Wednesday, March 2, 2011

Take it positively...

Kebelakangan nie tuan punya blog dihimpit masalah sedikit.
Jadi, hari-hari sangat sentap.
Panas, hangen..
Macam-macam la.


Hari-hari luah kat hubby.
Hari-hari chat dengan mentor Na.
Hari-hari sms my family.


And suddenly semalam..
Na fikir, ini sudah lebih.
Perkara nie dah merenggut my personal life.
Seems like I can't be professional.
If it's an office matter, stop mumbling bout that to the loved ones.
Once leaving the office, just drop the problem.
Kalau keep thinking, akan jadi barah.


Semalam jadik optimist gila sebab kena belasah dengan mentor.
*dear mentor, sila belasah lagi sebab selalunya lepas akak basuh.. saya akan sedar diri.  hahah...
Dimana-mana ada masalah.
Sama ada orang yang bermasalah.
Atau kita tak sedar, atually kita yang banyak masalah.
Which is extremely correct.
Kita selalu nampak kuman kat Cherating, tapi kita asyik terlepas pandang gajah Africa kat sebelah kita..
Betul kan?


So, Na amik time semalam..
Fikir balik.
Apa yang dah Na buat.
Apa yang dah orang buat.
Apa yang Na dah dapat dari kemelut nie.
Apa yang orang realize dari masalah nie.
Macam-macam kan?
Ada perit, ada juga hikmahnya.


So, I would just stop mumbling bout that and just do whatever I could.
And ignore whatever i couldn't.
Simple kan?
Tak sakit telinga hubby dengar citer nie.
Tak pedih jari mentor nak chat with me.
Tak pening kepala my family.


Apa yang paling penting, betapa banyak yang dah Na gain.
Auw, that is so precious.
I can't find them anywhere else.
;)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...