Tuesday, May 31, 2011

Checklist.. lari... ;)

Entry ini akan melekat kat sini sampai 31/05/2011.
Sebab cabaran 14 hari bermula dari 18/05/2011 and akan berakhir seperti tarikh tertera di atas.

Day 1 : Berjaya.  ;p
Day 2 : Berjaya, actually belum complete one day.  Tapi nak psycho diri seniri, kalau dah tulis kat sini berjaya, mesti kena ikut kan?  Heheh
Day 3 : Berjaya.
Day 4 : Gagal.
Day 5 : Gagal.


*Notes : bolehkan nak rombak cabaran nie jadik 10 days instead of 14 days?  Hahah.. sesuka ati je kan?  ;p

Day 6 : Berjaya
Day 7 : Gagal
Day 8 : Gagal
Day 9 : Gagal
Day 10 : Gagal
Day 11 : Gagal
Day 12 : Gagal
Day 13 : Berjaya
Day 14 : Berjaya


SUMMARY : 6 berjaya, 8 gagal.
Phew, kena repeat nie... ;p

Sunday, May 29, 2011

Grrrrrrrr....


Again, it's an unsuccessful attempt.   
Hish...
But I am satisfied.
At least, there is an improvement.
From kaput to almost perfect.
Proud of the team!
Yeah! 
:p



Thursday, May 26, 2011

Dewi Sri Spa, Marriot Putrajaya

Na ada 2 days course kat Marriot, Putrajaya from 23-24th May 2011.  Memang dah aim nak pegi spa.  Tapi kena tengok price dulu, kalau affordable baru pegi.   Tanya punya tanya, ada promotion to those yang stay kat Marriot.  Even Na tak 'stay', cuma attending course jek, still dapat promotion which is great.  Na tanya hubby and he said OK.  So, Na book a session on 24th May, lepas course habis.


So, this is the spa.
Dewi Sri, Martha Tilaar spa. 
I always wanted to go to well-known spa, so that ada assurance yang tukang urut dia tahu cara mengurut yang betul.  Tapi selalunya mahal la kan.  Huhuh.  Yang nie special sebab murah sikit.  :)
Jom tengok interior spa nie sikit.




Na nak satu kolam nie kat umah!!
Huhuh, rasa nyaman jek.


Macam familliar ek?
Sebab shooting hotel mania kat sini.



Dimulakan dengan air serai.
Rasa nak tuang dalam pasu bunga sebab tak sanggup nak minum, heheh.
Tapi sebab dah bayar, minum jugak!!
Rasa not bad, boleh ditelan la.



Nie bilik rawatan dia.
Ada kolam air jugak, so bunyi air mengalir.
Nyaman jek.
Best2.


Bath tub tempat Na mandi bunga.


Lepas dua jam, selesai!
Kena minum air halia lak.
Owh, nie perit sikit.
Rasa menyengat2 tekak, tapi nak sihat punya pasal, minum jugak!


Na suka spa nie.
Na bagi 4.5 bintang!
Urut sedap, facial lembut and ada teknik.
Tukang urut tak promote lebih2 buat Na annoyed which is good!




Gambar orang happy berjaya reward diri seniri.  ;)
Gambar 'mak orang'.  Haha


So, total untuk aromatheraphy massage + relaxing facial + mandi bunga ialah :


Lepas nie nak pegi jojoba spa!
Insya Allah.



Hebat sungguh jam BEN 10!

Hehe.. 
Ada lagi yang buat Na melopong! 
Huhu..


Mula-mula Na ingat macam torchlight je, keluar lampu.
Rupanya keluar lambang BEN 10.
Gila ah!


Nie la gambar yang terpancar dari jam BEN 10 tue.
Macam-macam sungguh human invention nie.
Kagum cek.
RM9 jek.


Tapi bukan satu..


Dua.
Satu kiri.
Satu kanan.
Nasib baik bukan ori.
Kalau tak, nangis Mama.
;p



Wednesday, May 25, 2011

Saya kagum dengan permainan ini...


Ye, saya rasa ini sangat cool.
I never thought we could build such a robot using the lego.
Like seriously, this is COOL!
Huhuh, suka-suka.


And Papa make a small car from lego jugak.
Sangat cute!
(",)
Zaman Nana main tanah, pasir, lari2, etc.
Haha..



Selamat menyambut ulang tahun pernikahan yang ke 3 (update ;p)

* Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana memberi peluang kepada kami berdua melalui hidup bersama.


* Semoga hubungan ini berkekalan ke hujung usia.


* Moga rumahtangga kita dalam lindungan limpah kurnia Ilahi.


* Semoga dikurniakan cahayamata yang soleh dan solehah.  (Saif akan jadi abang yang baik)


* Sayang kamu.  (",)




_______________________________________________________________________

Update at 4 pm

Owh, I was soooooo happy to receive a bouquet of flower from dearie hubby.
Sob sob sob..
Terharu, rasa nak nangis lak.
White flowers = fav flowers






Thank you so much darling.
Makan malam kita ditunda pada tarikh yang akan ditetapkan kelak eh.
Most probably next week.

Monday, May 23, 2011

Makanan haram is everywhere...


Scheduled - entry : Will be away for 2 days course.


Kadang-kadang Na terfikir, apa benar diri ini suci dari makanan tidak halal?
:(
Apa betul tidak ada setitik pon makanan haram yang masuk dalam diri Na?
:(


Sejujurnya Na sangsi.
Kerana apa yang bebas tersedia di pasaraya, restoran etc juga bercampur boleh dan tidak.
Hanya ada garis lutsinar yang memisahkan.


Kita sudah berusaha.
Menjamu selera di kedai yang kita yakin akan kebersihannya, menetapi hukum hakamNya..
Namun kita lupa, itu hanya pada pandangan kasar.
Macam mana pula bahan makanan yang digunakan.
Ada yang diimport dari Thailand, datang straight dari India, dibawa khas dari Jepun etc.
Mustahil kita boleh belek semua info pasal bahan yang dimasukkan dalam hidangan kita.
Maka kita hanya mampu berserah.
Cuba memilih yang suci.
Yang tampak dari zahirnya.


Na rasa sudah sampai masanya.
Malaysia sebagai hab makanan halal ini, tegas dalam hal kesucian makanan.
Malaysia ini negara Islam.
Islam agama rasminya.
Melayu penduduk paling ramainya.
Maka harus mula firm dalam hal sebegini.


Kita memang ada undang2.
Cuma mungkin lack of reinforcement.
Mungkin sudah tiba masanya, kementerian terbabit turun padang melawat restoran2 terkenal.
Dari masa ke masa.
Dari hari ke hari.
Bekerjasama dengan NGO juga.
Agar yang syubhah boleh dihapuskan.


Dan..
Yang paling Na harap, pemberitahuan harus selalu dibuat.
Sentiasa menyampaikan maklumat pada pengguna.
Dan dedahkan saja nama restoran yang dalam siasatan, atau diragui, atau sudah terbukti kesalahannya.
Na tidak nampak kenapa perlu memberi hint saja.
Kopitiam yang terkenal, restoran barat di Ampang etc.
Just publish their name.


So that pengguna boleh mengelak.
Besar pahala berpesan-pesan sesama Islam.
Amin..

Insya Allah.





Sunday, May 22, 2011

Makan seniri!




Cutie Pie bedroom....


Jalan-jalan online.  Konon nak tengok cadar2 cute.  Tapi terbabas masuk website cute bedroom for kids.  Argh, comel sungguh.  Saif pun dah besar.  Boleh tido seniri dah kan?  ;)


Kalau boy yang suka keta, katil nie suit them best!  Sure rasa cool je ada bilik macam nie.


Owh, bilik macam atas tue memang pilihan Na!
Mickey mouse theme.  
Super duper cute!!
Bestnya kalau ada!


Tapi kan, Na pon teringin jugak nak jadi princess.
("____________*)
Papa belikan Ayang katil macam bawah nie boleh?


Pergh, macam Cinderella punya keta labu..
Sure nyenyak je tido kan?
:p
Kalau Abang belikan katil cute tue kat Ayang.
I'll get something in return for you..  
Apa ek??
Herm, I'll buy this unique bed for you....

*



*



*




*





*







*


Heheh, jangan marah eh?
Sambil tido, sambil belajar balance kan badan.
*_____________________*


Bye.

All images are google ed.



Friday, May 20, 2011

Kite ada bola besarrrr... ;p

Sila baca dengan nada Manis dalam cerita Cun..  ;p
Na beli bola besar nie kat Pantai Merdeka, Kedah. 


Sampai SP jek terus Saif main bola besar dengan Papa, dengan Adik, dengan Kaksu.


Terkekeh-kekeh gelak. 
Suka dia ada halaman. 
 Insya Allah, ada rezeki nanti kita ada umah yang ada halaman jugak eh anak?
Amin....


Si gumuk sudah penat!


Ada gaya tak?


Papa dengan rambut butak!


Gambar Mama menendang bola.
Perghhh, kalau Safie Sali tengok sure dia nanges!
Huhuh, and kalau Khairul Fahmi tengok pon dia pengsan.
Haha...



Ho Ho Ho

Nak balik kampung bulan June.  Adik ipar Na nak kahwin.  Dah laaaaaama tak balik kampung.  Yeah, happy.  Tapi tak boleh cuti lama, sebab hubby nak pindah office.  Herm..  Takpe la.  Pelan-pelan kayuh, lepas nie cuti la lama-lama.  


Kejap je, dah nak habis financial year.  Tahun yang manis.  Ada jugak yang masam sikit tapi that's life.  Ada ups and down.  It's normal.  Redha je la.  ;p


Esok Insya Allah, nak jalan2 bawak Saif gi playground.  Mungkin boleh pegi gym jugak.  Ahem..  ;)  Then nak beli barang dapur.


Happy weekend everybody.  ;)



Thursday, May 19, 2011

PD, again?

Heheh..
Rasa dah banyak kali pegi PD.
1 x bungalow MBB, 2 x apartment MBB, 1 x Glory Beach Resort, 1 x Avillion PD.


Insya Allah, hujung minggu nie pegi lagi sekali.
(",)
Kali nie nak redeem hadiah lucky draw yang Na dapat hari tue.


Orang yang paling happy mesti la Saif.
Sebab boleh berendam dalam kolam.


Image is google ed.


Na pun happy jugak sebab boleh breakfast kat hotel. 
Heheh.


Update on 20/05/11.
Haish, lepas ding dong sana sini, weekend nie takleh gi PD sebab bilik dah fully booked.
Herm.. tunda the vacation to 01/07/11.
Okeh, duduk diam2 dulu sebab lagi sebulan tuh!
Benci!




Wednesday, May 18, 2011

14 days challenge

Orang pertama gelak terkekeh-kekeh adalah En Shahrul Zairi.. 
Huhuh, sampai ati.
;p


Tapi logik la hubby gelak.
Sebab nie kali ke patploh dah.
Cabaran konon.
Hahah, tapi kali nie betul2.
Tak tipu punya.


Kenapa 14 hari saja?
Tak berani babe.
14 hari pon rasa macam 40000 hari ooo..
Heheh..


Go Nana Go!
("_________________")



 

Monday, May 16, 2011

Short vacay to Bagan Lalang!

Tengah rehat-rehat tengok TV, hubby suh call book bilik kat Seri Malaysia, Bagan Lalang.
Pelik, tapi dalam hati happy.  ;p


Dapat la satu Family Room, satu katil double, satu single.
RM160 satu malam.

 

Tempat yang jadi idaman Saif.
Owh, dan Papa.
Lepas makan tepi pantai, balik salin baju.. 
Terus masuk kolam.



Anak saya sungguh happy.
Pukul lima, terus pegi HM ikan bakar.
Booking meja and food.
Yeah, finally dapat jugak makan seafood bakar.  ;p
Sila telefon : 03-31412895 kalau nak book.




Pukul lapan sampai HM, lauk dah terhidang.
Dalam hati, nasib baik booking dulu sebab ohhhhh, ramai sungguh.
Huhuh...  


Pepahat idaman hati.  Masak pedas.  Na bagi 8/10.  Sedap!

Ketam masak berempah.
Na bagi 9.5/10.  
Sangat sedap!


Kailan ikan masin, nampak macam biasa kan?
Tapi Na bagi 8/10 jugak.
Sebab fresh and sedap!
Tapi Alissara tetap nombor SATU! ;p


8/10 untuk sotong bakar.

8/10 untuk udang bakar.

Air asam dan kuah kicap sangat sedap!  ;p
Total Na makan RM72. 
Kalau booking meja, kena bayar deposit RM 50.
Kesimpulan, memang sedap.
Tapi untuk pegi saja-saja nak dinner, tak kot.
Kena amik bilik jugak.  ;p


Terima kasih untuk suami.
Sebab memenuhi impian hati si suri.
Terima kasih sekali lagi.
Sayang kamu sampai mati.

Pagi tadi lepas breakfast.
Pegi playground bawak cinta hati.

 

I LOVE YOU!
Approaching 3 years of marriage.
Alhamdulillah.


Peace.

Saif penyek kat tengah. Hahah..


Cari ketam.


Kat belakang tue, Golden Palm Tree.

Pelik tengok belangkas nie alone.
Bukan sokmo berkepit ke?
Huhuh..


A short but sweet vacation.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...