Monday, February 28, 2011

Bukan sebab monday blues..

It's all because of you.

I hate U!

I wish u are not exist!

Hahahahha...


Friday, February 25, 2011

Orang tua kahwin dengan orang muda...


Heheh.. 
Beza 6 tahun.
Matang vs tak matang.
Kuat merajuk vs sempoi.
Sabar vs kurang sabar.

I love u!


Bosan sungguh

Mesti la bosan.
Dah buat pun kena.
Tak buat lagi la kena.

Nak suruh buat tak bagi details.
Mintak details kena bambu.
Bila takde details mana boleh buat.
Bila cakap tak boleh buat sebab takde details, dia tanya bila saya suruh buat?

Eh?
Kalau 2 telinga Cik Nana saja dengar, maybe boleh cakap Na salah dengar.
Kalau 3 pasang telinga dengar?
Na jugak salah meh?

Hehe, pelik.
Lawak, tapi bosan.
Lawak, tapi sakit hati.
Lawak, tapi annoying.
Lawak, tapi bengang.

Dah ada details baru datang jumpa saya.
Kalau itu pun tak boleh prepare, boleh blah!





Adios Jia Ying...






Going to miss u! ;p



Good luck for ur future undertaking! ;)



Wednesday, February 23, 2011

Sarcastic

Ada masters pandai eh?

Takde paper then bodoh eh?

Betul meh?



Tuesday, February 22, 2011

No Mama, not now..


Heheh, inilah Lissa kesayangan Cik Nana skang.
Tapi Saif jeles...
So how?

Saturday, February 19, 2011

Kembalikan toasted twister itu.....

Owh, I fall in love with the toasted twister, KFC.  Na rasa dah makan 6 kali.  And tak pernah jemu setiap kali makan..  ;p  Sedapnya...  (terasa macam tengah mengunyah lak..) Last week Na pegi KFC nak beli, staff tue cakap dah takde..  Sob sob sob...


Tapi Na perasan, KFC dah keluarkan menu baru : Toasted pocketful.  Pun Na dah try dengan harapan sedap macam toasted twister..  Tapi Na tak suka..  Huhuh, sebab ada jagung + keropok nachos..  Macam tak sesuai.  Sauce sedap tapi tak berapa kena sebab ada manis jangung tue.  KFC, tolonglah keluarkan balik Na punya favvy toasted twister tue..  Huhuh... Please!!

Korang suka makan nie tak?


Images are google ed.

His SECOND years of LIFE!


Rasanya baru je Mama tulis ENTRY KASIH SAYANG nie. 
And tomorrow, u'll be a year older Dear Saif... 
Herm, we've been together for 2 years, 9 months ++ (plus the sweet memory when u were still in my womb) Saif.. 
Everyday is just so lovely. 


Hari nie, Mama kena keja.  I've been so busy lately Sayang... 
We'll be spending our precious time together esok.
Promise!
Exactly on 20/02/11.
When u are 2 years old.  ;p


Dear Saif Rizq,

My eyes miss you..
My feelings love you..
My hand needs you..
My mind calls you..
&
My heart is just for you.


Papa and Mama love you so much.
Selamat Hari Lahir yang KEDUA Saif Rizq.




Friday, February 18, 2011

Happy Birthday to me! ;p


Waaa, it's my birthday!  ;p


TQ to my lil bro, sis sebab sudi sambut birthday kakakmu ini.  Hahah


Ye ye, saya tiup sekarang!


Saif jeles sebab Mama dah padamkan api lilin tue.  :)


OMG, bersungguh-sungguhnya Cik Nana makan?  Owh, sebab dah tengah hari..  Lapar maaa...


He's the breadwinner... 


My favvy dadih! 


Bapak and Mama aminkan doa selamat untuk Cik Nana and family.


Ustaz kecil, amin...


TQ hubby for the gift.  ;p  Exactly as requested.  Terima kasih daun keladi...  Apalah salah kalau bagi lagi?  Kan kan?


Ok, saya sudah 28 tahun.  Alhamdulillah!


This is the boy.  Can u imagine?  He'll be TWO this coming Sunday!  ;p  Love ya bebeh!


Happy family!




Terlepas "Bersamamu".. :(

Na nak tengok Bersamamu last week.  Pasal remaja yang amik upah kait kelapa sawit, tapi terkena renjatan elektrik tue...  :(  Kalau tak salah, kena potong kaki... :(


Sedih sangat bila baca berita tue.  Sebab remaja tue orang susah.  Dia amik upah untuk tolong family, but then diuji Allah SWT.  Tapi ada sebab kenapa Allah menguji dia dan keluarga kan?  Allah hanya memilih hambaNya yang diyakini mampu menempuhi dugaan tersebut.. 


Harap kita semua akan menolong orang yang memerlukan.  Hari nie hari dia..  Esok lusa?  Na cuba cari acc no atau any channel to help the boy and will update later.  In the meantime, kalau sesapa tengok Bersamamu tu boleh share cerita sini ek?  :(



Thursday, February 17, 2011

PANTAI MERDEKA : Bercanda ria

Took the opportunity on the long chinese new year holidays to visit Pantai Merdeka.  Dah lama sangat tak pegi.  Rasanya last visit when I was 21.  And now, after 7 years...  I bring my mini family to the place.  ;p  Manusia adalah super duper ramai kat situ.  Huhuh, kata long holidays kan?  ;p

Sampai jek, Saif terus nampak UPIN.  Suka dia dapat Upin yang bertahan cuma sehari sebab Papa pecahkan.  Hahah, bukan Saif tau..  Papa yang pecahkan!  ;)


Pantai Merdeka dah takde pasir halus.  Yang ada, ala2 batu kerikil.  And kalau air pasang, dah jadi macam kat Padang Kota, Penang.  Takde 'pantai' langsung.  Huhuh...


Ramai sangat.  Banyak khemah tepi2 pantai.  And ramai orang bawak bekal, nasi lemak etc which is so sweet.  ;)  Macam my family vacation dulu2..  Rasa nak ulang.. ;p


Us

 

Saif tak puas hati sebab Mama tak bagi mandi.  Not here sayang.  Balik mandi kat umah..  ;p


Tengok, nak amik gamabar bertiga pun payah.  Saif lak bad mood sebab takleh mandi laut.  Haha...


Kalau pegi tepi laut, tak sah kalau tak pekena rojak untuk Mama. Nugget untuk Saif.  Cincau untuk Papa. 


Best.  ;p





Wednesday, February 16, 2011

Crying baby, I am.. ;(

Sudah la kot.

Sekali je la merasa.

Lepas nie bagi patploh hebu ringgit pon I takmo.

Not worth it.

Damn, I cried like a lil baby today...!









28 and counting....


Alhamdulillah. Have been reached DUA PULUH LAPAN TAHUN recently on 30th January 2011.  :p
Ada mini celebration, by adik2 ku.
Will update later.
Sebab tengah fed up to the max.
So, takde mood nak update.

Monday, February 14, 2011

Friday, February 11, 2011

Mama sakit, Saif sakit, Papa sihat. Alhamdulillah.

I am sick.  Maybe too exhausted of those silly things happened.  Hish.
Saif is down by fever.  Semalam sangat teruk.  He can't sleep and he's body is shaking.  :(
Papa will take care of him.


Pray for us k?

Thursday, February 10, 2011

ZOO TAIPING : Happy hour!

During cuti panjang last week, we took the opportunity bawak Saif pegi zoo.  That was his first time visiting a zoo.  ;p  Previously cuma pegi taman burung, aquaria etc.  Heheh..  Dah balik kampung Bagan Serai, mesti la pegi Zoo Taiping.  Pegi hari Isnin, so memang tak ramai orang.    
 

Pegi berbaju lain.  Bila sampai tukar baju.  Saif shi shi bocor daaaa... ;)


Kalau anak jati Perak, ada discount 30% tau.  Kena tunjuk IC.  Or just bagitau la korang orang Perak, whether the frontliner nak mintak IC ke x, tak tahu la.  So, Na sekali dpt discount and Saif masuk for free la.  Sampai je, terus naik tram.  Seingat Na, kalau nak naik tram nie kena bayar lagi kan?  Tapi kali nie tak payah bayar la pulak.


Saif tak sabar.  Nak suh tram tue jalan.


Us on the tram!


Kenapa muka Saif macam tue?  Heheh...


OK, tram dah bergerak..  Muka Saif mula cemas sebab nampak macam2 animals.


Ish, Mama still cuba nak amik family pics.


Dah pusing satu zoo naik tram, jalan pulak!


Saif terpesona tengok his favvy animal.


Pepen. *elephant


Ostrich ada, zebra ada.  Cuma Na rasa palang dia ada palang yang berlubang, tajam.  So agak bahaya to yr kids.  Kena monitor them.


Owh, burung putih pink.  Comel owh!  ;p



Tengok tanduk lembu tuh?  Huhu, takut.  ;p




Wednesday, February 9, 2011

Takut

Entah kenapa, saya takut akan ESOK.
Hopefully everything will go well.
Amin

Secret Santa!

Cerita lama,baru nak update!  Haha..  Sempena new year hari tue, office ada buat Exchange gift.  Kita leh request apa yang kita nak dalam wishlist tue and if secret santa sudi perkenankan, kita akan dapat la apa yang kita nak!  :p  Here goes some piccas!


Kinda cute.  Bravo staff committee.  ;p


Suka lak Cik Nana dapat hadiah!


Jeng jeng jeng!  Na request............


IPANEMA


FLIP FLOP


SIZE 8

Gile ah, Na dapat apa yang Na mintak!  Of course la happy!  ;p  So, TQ my secret santa!  Love ya!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...