Monday, March 21, 2011

Good mummy vs Not so good mummy

Sensitif owh issue nie.  Zaman sekarang, people tend to be outspoken.  Or in other word, speak without even think.  Heheh..  As a mother of one (at this point of time), Na pun pernah kena.  Sejak Saif lahir, sampai la Saif dah 2 tahun.  Na pernah jadi 'good mummy', pernah juga diselar 'not a good mummy'..  Kiranya, dua2 'award' Na pernah dapat la.  Heheh..


Na masak hari-hari untuk Saif --> Wow Nana, u're such a great Mama.

Na tak bf Saif --> Pelik, ibu moden zaman skang.  Taknak pahala kot (in other word, teruk la ko Nana)

Na jaga Saif, even Na MC --> Bagusnya Nana...  Jaga anak, even sakit.

Na jarakkan Saif dan bakal adiknya agak lama --> Nanti Saif lemak, manja, takleh terima adik, bla bla...  Apa la ko Nana, tolak rezeki.  (gulp)


Tue semua antara contoh keadaan yang membuatkan para ibu digelar atau diselar.  Tak boleh dinafi, kadang2 ayat tue boleh buat kita sentap.  Huhuh, but remember..  People talk, and will never stop.  Kalau kita nak makan hati pun, orang tetap akan terus bercakap.  Kelak kita kena lagi, sentap lagi..  Sampai bila?  Just a waste of time.  Abaikan je.


Sebagai ibu, kita cuba jadi yang terbaik untuk anak kita, untuk keluarga kita.  Bukannya cuba jadi ibu terbaik di mata orang..  Selagi keluarga recognize usaha yang kita buat, kira OK la.  ;p  Takyah nak sakit2 jiwa, gundah gulana sebab si polan kata kita tak bagus.  Tak payah.  ;p



 

1 comment:

Mrs. Amie said...

i think Nana kita sebagai ibu kepada anak kita, kita akan tahu apa yg the best utk anak n family kita.. bukan ke lain org lain pendapat.. mcm mana teruk ke kita jaga anak kita, only we know best..apa yg org lain nak kata, itu hanya pendapat dorang.. tak suka, masuk telinga kanan kuat telinga kiri..klu rasa nasihat tu bagus, kita amikla.. for me, we have our own life kan? so cheers! biarkan org kata apa..hihihi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...