Wednesday, April 6, 2011

Menjala ikan dan sembelih burung ayam

Dah lama tak balik kampung, last sekali bulan Feb.  Next bulan June.  Hish..  Lambatnya!!  Suka balik kampung sebab ada banyak aktiviti!  ;)  Makan pun sodap!


Saif ngantuk!  Muka seposen!


Nie la burung ayam2.  Tangkap kat tepi sawah.  Tangkap guna jaring.  Lupa nak amik gambar jaring tue.  Herm, tapi burung nie keluar waktu senja jek.  So, lepas Maghrib tue kena pegi collect burung yang terlekat kat jaring tue.  Jangan la lambat amik, takut burung tue cedera.  Tak baik menganiaya binatang!


Selain dari tangkap burung ayam2, hubby and Saif akan menjala ikan.  Huhuh, berselut la dua beranak nie.  Tapi asalkan diorang happy, Mama OK jek.  ;)  Gambar atas tue haruan gemuk yang hubby tangkap sendiri.  Ada yang jala, ada yang guna tangan jek.  ;0


Nie ikan yang sesat.  Mak dah bgtau nama ikan tue hari tue.  Na terlupa.  Huhu...


Nie ikan puyu kot.  Hish, fail la Na nie.  Ikan puyu ni banyak duri ooooooo...  Bahaya kalau nak pegang.  Kena hati-hati.  ;p



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...