Friday, October 28, 2011

Kudos SDMC!!!

What actually happened on Monday, 17/10/11?

Saif batuk sejak hari Rabu, so Na dah bagi Saif makan ubat semua.  And Jumaat malam, Saif demam and start muntah.  Makan, muntah.  Minum, muntah.  Pagi2 Sabtu Na & hubby pegi klinik and Dr bagi nebulizer untuk Saif.  And petang tue repeat lagi sekali.  Saif still taknak minum susu or makan.  Saif cuma minum air kosong.  Itu sahaja.  Badan sangat panas.  Pagi Ahad pegi klinik lagi sekali untuk neb.  Saif mintak susu, tapi lepas minum dia muntah. :(  Malamnya Saif mintak roti, Paktok bagi Saif makan roti.  Balik rumah, muntah.  Pagi Isnin, Saif nampak OK.  Dia ajak makan roti canai and minum susu.  Tak muntah.  Na packing barang since we are going to start our family vacation.  But we decided to go to clinic for another round of neb / necessary check up by doc.  Tapi bunyi Saif bernafas agak teruk and nampak dada Saif turun naik macam susah sangat nak bernafas.  So, doc asked him to take another neb and he referred Saif to SDMC.  Waktu tue, Na terdiam sebab tak sangka percutian akan bertukar jadi macam nie.  Tapi Na bersyukur sebab both hubby and I are on leave.  So we can take a good care of Saif.  (",)


Admission at  SDMC

Terus pegi ER, bagi referral letter and Medijaring card kat registration counter.  Dia bawak Na and Saif jumpa nurse terus.  Nurse amik temperature Saif, berat and bila tengok suhu tinggi sangat, Nurse lap badan Saif and masukkan supp.  Suhu badan almost 39.  Then only the nurse asked me to register, within 5 mins siap.  Then masuk jumpa MO.  Suhu baru 38, and Saif kena neb lagi sekali.  Then MO suh admit Saif, so Na pegi admission counter, Na pilih bilik.  Waktu chose the single room, the staff dh issue a letter untuk Na verify yang Na pilih single so I have to pay the diff since Medijaring only cover for double-bedded.  Senang kan?  Terus ada form.  Bukan macam CAH!  Then masuk balik ER, MO check Saif again.  Then dalam pukul 2 pm dah masuk ke bilik.  Na rasa eveything went smoothly.  The staffs know what to do and takde menggelabah pasal GL and whatnot.  Semua diorang uruskan, dengan baik!  Well done, SDMC.


This is the room.  No265.  Single room, RM 230 semalam.


Ada 1 kerusi, then ada satu lapik kulit untuk baring (macam tilam tapi nipis).  Ok la untuk baring.



Little angel, bengkak mata.  :(  Sedih sangat tengok Saif.  Tapi lepas admitted tu Saif mintak nak makan biskut cicah milo.  Apa saja untukmu Saif..


Ini menu dan form untuk pilih menu for breakfast, lunch and dinner.


Nice menu, teruja kids tengok!


Some of the foods.


Nie Saif last day waktu Paed cakap boleh discharge.  Tak sabar2 nak pakai jeans and bukak drip tue.  ;p  Tapi semua seluar jeans Saif longgar.  He lose his weight.  :(  Sedih2. 


Discharge at SDMC

Lepas Paed informed that Saif can be discharged, nurse datang untuk buka drip.  And mintak kitorang tunggu kat bilik sampai bil siap.  Tak sampai 30 mins, the staff datang hantar bil, appointmt card etc.  Turun bawah untuk settle the bill, within 10 mins our number being called up.  And the staff said we can go home first and she'll call after received final GL from medijaring.  See?  Boleh balik dulu before bayar the differences OK?  Betapa mudahnya berurusan dengan SDMC.  Muaaahhh!  ;p  Then terus pegi counter amik ubat and chow..  As easy as ABC. 


TWO THUMBS UP!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...