Friday, February 18, 2011

Terlepas "Bersamamu".. :(

Na nak tengok Bersamamu last week.  Pasal remaja yang amik upah kait kelapa sawit, tapi terkena renjatan elektrik tue...  :(  Kalau tak salah, kena potong kaki... :(


Sedih sangat bila baca berita tue.  Sebab remaja tue orang susah.  Dia amik upah untuk tolong family, but then diuji Allah SWT.  Tapi ada sebab kenapa Allah menguji dia dan keluarga kan?  Allah hanya memilih hambaNya yang diyakini mampu menempuhi dugaan tersebut.. 


Harap kita semua akan menolong orang yang memerlukan.  Hari nie hari dia..  Esok lusa?  Na cuba cari acc no atau any channel to help the boy and will update later.  In the meantime, kalau sesapa tengok Bersamamu tu boleh share cerita sini ek?  :(



3 comments:

Liz Rohaizat said...

Nana, saya tgk. sedih sgt. nangis la jugak. rasa mcm hebat betul dugaan mereka sekeluarga.

anak yatim piatu. umur dia baru 22 tahun. skrg, kakak sulung dia yg jaga dia kat hospital tu. kakak dia pun nangis sama.

masa program tu, kakak dia ada bg ucapan penghargaan kat seorang kwn dia yg bernama Syakila. rupanya she's an indian woman. Syakila ni terserempak kakak budak lelaki ni menangis kat pintu masuk hospital sg. buloh. sejak tu diorg berkwn. Syakila ni byk juga tlg mereka.

saya ada tulis nombor kakak dia tu. nama dia Masyuni. nanti saya bagi yer. ada kat rumah la. minggu depan insya Allah saya bg Nana

zuneta said...

assalammualaikum...sis...a'ah..zu ada tgk bersamamu...mmg terharu sgt..& zu ada wat kempen membeli sambil beramal khas buat adik hairuman...

http://zmal-handmadecard.blogspot.com/2011/02/perhatian-membeli-beramal.html

PUAN NANA said...

Liz : Na nak no tue.. Na tengok iklan bersamamu kat TV3, nampak budak tue senyum pun Na dah nak nangis.. :(

Zu : TQ for the info! ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...