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku

Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu

Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu



Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca

Jikalau tidak bersabar

Hancur berderailah akhirnya

Tabahkanlah hatiku

Melalui semua itu... Ooh...

Kuatkanlah

Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku

Cancel the leave

I'd suppose to be at home, playing with my lil boy.
But my fault, unable to finish some stuffs.
Therefore, here I am.
In the office.


But I am OK.
I go all out until Sunday, then I'll off from Tuesday --> Sunday.
Balik kampung.
(",)
Insya Allah.


Tak sedih. 
I am OK.




Wednesday, June 1, 2011

1 June ialah hari susu sedunia


Woooo...
Lepas nie ntah2 ada hari kopi / milo / teh tarik etc..
Heheh, just kidding!


Nana suka minum susu!
Sedap, sihat dan segar.


Minggu nie sangat penat.
So, kena minum banyak susu.
Persediaan untuk hujung minggu.


I'll take a day off tomorrow.
To be fresh for the coming hectic weekend.
Herm...
(",)


Saif, tomorrow we'll spend time together.
(",)
Jangan jeles eh Papa?


Owh, selamat hari susu!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...