Thursday, February 10, 2011

ZOO TAIPING : Happy hour!

During cuti panjang last week, we took the opportunity bawak Saif pegi zoo.  That was his first time visiting a zoo.  ;p  Previously cuma pegi taman burung, aquaria etc.  Heheh..  Dah balik kampung Bagan Serai, mesti la pegi Zoo Taiping.  Pegi hari Isnin, so memang tak ramai orang.    
 

Pegi berbaju lain.  Bila sampai tukar baju.  Saif shi shi bocor daaaa... ;)


Kalau anak jati Perak, ada discount 30% tau.  Kena tunjuk IC.  Or just bagitau la korang orang Perak, whether the frontliner nak mintak IC ke x, tak tahu la.  So, Na sekali dpt discount and Saif masuk for free la.  Sampai je, terus naik tram.  Seingat Na, kalau nak naik tram nie kena bayar lagi kan?  Tapi kali nie tak payah bayar la pulak.


Saif tak sabar.  Nak suh tram tue jalan.


Us on the tram!


Kenapa muka Saif macam tue?  Heheh...


OK, tram dah bergerak..  Muka Saif mula cemas sebab nampak macam2 animals.


Ish, Mama still cuba nak amik family pics.


Dah pusing satu zoo naik tram, jalan pulak!


Saif terpesona tengok his favvy animal.


Pepen. *elephant


Ostrich ada, zebra ada.  Cuma Na rasa palang dia ada palang yang berlubang, tajam.  So agak bahaya to yr kids.  Kena monitor them.


Owh, burung putih pink.  Comel owh!  ;p



Tengok tanduk lembu tuh?  Huhu, takut.  ;p




2 comments:

ida khairani said...

Hmm.. Terasa nak bawak anak2 p zoo. Few times dah bawak tp show no interest. Maybe skrg dh cerdik skt opss.. I mean lebih berminat..

PUAN NANA said...

Yup2, bila dah besar n makin faham baru best bawak pegi zoo.. ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...