Friday, August 12, 2011

Macam mana Cik Nana belanjakan duit bonus...

OK, first of all..  Na belum dapat bonus la.  Tahun nie bonus dapat lepas Aidilfitri.  ;)  Tapi untuk anak2 buah Na jangan risau, duit raya korang tetap ON.  Heheheh...  Cuma untuk adik-adikku yang 2 orang tue, duit raya anda akan di postponed ke lepas bonus.  Setuju?  Owh, kakakmu ini diktaktor so you have no option..  T__T


Owh, tahniah untuk staff government. ;) Setengah bulan gaji, better than last year right? So, selamat bershopping. Na baru ingat nak gi Alamanda this weekend. Cancel la kot, sebab sure crowded!


Bila dapat je bonus, Na akan terus put aside RM 1k untuk road tax.  Road tax Na mati bulan October.  Owh, just nice...  T_T


Then, zass Na transfer duit kat parents.  Hubby plak transfer to his parents.  Owh, kitorang dapat bonus serentak.  ;) Best jugak la, sebab kalau gabung jadi ratus ribu.  Hehe, jangan la percaya, Na tipu jek. 


Then Na akan terjah Tomei.  Untuk tukar gelang/rantai/subang/rantai kaki atau apa saja la.  Tapi nie Na peruntukkan < 1k.  Sikit saja.  Saya bukan mami jarum.  Heheh..  Yang nie memang wajib untuk setiap kali wang gedebuk yang Na dapat.  This is such an investment. 


Let say bonus Nana RM 10k.  Separuh dari bonus tue Na akan invest dalam ASB.  Ini untuk masa depan.  Even dah ada ASB loan, apa salah tambah lagi.  Bukan untuk orang lain..


Lepas yakin dah put aside untuk savings and dah bayar benda2 penting, Na akan enjoy!!  Heheh..  Family vacation.  Mana-mana saja,  Dekat boleh, jauh pon boleh.  Asalkan dengan yang tersayang, mana-mana pun boleh.  ;)


Yang last nie extra.  Hehe, Na akan tanya adik2 Na tue apa yang diorang teringin.  Kalau macam boleh diberi muka, Na belikan la.  Kalau tak, jangan harap.  (diktaktor lagi)  T_T


So itulah yang Na selalunya buat menggunakan duit bonus Nana.
^__^


All images are google ed

2 comments:

sumysya said...

best nya dpt bonus byk RM...

CIK NANA said...

> RM 1 pon dikira banyak RM kan? Heheh.. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...