Tuesday, January 25, 2011

Spa Qistina

Semalam tengok Spa Qistina.  Typical malay movie : bila kaya melimpah ruah, mesti la ada simpan pompuan.  Agak-agak memang itu kenyataan eh?  Sebab hubby pernah cakap dulu.  Entah la.  Mungkin segelintir bersikap macam tue..  Biasalah, kerana nila setitik..  Habis rosak susu sebelanga.  :( 


Berbalik pada kisah Spa Qistina.  Qistina tengah bermuram durja sedih sebab Fahmi nak kahwin ngan Fasha Sandha.  Owh, lupa lak nama Fasha dalam cerita tue.  Malas nak google.  :p  Then, ada babak Qistina termenung jauh -maybe teringat saat-saat indah dengan Fahmi dulu-..  Ada background lagu "Melawan Kesepiaan"..  Huhuh, Na pun hampir nangis.  Na memang suka sangat lagu tue.  Siti nyanyi.  Memang sayu tapi nie lagu cerdik sikit.  Bukan meraung, merayu kepada nasib yang kurang bernasib baik.  Tapi lebih kepada, percaya kepada takdir dan menerima semua dengan hati yang terbuka.  Bukankah cerdik namanya tue?  ;p  Meh tengok lirik lagu Melawan Kesepian nie..


Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti


Positif kan lirik lagu nie?  I like!  Ok, back to the story..  At the end, Fahmi tak jadi kahwin ngan Fasha sebab Fahmi dah tahu yang Fasha nie dulu pelacur.  Huhuh..  So, Fahmi tinggalkan Fasha dan kembali pada Qistina.  Herm..  Belum habis lagi rasanya cerita nie.  Tak tahu la ending macam mana.  Hopefully happy ending la.  ;p





 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...